Keskustelut Puukauppa Tien korjausvelvollisuus

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 82)
 • Tien korjausvelvollisuus

  Huomenta! Metsäpalstani läpi kulkee tie, jota pari viljelijää käyttää peltotöissä kulkiessaan. Tässä syksyn aikana tapahtuu palstallani muutaman hehtaarin uudistushakkuu, jolloin isot autot käyvät laanissa jotain 15-20 kertaa.
  Tien runko kestää sen kyllä, mutta pinta saatttaa märkänä syksynä kärsiä raskaasta liikenteestä. Suunnittelin, että tilaan mursketta sille tien osuudelle, jota puunajossa käytetään. Onko puunostajalla velvoitetta osallistua tienkunnostuskustannuksiin?

 • A.Jalkanen A.Jalkanen

  Meidän tiellä laitettiin jyrkkään mäkeen asfalttityömaan purkujätettä, joka on kalliimpaa kuin murske, mutta pysyy paikallaan paljon paremmin.

  Puuki

  Isokokoinen kalliomurske jossa on myös pientä raekokoa saveen sotkettuna pysyy myös hyvin rinteissä .  Tai savisille teille ajettuna ja siihen tampattuna.

  Jätkä

  Tollo:”Niin varmaankin ja tuossa oli alv mukana. eli vajaa 4€ tonni.”

  -ALV:ista en tiedä, mutta tiekunnan puheenjohtaja on pankinjohtaja EVP, joten hän kyllä varmasti hoiti alvin niin kätevästi kuin se vain on mahdollista = varsinainen pilkunnussija.

  Kuuluuko tiekunnan maksaa alvit kaikesta?

  Panu Panu

  Jäsenethän ne laskut käytännössä maksavat ja vähentävät ALV:in jos ALV-velvollisia ovat.

  ate

  Tiekunnat eivät yleensä ole alv-velvollisia. Niinpä minkäänlaista alv:n vähennysoikeuttakaan ei normaalisti tule. Eihän osakkaille tulevassa yksikkömaksussakaan ole erikseen alvia.

  Pienessä tiekunnassa on joskus teetetty peruskorjaushanke urakoitsijalla, joka laskutti osakkaita suoraan näiden osuuksien mukaan. Tällöin osakkaat saivat vähentää alvin normaaliin tapaan. Laskun kiertäessä tiekunnan kautta alvin olisi mennyt verotuksessa normaalin poistomenettelyn kautta.

  Visakallo Visakallo

  Samaa ollaan tehty täälläkin. Homma toimii oikein hyvin silloin, kun porukalla on riittävästi järkevää yksituumaisuutta.

  Jätkä

  Sama ALV- pyöritys on myös asunto-osakeyhtioiden perus – tai putkiremonttien kanssa. Vähennykset jäävät asukkailta saamatta, jos työt rahoitetaan yhtiölainoilla ja taloyhtiö pyörittelee ne omaan kirjanpitoonsa.

   

  Visakallo Visakallo

  Asuntovuokraus ei ole alv:n alaista toimintaa, joten siellä asialla ei ole aivan niin suurta merkitystä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Semmoiseenkin erikoisuuteen törmäsin, että As Oy on hakeutunut alv-velvolliseksi. Vastikkeet sisältävät alvit ja samoin vuokrat. Kaikki asunnot eivät ole alv-velvollisia tässäkään mallissa.

  Tolopainen

  Aika hölmö taloyhtiö, ne alvit joutuu tilittämään verottajalle.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 82)