Keskustelut Metsänhoito Taimikon perkaus ruotsalaisittain

Esillä 4 vastausta, 91 - 94 (kaikkiaan 94)
 • Taimikon perkaus ruotsalaisittain

  Metsälehdessä 24/2011 oli juttu ruotsalaisesta, tuolloin vielä alustavasta havainnosta, jonka mukaan vesakon perkaukseen olisi keksitty tehokas menetelmä. Siinä ensimmäinen perkaus tehtäisiin keväkesällä toukokuussa ja toinen loppukesällä heinä-elokuussa.

  Kokemuksia ei tästä ole, mutta kokeillaan sitä porukalla alkavalla kasvukaudella. Kirjoitellaan kommentteja syksyllä lisää.

  (kirjoitusvirheitä korjattu)

 • Tolopainen

  Erikoinen käsitys pienituloisuudesta jos avioparin yhteinen netto eläketulo on sitten 2400€, ovatko he pienituloisia edelleen.  Kun tulot on samat kuin keskituloisella palkansaajilla käteen.  Suomessa nimittäin pienten tulojen verotus on Euroopan keveintä. Ei mene valtionveroa eikä paljon kunnallekaan.

  harrastelija harrastelija

  Jätkä: ” Jos jonkun kaaliin ei mahdu, että alle 1400 kuukaudessa eläkettä saava ei kerta kaikkiaan voi elää ilman esim asumistukea ja toimeentuloavustusta, niin onhan se kumma. ”

  Tuo eläke on keskimääräistä korkeampi ja yleensä sillä kyllä pitää tulla toimeen. Tavallinen eläkeläinen on yleensä hankkinut oman asunnon ja  elämiseen tarvittavat varusteet. Kainuussa asuu kotonaan maaseudulla mummuja ja ukkoja joilla ei mene elämiseen läheskään noin paljon / kk.

  Kannatan kansalaispalkkaa, mutta sen ei tarvitse olla noin paljon. Vielä jos pariskunta on kyseesä, niin monet menot – asunto, auto, TV, radio jne tulevat käytännössä halvemmaksi. Tuolla 1 400 /kk /hlö käy jo äkkilähdöllä kerran vuodessa kanarialla! Jos asuu pääosin vuodesta Espanjassa, niin pärjää kovinkin hyvin!

  Mutta siinä ”Jätkä” osuu asian ytimeen, että jos vaikkapa kyseinen 1 400 €/kk annetaan tilille eikä mitään tukiaisia, niin on pakko vähän harkita, että mihin asettuu asumaan!

  Visakallo Visakallo

  Tuttavapiirissäni on niitä, joiden on tultava toimeen Kelan takuueläkkeellä, eli 775,27 e/kk. Takuueläke pienentää osaltaan asumistukea, joten eipä siinä oikein leveästi eletä.

  Jätkä

  Joa joku onneton kadehtii niitä, jotka pelkän kansaneläkkeen tai takuueläkkeen varassa joutuvat sinnittelemään, niin muistuttaisin kuitenkin sen porukan olevan paljolti sitä, jolle ei ole koko elämänsä aikana kunnolla päivä paistanut.

  Joka tapauksessa on pelkkää kikkailua maksaa monenlaista pikkuruista tukea monenlaisesta kioskista, se ei hyödytä muita kuin niiden toimistojen pilkunnussijoita. Saavat pitää pallinsa ja nostaa suhteessa kohtuutonta palkkaa lähes pahanteosta.

  Tosin oikeus ja kohtuus olisi, että nuo mitättömillä eläkkeillä sinnittelevät muuttaisivat jopa etten sanoisi muuttotappiokuntiin, joissa on hyvät asunnot, riittävät palvelut ja helppoa saada tarvittaessa vaikka kotiavustaja läheltä ja mukava.

  Tavallaan se auttaisi ja elävöittäisi myös maakuntia.

Esillä 4 vastausta, 91 - 94 (kaikkiaan 94)