Keskustelut Puukauppa Syke ja HCV.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 123)
 • Puuki

  Mutta lisääkö konesäätiö hiilinielujen  syntymistä pitkällä aikavälillä?   Pelkkä suojelu on lyhytaikainen ”hätäratkaisu” ilmaston muutoksen hillitsemisen kannalta katsottuna.

  Ola_Pallonivel

  Minä en ole oikea henkilö miettimään, miten saadaan hiilinieluja. Itse kannatan avohakkuita ja niin aion jatkaa myös omalla maalla.

  Mutta välillä täälläkin kommentoidaan, että ostaisi luontoväki itse maata ja laittaisi suojeluun. Näin on nyt Koneen säätiö tehnyt ja hyvä niin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Värriössä ollaan lähellä metsänrajaa, joten nettokasvu ei kovin paljon hätkähdä, jos tuo alue suojellaan. Alueella on myös tehty paljon laajoja avohakkuita, joten jäljellä olevilla yhtenäisillä metsäalueilla lienee merkitystä eläimistölle ja paikallisilmastolle. Suomen vanhimmilla jäljellä olevilla metsillä on erittäin suuri arvo monimuotoisuuden kannalta. Lähistöllä on kaksi luonnonpuistoa, Värriö ja Maltio. Metsillä on merkitystä myös poronhoidolle: poro ei saa talvisin ruokaa avohakkuualueelta, siellä ei ole luppoa ja lumen paksuus on liian suuri kaivamiseen. Näistä näkökohdista pitäisin suojeluarvoa suurempana kuin hakkuuarvoa.

  Luontojärjestöjen ja viranomaisten kuten Metsähallituksen omissa metsissään tekemien kartoitusten jälkeen olisi syytä saada aikaan konsensus siitä, mitkä alueet suojellaan ja mitkä pidetään talouskäytössä. Näin saataisiin metsäalalle työrauha, eikä asiasta tarvitsisi kiistellä leimikko kerrallaan.

  Panu Panu

  Lisäksi Ilona Herlinin Polttina Oy on ostanyt metsää kovalla hinnalla. En tiedä mitä varten mutta vahva veikkaus on suojelu. Tämä on tietysti se oikea ja reilu tapa suojella.

  FSC-organisaatiolta tuntuu puuttuvan ote tuohon HCV-asiaan. Kaiken maailman kartoittajat voivat julistaa alueen HCV:ksi ja puun osto loppuu siihen, koska ostajat pelkäävät mainehaittaa. Tällä toiminnalla vaikuttaisi olevan FSC-organisaation hiljainen hyväksyntä.

  Itse muuten boikotoin koneen hissejä ja käytän portaita 🙂

  Timppa

  Ehkäpä ne värriöläiset ovat sitä mieltä, että kaksi luonnonpuistoa riittää.

  Metsäalalle ei saada työrauhaa ennen kuin viimeinenkin metsäpläntti on suojeltu.  Sinulla Anneli on  tuossa asiassa lapsen usko.  Tosiasiassa tilanne on se, että mitä enemmän suojellaan, sitä enemmän vaaditaan lisäsuojelua.

  Ja mitä enemmän suojellaan sitä haitallisempaa se on ilmastolle.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Totta, luontojärjestöjen intressissä ei varmaan ole ratkaista asiaa neuvotteluilla, koska ne elävät vastakkainasetteluista.

  Luontokato on yhtä akuutti ongelma kuin ilmastonmuutoskin, ja meillä Suomessa lisäksi kestävyysvaje. Näiden ratkaisuja pitänee yrittää edistää yhtä aikaa.

  Panu Panu

  MTK vaatii metsäteollisuutta lopettamaan korkean suojeluarvon HCV-karttojen käytön

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1548255

  ”Jos joku on meidän työmme perusteella tehnyt suojeluautomaatteja, se on heidän virheensä, koska me olemme korostaneet maastotarkastusten tarvetta”, Suomen ympäristökeskuksen pohjatyössä mukana ollut tutkija Panu Halme Jyväskylän yliopistosta toteaa Twitterissä.

  Ola_Pallonivel

  Ja nyt kun tuli puheeksi poro, niin pitäisi miettiä myös porotaloutta. Joutaisi myös poromiehet ottamaan osaa ilmastotalkoisiin. Haittojahan nuo aheuttaa melkoisesti ja laskun maksaa muut kuin poromiehet.

  Rane

  Tässäkin nämä”kokeneet kartoittajat” ovat greenpeacen ja luontoliiton aktivisteja.Metsäteollisuus on antanut heille vallan päättää keneltä puuta ei osteta.

  FSC-sertifiointi ei turvaa metsien luontoarvoja (suomenluonto.fi)

  Rane

  Ps.Tuon jutun mukaan näissä FSC-sekasotkuissa hänkkäröi ainakin auditointifirma,WWF,Greenpeace, Luontoliitto ja tietysti metsäyhtiö.Metsänomistajat työllistävät tietämättäänkin suuren joukon touhuajia.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 123)