Keskustelut Puukauppa Syke ja HCV.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 123)
 • Jovain

  Pistää epäilemään tuo itsensä kehuminen ja toistensa puolustaminen?

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mutta Tolopainen, me tarvitsemme luontoa! Siksi se pitää pitää toimintakunnossa eikä romahduttaa elämää ylläpitäviä systeemejä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Metsänomistaja Matti Tulokas sai erävoiton: Markkinaoikeus velvoitti Kilpailu- ja kuluttajaviraston ottamaan korkean suojeluarvon alueiden kiistan uudelleen käsiteltäväksi (Maaseudun Tulevaisuus).

  Tekstiili metsuri

  Juttu alkaa kääntyä niin että HCV alueista on tullut ongelma metsäteollisuudelle eikä enään vain metsänomistajille. Kartelleista tuomio max 10% liikevaihdosta. Koskahan FSC sertifikaatissa mukana olevat pienemmät toimijat alkavat kysellä kuinka käy ja paljonko rahaa palaa?

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Päättäjien metsäakatemian blogissa eräs kirjoittaja miettii, että meidän pitäisi pitää enemmän esillä puusta tehtäviä loistavia tuotteita sen sijaan että kiistelemme metsänhoitomenetelmistä ja taksonomiasta. Ehkäpä näinkin, mutta jos avohakkuuvapaasta puusta ja puutuotteista on kerran kova kysyntä ja ehkä oikein markkinoituna parempi hintakin saatavissa, kysyn samaa kuin Rane: miksi FSC ei profiloidu avohakkuista vapaan puun tarjoajana ja takaajana?

  Siinä olisi älämölön määrän perusteella ns. matalalla roikkuva hedelmä poimittavaksi. Metsänomistajan kukkaroon pitäisi tietenkin kertyä runsaasti lisää euroja, jos hän sitoutuisi avohakkuuttomaan systeemiin. On se sen verran hankala. Vai onko kuitenkin niin että kuluttaja ja aktivisti vaatii, mutta ei ole valmis maksamaan enemmän?

  Puuki

  Lahopuun lissääminen lisää myös muun suojelualueen kokoa FSC: ssä. Jos ranta-alueella on paljon lahopuuta,  suojellun rantakaistan leveyden pitää olla min 30 m. (Samoin kuin jk-metsäkuvioiden kohdalla) .

  Se avohakkuuton sertisääntö sopisi hyvinkin juuri FSC;en.  Laskisivat vain kuinka paljon tulee lisäkuluja harsia päätehakkuumetsiä ja korjata sitten tuulenkaatoja (jos ylittää metsälain muk. määrät/ha) ,  ja odotella seuraavan puusukupolven taimien varttumista tukkipuiksi pari ihmissukupolvea.    Metsäsertifirma on niin rikas joten lisäkulut voisivat kustantaa itse mo:ille.

  Muuten,  löysin kaupasta parhaan kahvinsuodatuspaperin joka oli joutsenmerkitty ja PEFC- sertifioidusta metsästä korjatusta puusta peräisin.  Kestää muita paljon paremmin käpistelyä. Voisi varmaan käyttää useampaan kertaankin  jos oikein köyhäilemään alkaisi.  Voipi olla niin että FSC- sertimetsistä kerätyistä puista  tehdyt suodatinpaperit onkin tehty lahopuusta; eihän ne kestä juuri mitään .

  Timppa

  MInäkin käytän sellaista suodatinpaperia.  Älkää ainakaan käyttäkö valkaisemantonta FSC-paperia.  Joku asiantuntija kirjoitti kerran, että hän käyttää vain valkaistua.  Valkaisemattomissa on kaikki myrkyt.

  Rane

  ”miksi FSC ei profiloidu avohakkuista vapaan puun tarjoajana ja takaajana?”

  Koska:

  -Venäjän FSC-tuontipuuta (taatusti avohakattua) ei enää voisi viherpestä Suomen sertifikaatin alle.

  -Mix-puuta ei enää voisi käyttää.(Osa avohakattua.)

  -Aiheuttaisi joukkopaon FSC-sertifiointiin sitoutuneiden metsänomistajien keskuudessa.

  Visakallo Visakallo

  Myöskään Etelä-Amerikan euca-plantaasien puita ei harvennella, vaan laitetaan aina kaikki kerralla pinoon, jonka pöllien päässä komeilee FSC-logo!

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 123)