Keskustelut Metsänhoito Taimivakat!

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 57)
 • Taimivakat!

  Merkitty: 

  Mukava olisi kuulla minkälaisia taimivakkoja palstalaiset käyttävät? Eli onko tuplataimivakka miten toimiva?

 • Jätkä

  Jeessi on jo osoittanut, että hän viis` veisaa hyvistä koneista / varusteista ja oikeasta työtekniikasta.

  Onhan hänellä näyttöä: – Polttopuut märkinä kamiinaan, – Letukalla kulkeutuminen, – Pösöllä henkilökuljetus, – Öljy- Macilla raaivaus, Moottorisahalla raivaus, Ei nostokoukkuja / siirtelysaksia, – Ei kaaatovänkäriä, – Ei luultavasti mittanauhaa. – Turvavarusteet pillanpäreinä jne. Ei oikein vakuuttava esitys yrittäjäksi meinottelevalta, – Ehkä starttirahan avulla puoli vuotta…

  Kuormamuuliksi ihan sopivan tyhmä, paitsi pikku-ukkona liian pieni kapasiteetti…

  Metsänmies

  Vielä tuosta Metsälehden testaamasta vakasta. Yhdellä kädellä putkea käyttävälle tuo liian eteen kaartuva vakka ei ole ongelma. Tilanne muuttuu, kun joutuu käyttämään molempia käsiä. Suurissa istutusmäärissä ja   tiukassa maassa kahden käden käyttö on ranteille terveellisempää, eikä työtahti juurikaan hidastu. Istutus on sitä kevyempää, mitä lähempänä vartaloa putki painetaan maahan. Tuossa testivakassa etenkin vasen käsi joutuu turhan pitkälle eteenpäin. Itse korjaisin vakan muotoa siten, että jättäisin tuon reunojen sisääntaivutuksen pois, leventäisin hiukan taimitilaa, lyhentäisin vakkaa vasemmalta ja jatkaisin sitä pitemmälle selän taakse. Pohja voisi olla vielä selän takaa vasemmalle aleneva, jolloin taimet valuisivat itsestään selän takaa käden ulottuville, taimien vähetessä vakassa.

  Jätkä

  Onko enää myynnissä kahden

  kahvan pottiputkia? Itse olen aina käyttänyt vain yhtä kättä putkea lyödessä. Putkethan on tehty oikealla kädellä käytettäväksi ja niissä on vain yksi kahva?

  Samoin minä olen istuttaessa pudottanut taimen putkeen vasta silloin, kun leuat ovat jo auki. Jotenkin tuntuu, että paakussa olevat juuret pyvät paremmin kuosissa, kun paakku ei iskeydy leukoja vasten ja leuat pysyvät puhtaampina paremmin…. Mutta se voi olla vain minun käsityksiäni.

  arto arto

  Taitaa nykyisissä putkissa olla paikka toiselle kädelle kiinnitettävää tappia varten. Ainakin viimevuonna mitä konttorilla näin. Eli saa ostettua erikseen sen.

  Metsuri motokuski

  Kyllä ne punaiset putket tulee kahdella kahvalla. Itse olen ottanut aina toisen kahvan pois. Se on totta että se rasittaa hieman enemmän rannetta kun yhdellä kahvalla turaa.  Minä lataan aina putken matkalla kun siirryn mättäälle.

  Jätkä

  Vasenkätisten täytyy tehdä muutostöitä, jos aikoo vasemmalla putkittaa, taikka onhan monella peukalo keskellä kämmentä, joten heitä ei haittaa, vaikka laukaisuvipu onkin tarkoitettu oikealla huitoville.

  Vähän sama on kaikissa ”koneissa”, niin R-sahoissa, M-sahoissa, kuin autoissakin, joissa esin vaihdekeppi on oikealla kädellä hämmennettävä, ellei sitten ole vaasemman puolen liikenteeseen tehty auto.

  Yksikahvaiset putket, joissa on toinenkin paikka kahvalle, ei ole mikään uusi keksintö. Leukojen avauspainike on kuitenkin asennettu oikeajalkaisille, eli taitaa vielä olla kehitysvaiheet kesken.

  Mm. Kun lataa putken ja sitten lyö sen kiveen tai kovaan maahan, ei taimi enää tarvitsekaan ihan täys syvää istutuspoteroa. Jokainen taaplaa tyylillän, enkä väitä, että minun tyylini olisi oikea, en ehtinyt istuttaa putkella varmaan ihan miljoonaakaan tainta.

  jees h-valta

  Jätkä suuressa nerouressaan taas vauhdissa. Minä pystyn kyllä päivän metsätyöt aivan loistavasti tekemään nykyisellä toimivalla tekniikalla eikä mitään ongelmaa. Juuri eilen tehtiin iltapäivän aikana traktorin metsäperävunulle täysi tälli tukkia pojan tonttimetsästä juuri näillä vermeillä kohtalaisen friskissä tuulessakin vielä. Itse kaatelin muutaman alkuun yksin ja kun poika kerkesi mukaan oli viideltä iltapäivällä kuormallinen tukkia valmiina. Vaikka aloitus minulla oli puolipäivästä ja poika tuli hommaan mukaan kahdelta. Pistäkää paremmaksi jos pystytte! Valtra ja juontokoura ja kaksi moottorisahaa. Kaksisatanen ja kaksinollaykkönen. Tukkeja tuli 23kpl. Kuusipuuta.

  Jätkä

  Muuliksiko olet ruvennut? Ei taida aasista tulla muulia.

  Tehän saitte sitten miehekkäästi sen verran tukkeja, mitä normaali mies (eikä aasi) . tekee Huskun tankillisella. jos on kolmen tukin puita, niin runkoja on 7 -8 kpl. Tunnin sahaus ja puoli tuntia kuorman teko, mutta noistahan tulee vasta pohjakuorma!

  jees h-valta

  Eipä tuon kokoisia tukkeja ainakaan joita me tehtiin. Eli ei riukuja vaan oikeita puita kaadeltiin. Kai niitä puita taidettiin kymmenkunta kaadella. En kyllä laskenut kun pikkasen liukuhihnana työstettiin. Minä laitoin puut kasaan ja koitin keritä mittaillakkin silloin kun kahdestaan työstettiin. Kaikista ei tullut kuin kahta kelvollista kun tonttipuissa niitä ongelmia riitti. Kyllä niitä tankkauksia iso-oksaisissa turilaissa tuppasi piisaamaan ihan useampia kertoja. Siinä ei kyllä muulin hommia tarvita kun Valtra hoiti ne. Siis todella kätevä yhdistelmä, pikkanen nelikko ja hyvä koura. kaatoon ja keruuseen loistava yhdistelmä.

  Puuki

  Miksi niitä puita pitäisi välillä juontokouralla kyyditä , kun on metsäperäkärry käytössä ?  Hidastaa vain hommaa. Vai eikö ole kuormainta kärryssä ?

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 57)