Keskustelut Puukauppa Syke ja HCV.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 123)
 • Visakallo Visakallo

  Suojelualueilla saattaa olla ikävä sivuvaikutus, jos satuu joutumaan sellaisen rajanaapuriksi.  Yllättäen voikin tulla hakkuu- tai rakentamisrajoitteita naapureillekin, vaikka ne eivät olekaan suojelun piirissä, eivätkä ole saaneet mitään suojelukorvausta. Toinen ongelma ovat määräaikaiset suojelusopimukset. Sopimusajan loputtua ei ole itsestään selvää, että alue vapautuisi takaisin talouskäyttöön.

  Ola_Pallonivel

  En ole koskaan ymmärtänyt, mitä järkeä on tehdä määräaikainen suojelu? Ehkä sitten, jos alueelle on tulossa suojelua ja halutaan suojella alue hakkuilta ennen sitä. Muuta järkeä siinä ei ole, rahan tuhlausta. Ja sitähän nykyisellä hallituksella riittää.

  Tilley

  Yksi uusi metsätilasijoittamiseen liittyvä ilmiö näyttäisi olevan, että tehdään suojelusopimuksia metsätiloille, nostetaan korvaukset ja sitten laitetaan tila myyntiin. Uusi omistaja ei saa korvauksia mutta ei voi hakata. Toki tämä on ”hinnassa huomioitu”, jos ostaja tajuaa asian katsoa eikä vahingossa tarjoa liikaa. Useampia tällaisia tiloja tälläkin hetkellä myynnissä metsätilat.fi:ssä.

  Gla Gla

  AJ: ”Metsillä on merkitystä myös poronhoidolle: poro ei saa talvisin ruokaa avohakkuualueelta, siellä ei ole luppoa ja lumen paksuus on liian suuri kaivamiseen. Näistä näkökohdista pitäisin suojeluarvoa suurempana kuin hakkuuarvoa.”

  Ymmärrän suojeluarvon, mutten sen perustelemista poroilla.

  Visakallo Visakallo

  Ilmaston lämpeneminen rasittaa eniten vanhaa puustoa. Vanhojen metsien suojelualueet tulevat siten kuolemaan pystyyn.

  Puuki

  Harvennetuissa talousmetsissä kasvaa myös luppoa .  Metsäpeurat syö niitä talvisin.

  Timppa

  Ymmärrän suojeluarvon, mutten sen perustelemista poroilla.

  Aivan.  Poronomistajan vastuulla on tietenkin korvata yksityismetsiin aiheuttamansa haitat, mitä he eivät kyllä tee.

  Ilmaston lämpeneminen rasittaa eniten vanhaa puustoa. Vanhojen metsien suojelualueet tulevat siten kuolemaan pystyyn.

  Tässä on todellinen riski koko Etelä-Suomen ekosysteemille, jos suojelua on liikaa.  Vanhat metsät toimivat siis tuholaisten kasvattamoina.

  Visakallo Visakallo

  Kekkosen ajalla Suomen elintaso nousi, joka taas mahdollisti koulutustason nousun. Zumikin on saanut siitä osansa, mutta ei tule sitä ajatelleeksi.

  Teufelin Zumi

  Neuvostoliitto rahoitti Suomen ”elintason”. Kekkonen oli suomettumisen kantava voima.

  Visakallo Visakallo

  Kieltämättä Neuvostoliiton kauppa oli Suomelle erittäin kannattavaa. Zumi on joko niin nuori ja/tai ei muuten ymmärrä sen ajan asiota.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 123)