Keskustelut Metsänhoito Taimikon perkaus ruotsalaisittain

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 94)
 • Taimikon perkaus ruotsalaisittain

  Metsälehdessä 24/2011 oli juttu ruotsalaisesta, tuolloin vielä alustavasta havainnosta, jonka mukaan vesakon perkaukseen olisi keksitty tehokas menetelmä. Siinä ensimmäinen perkaus tehtäisiin keväkesällä toukokuussa ja toinen loppukesällä heinä-elokuussa.

  Kokemuksia ei tästä ole, mutta kokeillaan sitä porukalla alkavalla kasvukaudella. Kirjoitellaan kommentteja syksyllä lisää.

  (kirjoitusvirheitä korjattu)

 • Jätkä

  Taneli on varsin oikeassa siinä, että tekijöitä on, kunhan löytyy maksajia.

  Joka kevät vapautuu metsäoppilaitoksista sadoittain nuoria asoiden päälle jo jonkin verran ymmärtäviä henkilöitä, joille työ ja raha kyllä kelpaisi, jos vain rahaa tulisi niin paljon, että sen arvo voittaisi peruspäivärahan.

  Huomattav aosa MTI- koulutuksen saaneista on ilma töitä koulun jälkeen. he ovat perustaneet mm metsäpalveluyrityksiä, joissa he ja kaverinsa tekevät suorituspalkalla tms metsätöitä.

  Tänäkin kevättalvella pyärähti naapureilla yrittäjä ja kaksi muuta kaveria, jotka tekivät aika paljon puunkorjuuta, ja taimikonhoitoa.

  Yrittäjä itse kertoi ostavansa suurimman osan puutavarasta : Energiapuun, joka viime viikolla lähti hyvin tehokkaasti hakkeena  – sitä tuli monta täysperävaunullista. Samoin tuli kuitupuut – myös haapakuitua Hirvi – metsän tehdasmittauslaput olivat pinon kyljessä. Tukkia lähti myös samoihin paikkoihin.

  Hieman oudoksuin joitakin puuvalintojansa, mutta se nuori MS- kaveri ei olekaan ollut minulla oppilaana.

  Meillä on myös toinen yrittäjä, joka on hankkinut MTI- koulutuksen ja lisäkso opettajan pätevyyden. Hän tekee etupäässä taimikonhoitourakoita toiminimellä ja aika monta kuukautta metsäoppilaitoksessa tuntiopettajana. Sanoo, että vaihtelu virkistää, vaikka opettajana tienaa huonommin.

  Hän kysyi kerran jotain tilitysjuttua minulta, minä kun olin luottamusmies. Hänellä oli tuntipalkka noin kolme kertaa korkeampi kuin minulla kuukausipalkkaisena. (Kyse ei kylläkään ollut siitä)

  Yksi metsäpalveluyrittäjä on Metsuri, joka tekee alan töitä yhden miehen taisteluporukkana. Tiedän, että mies tekee työtä ”apinan raivolla”.

  harrastelija harrastelija

  Ikävä ktllä kallistun nyt Tolopaisen kannalle! Tosiasia on, että nuorten ja vähän muidenkin sosialiedut ovat menneet yli työn teon mielekkyyden! Kiitos sdp:n ja muiden vas.vihreän porukan, joka on koko ajan ollu nyt kasvu-uralla.

  Pari edellistä hallitusta sai valtio nimeltä Suomen konkurssin partaalle. Alusta alkaen on vastustettu jokaista uudistusta talouden alalla, mitä Sipilän hallitus on tehnyt! Sosiaaliapu ei jää siihen, että luukulta saa määrätyn summan, sen lisäksi tulee muita apuja, joista mm. älytön asumislisät mitä suurissa keskuksissa asuvat saavat.

  Suomessa pärjätään työtä tekemällä, täällä ei ole sellaisia luonnon rikkauksia, että terveitä työkuntoisia kansalaisia voisi elättää pelkästään olemalla. Kymmeniä tuhansia joutilaita ulkomaalaisia paperillisia ja paperittomia elätetään jo nyt verovaroilla. Tämä on sitä oppositoin mukaista tasa-arvoa, kun työssä olevia verotetaan, jotta osa porukasta elelee joutilaana!

  Metsätkin tulisi hoidetuksi, jos terveet työkykyiset ihmiset vietäisiin töihin sohvalla makuuttamisen asemesta. Yksi keino siihen olisi sosialiedun laskeminen. Onhan se nyt nähty, että millainen poru on syntynyt jo pelkästään aktiivi-mallista! Demareiden mielestähän se on yhtä helvettiä, kun nuorille annetaan mahdollisuus mennä määräajaksi työhön!

  On se kumma perustuslaki, jossa on pelkästään oikeuksia – yhtään kansalaisen velvollisuutta en ole vielä nähnyt?

  Oli pakko vähän purkautua, koska 14-vuotiaasta saakka olen työtä tehnyt ja maksanut veroni. Opiskeluni olen kuitannut työtuloilla eikä silloin ollut opintotukea eikä asumislisiä! Nyt täyden eläkkeen tienanneena olen jatkanut metsätalouyrittäjänä, jota sitäkin määrätyn sorttiset naapurit näkyy kadehtivan.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Missäpäin Suomea on se alue, jossa ei metsään saa raivaajaa, jos on valmis siitä maksamaan nykytaksojen mukaan?

  Kyse on nimenomaan maksajien pulasta.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Jätkä

  harrastelija:Oli pakko vähän purkautua, koska 14-vuotiaasta saakka olen työtä tehnyt ja maksanut veroni. Opiskeluni olen kuitannut työtuloilla eikä silloin ollut opintotukea eikä asumislisiä! Nyt täyden eläkkeen tienanneena olen jatkanut metsätalouyrittäjänä, jota sitäkin määrätyn sorttiset naapurit näkyy kadehtivan. 

  Opiskelusi olet kuitannut työtuloilla? Paljonko olet maksanut opiskelupaikasta, opetuksesta, ylläpidosta jne? No mistä ne rahat noihin koulutuskustannuksiin on otettu? Pipilän poppoo on innokkaasti leikkaamassa mm koulutukseen käytettäviä määrärahoja. Esim metsäkonekuljettajan koulutus = kolme vuotta a` 100 000 €. Lisäksi opiskelijan tekemättä jäänyt työpanos.

  Jos määrättyjen – nyt hallituksessa olevien puolueiden värittämin silmälasein katselee maailmaa, niin voihan se tuntua, että Pipilän hallitus on ollut nostamassa Suomen kansantaloutta ahdingosta, mutta totuus taitaa olla se, että Pipilän poppoosta huolimatta – vaikka se kaikin tavoin on koittanut estää – maailmantalouden elpymisestä osa on osunut Suomeenkin. Näkeehän sen siitäkin, että ministerit parantavat palkkojaan ja eläkkeitään.

  Tolopainen

  Opetusministeriön budjetti on 6.6mrd € vuodessa eli n.40mrd mk. Siihenaikaan kun jätkä on opiskellut tuo budjetti on ollut ehkä 10% tuosta ja ikäluokan suuruus yli kaksinkertainen nykyisistä. Hei haloo miksi opetukseen haaskataan verorahoja noin paljon ja monilla on useita ilmaisia tutkintoja. Opetus ei edelleenkään maksa mitään. Lukiossa joutuu ostamaan muutaman kirjan. Meillä on niin saamattomia vanhempia että eivät muka kykene laittamaan lasten opiskeluun muutamaa satasta,  mutta alkoholiin ja lottoon riittää vuodessa rahaa useita miljardeja. Ilmainen opetus on tehotonta monet käyvät nykyisin lukioa neljä vuotta ja pääsevät läpi rimaa hipoen. Niillä papereilla ei tee mitään. Lukioissa on ainakin kolmannes sellaisia, jolla ei ole edellytyksiä sinne mutta ilmainen koulutus houkuttelee. Jotkut päätyvät sitten SDP:n kansanedustajiksi jarruttamaan eduskunnan työtä.

  harrastelija harrastelija

  Jätkälle:

  Varsinaisesti päiväopiskelupaikasta ei ole juuri tarvinnut maiksaa erikseen. Joistakin kansalaisopiston ja kesäyo:n paikoista kohtuullinen maksu. Esim. teknilliseen opistoon vaadittiin määrättyjä kielivaatimuksia. Vuodessa iltaopiskeluna suoritin ent. keskikoulun englannin ja ruotsin.

  Tuosta rahoituksesta;

  * alussa kaikki vapaa-ajat tein metsätöitä, joilla 4 kk:ssa tienasi talven opiskelutarvikkeet ja elämisen kaupungissa. Myöhemmin opiskelupaikan siirtyessä kauas piti ottaa pankkilainaakin.

  Uusista yo:sta kolmasosa kertoi pitävänsä ”välivuoden” – kenen varoilla?

  Kataisen ja Stubbin hallitusten aikana muualla Euroopassa nousu oli kovasti positiivinen – Suomessa velka vain kasvoi ja työttömyys samoin! Kaksi kertaa Suomessa on ollut kok-sdp hallitus ja molemmilla kerroilla tuli kova lama! Se yhdistelmä on myrkkyä, koska molemmat ajaa härskisti vain omia asioitaan!

  Suurimmat ongelmat täällä on siinä, että kansan tuotos ”kotiutetaan” ulkomaille ja johtajien (myös kansanedustajien) palkat ja palkkiot ovat liian suuret. Tosin sen porukan määrä on pieni.

  Toinen ongelma on velalla hoidetut liian suuret sosialiedut. Tämän porukan määrä on liian suuri! Ongelma korostuu sillä, että siellä on näiden suuriäänisten poliitikkojen äänestäjät.

  Visakallo Visakallo

  Olen samaa mieltä harrastelijan kanssa. Demokratiassa on se huono piirre, että ne jotka laittavat talousasiat kuntoon, häviävät yleensä seuraavat vaalit. Valtaan tulee porukka, joka elää taas muutaman vuoden kuin pellossa, eli maassa siirrytään totuuden jälkeiseen aikaan. Leninin näköisen jyväskyläläisen oppositiopoliitikon puheet ovat aikaansaaneet jo aika monta maastamuuttopäätöstä. Mäntsälässä asuvan toisen oppositiomiehen puheet eivät myöskään hyvää tiedä.

  Jätkä

  harrastelija: –

  ”Jätkälle:

  Varsinaisesti päiväopiskelupaikasta ei ole juuri tarvinnut maiksaa erikseen.”

  – Joku kuitenkin sen koulutuksen maksoi, joten on turhaa väittää omin kustannuksin sen suorittaneensa.

  Lisäksi väitän, että koulutusjärjestelmän luominen ei ilman yhteiskunnan varoja onnistuisi suomessa muille, kuin huippuvarakkaille.

  Jos suomessa olisi ollut vallassa vain Kepu ja Kokoomus Perustuslailliten avustamana, ei meillä olisi Tällaista elintasoa, ei julkista terveydenhoitoa, ei avointa koulutusjärjestelmää, ei julkista liikennettä jne.

  Meillä olisi vain mahtisukujen omistamat mittaamattomat kartanot ja muutama tehds, joiden työntekijät asuisivat työnantajansa omistamissa mökeissä ja osa asuisi tehdashalleissa työnsä ääressä. Olisimme samassa veneessä kaukoidän ihmisoikeuksia polkevien maiden kanssa.

  Aikoinaan Kalevi Keihänen sanoi, että hänelle riittää, kun hän saa jokaiselta ”seiväsmatkailijalta” 50 penniä voittoa. Sillä voittomarginaalilla hän pystyy kehittämään firmaa koko ajan eteenpäin.

  Nykyäänkin on paljon ahneutta, mutta se ahneus asuu korkeimmassa kansankerroksessa, jossa ”Milli ei tunnu muualla kuin lompakossa”.

  On synti ja häpeä, että nykyisin niin suuri joukko uskoo Pipilän pöpinöihin. Hänhän ei ole saanut aikaan muuta kuin lupauksia, jotka on heti kohta peruttu.

  Rane2

  Jos kansa haluaa sinipunavihreän hallituksen niin tokihan se sen saa.Valitettavasti silloin saa mitä tilaa.

  http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014123118965174_uu.shtml

  arto arto

  Noista nykyhallituksen toimista ja ihannoinnista. Koulutuksesta leikkaukset usea tuhat ei saannut edes koulutuspaikkaa, Jotka sai harvalla 5pv viikko koulua usea etäpäivä joka viikko. Rahat niin tiukalla. Tulokset näkyy muutaman vuoden päästä.

Esillä 10 vastausta, 71 - 80 (kaikkiaan 94)