Keskustelut Tekniikka Taukotuvan luvat

Tämä aihe sisältää 96 vastausta, 27 kirjoittajaa, ja siihen kirjoitti viimeksi Gla 8 kuukautta, 1 viikko sitten.

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)
 • Taukotuvan luvat

  Minkälaisia rakennuslupakäytäntöjä on eri puolella Suomea metsätalouden taukotuvan suhteen?

  Itselläni on suunnitteilla minimikokoinen taukotupa/sosiaalitila, missä yksi mies voisi yöpyä ja peseytyä. Siis noin 2,5mx5m rakennus, jossa toisessa päässä ”asuintila” ja toisessa päässä sauna. Lämmitys puukiukaalla ja kaminalla. Tätäkin kuitenkin haluttaisiin kohdella lupien suhteen kesähuvilana eli vaadittaisiin poikkeuslupa ja rakennuslupa. Näistä tulevat lupakustannukset olisi aika kalliit suhteessa itse rakentamisen kustannuksiin ja metsätalouteni tulopuoleen taimikkovaltaisella tilalla.

  Olen ymmärtänyt että metsätalouden rakennuksille on monin paikoin olemassa kevennettyjä lupakäytäntöjä.i Minkälaisia ja millä perusteella niitä arvioidaan? Minun järkeni mukaan oleellista olisi että:

  1. Tila on riittävän suuri että on aidosti metsätila eikä pelkkä mökkitontti. Esim 100ha luulisi täyttävän kriteerin

  2. Rakennus on riittävän pieni että se on uskottavasti työmaaparakki eikä lomamökki. Esim alle 20m2 kokonaisalaa ei mielestäni enää kelpaa nykyihmisten lomamökiksi edes yksinäiselle, perheistä puhumattakaan.

  Minkälaisia kokemuksia tai mielipiteitä muilla?

 • mettämiäs

  Kerrataanpa taas kerran, mitä aiheesta on kirjoitettu:

  ”Tuo kuulemismenettely metsään rakennettavalle taukotuvalle on yllättävän raskas; rakennuspaikan ympärille vedetään 250 m:n säteellä ympyrä ja kaikkia naapuripalstojen omistajia pitää kuulla, joiden tiloja em. ympyrän viiva leikkaa. Jos teet kaupungin ruutukaava-alueella esim. luvan vaativan omakotitaloremontin, jossa pitää naapureita kuulla, ”kuultavia” on yleensä n. 4 kpl. Jos rakennat omaan metsääsi rakennusluvan vaativan taukotuvan, kuultavia saattaa olla jopa yli 10 metsänomistajaa. Jos siihen ryhmään kuuluu vielä muutama yhtymä ja/tai kuolinpesä, kuultavia henkilöitä onkin sitten ihan riittävästi ja saattavat asua ympäri maailmaa…”

   

  ”Jollain omakotialueella, missä on pirun pienet tontit, tuo 250 metrinen ympyrä koskettaisi melkoisen montaa tonttia.”

  Niin kovin monelle tämän palstan kirjoittajalle tekisi ihan hyvää lukea toistenkin kirjoitukset ennen kuin päästää omat älykkäät analyysinsä pihalle…

   

  Jätkä

  Milloi ajattelit alkaa lueskelemaan…

  mettämiäs

  ”Milloi ajattelit alkaa lueskelemaan…”

  Sääliksi käy tämän palstan eläkkeellä olevia kirjoittajia, joiden eläkepäivät näyttävät koostuvan pääosin edellä olevan kaltaisista pahaa oloa purkavista kirjoituksista. Kovasti toivon, että heidänkin elämään kuitenkin vielä mahtuu muutakin kuin tällaisilla palstoilla v-tyylillä kirjoittelua pyhät arjet aamusta iltaan; siinä tohinassa voi tulla kirjoitusvirheitä taitavallekin kirjoittajalle…

  Jätkä

  Otappa piruuttasi ruutupaperia ja merkkaa siitä jostain keskivaiheilta yksi ruutu. Se on sinun tonttisi. Laskeppa seuraavaksi, kuinka monen ruudun kanssa tuo SINUN ruutusi on kosketuksissa.

  Saitko tulokseksi kuusi? Laske uudestaan, ehkä vielä joskus saat tuloksen kahdeksan.

  Joissakin tapauksissa niitä voi olla enemmän tai vähemmän, mutta tässä ruutupaperilla se on oikeastaan etukäteen selviö…

   

  Gla Gla

  Jos ruutupaperi kuvaa ok-tontteja, yleensä toisella sivulla on katu, jolloin merkattuun ruutuun kosketuksissa on enää viisi ruutua.

   

Esillä 5 vastausta, 91 - 95 (kaikkiaan 95)