Keskustelut Metsänhoito Tiheät kuusikot

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 85)
  • Tiheät kuusikot

    Sukuni metsässä on paljon tiheitä kuusikon ryppäitä. Kuuset kasvavat lähekkäin ja vievät toisiltaan oksa- ja latvatilaa. Ovatko tällaiset kuusikot pelastettavissa myyntipuuksi?
    Ja toinen kysymys. Kuulemma linnut viihtyvät tiheissä kuusikoissa, pitääkö tämä paikkansa?

  • Per SS kotti

    Sinänsä jo hyvä, koska kuusi tuottoisin puulaji, kaikin tavoin, vaikka osan sit hakettaisit, kasvu voimistuisi.🌲🌲🌲

    Hiiliniuluna parasta tiheä iki kuusikko.

    Linnutkin kiittävät, pesien havukossas.

    Gla Gla

    Suorittava: ”Tiheikkö ei  laajassa mitassa hyödytä riistaa .”

    En tiedä, mitä tarkoitat laajalla mitalla. Anneli mainitsi joihinkin paikkoihin jätetyistä tiheiköistä, mikä on mielestäni oikein. Tulkitsin kai tuon jälkeiset kommentit avoimella paikalla viihtymisestä väärin.

    Tiheitä kuusituppaita tai ojanlinjoja harventaessa näkee valtavan määrän lintujen pesiä ja välillä tekeekin pahaa noita paikkoja siivota. Vaikka raivaankin vain talvella, seuraavana keväänä ei sopivaa pesäpaikkaa ole jäljellä. Lintujen ruokinnallakin 90% linnuista pysyttelee puuston suojassa sen ajan, jolloin eivät ole laudalla syömässä. Eivät siis jää avoimelle paikalle mutustelemaan ruokinnalta nappaamiaan siemeniä. Lajikohtaisia eroja tässäkin on, keltasirkku ja peippo syövät maassa. Mutta jos yksikin lintu säikähtää ja lentää pois, koko parvi tekee samoin. Ja puuston suojaanhan ne silloinkin menevät, eivät jää avoimelle paikalle tilannetta seurailemaan.

    arto arto

    Sateella syksyllä metsot löytyy kuusikoista.

    Panu Panu

    Kuvissa olevat kuusikot näyttävät olevan pääosin taimikoita. Jos ei enää ole lunta maassa niin marrras-joulukuussa raivaussahalla taimia pois pienimmästä päästä niin parhaiten kasvaville jää paremmin tilaa kasvaa. Puukaupoille sitten joskus vuosien päästä.

    kaapo123

    kuusia ei pidä istuttaa kuiville maille

    mehtäukko

    Onko tuo uusi tutkimustieto?

    Entäpä kun on niin viisaita, että kuivien maiden luonnontaimista odottelevat jk:lla tukkisatoa…?

    MaalaisSeppo

    Peltoon istutettua tiheää kuusikkoa harvensin talvella. Vanhoja linnunpesiä oli todella paljon. Omatuntoni ei kuitenkaan kolkuttanut pesäpuiden kaadosta. 20 v sitten, ennen istutuksia, ei ko pesintämahdollisuutta ollut ollenkaan. Vielä jäi pesäpuitakin runsaasti.

    Jätkä

    Kuusi sietää varjostusta hieman enemmän kuin mänty ja koivu. Sen vuoksi pituuseroja ei pidä alkaa liikaa tasoittelemaan, vaan vierekkäinkin saa eroa olla metritolkulla.

    ”Susipuut” ovat kuusikossakin susipuita, eli ne voisi ottaa hoitohakkuun yhteydessä pinoon. Nuoressa männikössä pitäisi huomioida jo parin metrin pituusero vierekkäsillä puilla.

    Ei metsä ole koskaan niin tiheä, että sieltä ei kärsisi ottaa pois runkoja. Kun kuusikko istutetaan n. 2,5 metrin välein, sen verran pitäisi olla jo taimikkovaiheessakin tilaa, että ei tarvisisi alvariinsa pörrätä samassa puskassa.

    kaapo123

    Luken mukaan kuusia ei pidä istuttaa kuiville maille ja talousmettsistä pitää heti kerätä tuulenkaadot pois,koska kirjanpainaja tulee asumaan tuulenkaatoihin

    mehtäukko

    Tästäpä tullaan juuri kysymykseen , joka ei ole seurakunnan ymmärrykseen uponnut.

    2,5m taimivälillä olevan eh:n harventamiseksi se olisi ajeltava 2m tai alle -levyisellä ”metsätraktorilla”, ellei puita poisteta uralta. Sittempä puuväli onkin heti (5 ) viisi metriä. Jotta puusto saataisiin järeytymään, sitä on kuitenkin harvennettava.

    Taimien ei pitäisi olla riveissä vaan epäjärjestyksessä. Jos on pakko niin tällätä, korjuu-urien kohdilla taimitiheys täytyisi passata niin, että uraleveys napsahtaa 4 – 4,5 metriseksi…

    ”..talousmettsistä pitää heti kerätä tuulenkaadot..”  Kuapo levittää lainvastaista tietoaan.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 85)