Keskustelut Metsänomistus Tosi surullinen tapaus

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 113)
 • Tosi surullinen tapaus

  Aika paljon on susiasiasta keskusteltu. Eilinen Suomen Kuvalehti jakoi kyllä sellaista tietoa, että ehkä kannattaa vähän miettiä sanomisiaan. Siellä Halsualla poliisi oli pidättänyt ”Ekin”, joka ilmeisestikin oli jahdin päätekijöitä. Ja vienyt myös aseet takavarikkoon.

  Palattuaan kuulusteluista Eki oli ”tärähtänyt”. Hänen leskensä mukaan Eki pelkäsi, että kotia kuunnellaan esimerkiksi koiran tutkapannan avulla. Mikään viesti ei mennyt perille. Silmät olivat vain tyhjät. Jostain Eki oli saanut aseen ja eräänä yönä hänen matkansa päättyi navetan taa.

  Mistä sitten tulee tuollainen tilanne koko pitäjään, että lähdetään jahtiin joukolla ajattelematta pitemmälle? Tai muuten panikoidutaan kuten Satakunnassa? Niihin en osaa ottaa kantaa. Tosiasia on kuitenkin, että rehelliset kunnon ihmiset kokevat sudet turvallisuutta ja elämänmenoaan uhkaavina ”vihreiden ekoterroristien” aikaansaannoksia, joiden turvallisuuden eteen tehdään aivan eri lailla kuin ihmisten.

  Toivoisi, että päättäjätkin havahtuisivat tuon kaltaisiin tapahtumiin. Tietysti sitten tulee mieleen myös eräät näille palstoille kirjoittavat.

 • Mosku

  ollaako sitä tätämyötä menossa siihen suuntaan jotta eu rupejaa mehtä ja poromiehistä tapporahhaa maksammaan. Ja polliisi maksaa vihjepalakkijota siitä notta joku paljastaa sellasen joka ommaisuuttaan ja toemeentuloaan puollustaa.

  jees h-valta

  Kumma ettei kotiväki huomattuaan isännän olevan pois tolaltaan yrittänyt saada minkään sortin hoitoon miestä.
  Vai oliko kuitenkin ollut ongelmia ennenkin. Kummasti noita aseita vain aina nurkista löytyy. Onneksi ei nyt mennyt syyttömiä ihmisiä samaan syssyyn. Mutta kieltämättä surullinen tapaus. Itsemurhia sattuu vuosittain vieläkin paljon vaikka vähentymässä on viimevuodet ollutkin.

  Korpituvan Taneli

  Nyt viimeistään pitää panna arvot uuteen järjestykseen.

  Yhteiskunnan on viimeinkin myönnettävä että ihmisen henki on arvokkaampi kuin suden.

  Maaseudulla ei enää saa poliisia liikkeelle näköjään muuta kuin ampumalla suden tai karhun.
  Priodisointia?

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Muistutan nyt Tanelia ettei tämä mies kuollut susien tappamana vaan oman käden kautta. Sitä ennen oli kuollut kolme sutta samaisten miesten toimesta. Pidän päinvastoin kunnioitettavana ja jopa pohjalaisena erityispiirteenä tuon miehen jyrkkää ja jopa ehkä mieltään järkyttänyttä asennetta. Sitä että hän koki laittoman tekonsa vasta kuulustelujen jälkeen niin konkreettisena että saattoi tuntea jopa häpeää ylilyönnistään.

  Peräkylän Tarzan

  Tämän tapauksen vaikutus on se, ettei kenenkään suomalaisen tarvitse enää susien takia kuolla. Viranomaiset heräsivät maaseudun ihmisten aitoon hätään. Enää ei voi mennä EU:n selän taakse piiloon.
  Elinkeinoille vahinkoa aiheuttavat sudet ja pihasudet lopetetaan nyt Suomesta. Kaksikymmentä vuotta siihen meni, mutta oikeus voitti vihdoinkin.

  Metsäkupsa

  Tapaus on surullinen,jossa opiksi otettavaa.Myös poliisin toiminta ilmeisesti samantyylistä,kuin TV-n Pirunpelto sarjassa ,jossa Asseri ja Tommi putkaan vietiin.Jos ei ole kokemusta poliisin kanssa asioimisesta väärällä puolella tiskiä,saattaa kokemus ilmeisesti olla rankka.

  Tässäkin tapauksessa taisi käydä niin,ettei pidätetylle kerrottu hänen oikeuksiaan.Kuulusteluun olisi syytä ottaa mukaan asianajaja,kun kotietsintöjäkin oli tehty Pirunharjun tyyliin ilmeisesti ilmiannon johdosta.

  Osanotto omaisille.

  Korpituvan Taneli

  Totta, suoraan susi ei tappanut tätä miestä.

  Mutta häntä ei täällä saa liioin syyttää susien ampumisesta, siitä ei ole tuomioistuimen päätöstä ja silloin voi olla korkeintaan epäilty.

  Mielenkiintoinen juttu!
  Ensin paikkakunnan miehet tuskastuvat siihen että sudet tekevät pahojaan. Kaikenlisäksi niitä ei edes virallisesti ole olemassa, niitä susia.
  Sitten joku antaa ilmi poliisille, että on ammuttu susia. Poliisi lähtee väellä ja voimalla liikkeelle, vastaavaa voimaa ei olisi isompaankaan liikenneonnettomuuten saatu kasaan, kun tulee ylitöitä.
  Sitten otetaan useita henkilöitä kiinni, pelkän ilmiannon perusteella, tehdään kotietsintöjä, takavarikoidaan aseita yms.
  Kuulusteluista ei ole tietoja, eikä uskalla paljon arvella. Joka tapauksessa yksi kiinniotetuista saadaan vakuuttuneeksi siitä että poliisi tietää jatkossa hänen jokaisen liikkeensä.
  Alkaa olla miehelle liikaa. Huom! Ei ole mitään varmuutta edes siitä että juuri hän on ollut mukana edes koko susijahdissa. Miehen hermot pettävät….

  Tälläistäkö oikeutta Jees H-valta haluaa Suomeen.

  Selittäkääpäs, minulle tyhmälle, tässä asiassa se, että miten Perholaisia voidaan syyttää susien ampumisesta. Kun siellä herrojen laskujen mukaan ei ollut ollenkaan susia. Hehän ovat keksineet koko sudet, miten oman mielikuvituksen tuotteen ampumisesta voi saada syytteen?

  Nyt viimeistään pelleily susien ja karhujen suojelemiseksi saa loppua. Pitää perustaa maaseudun ihmisten suojeluyhdistys ja ryhtyä anomaan sille valtionapua, saavathan muutkin suojelujärjestöt.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Kyllä täällä Satakunnan puolella on jo taajamasusi ry:tä ja ties mitä kuppikuntaa kokoontumassa ja yhteistä pelkotilaaa lisää lietsomassa. Onneksi viranomaiset ovat nyt täysin järkipuolelta mukana ja vain pihoihin tulevat saavat tappoluvan. Ja siitähän ei tilanne sinällään miksikään ole muuttunut. Niitähän VAIN olisi tähänkin mennessä PITÄNYT ampua. Jotain aivan muuta lähdettiin tavoittelemaan. Ei ne sudet pysy paikallaan joten jos lauma jossain saloille ilmestyy se on vaeltavaa karjaa ja jatkaa häiritsemättömänä eteenpäin. Alueensa ruokatilanteen mukaan.

  Rane

  Susikeskustelussa olisi nyt aika ottaa hengähdystauko ja antaa ajatusten tasaantua.Viranomaisten velvollisuus on tutkia jos he saavat vihiä mahdollisesta rikoksesta.Ja ajatus että salametsästys 20 miehen porukalla pysyisi salassa on lähtökohdiltaan epäonnistunut.
  Toisaalta viranomaisten velvollisuus on taata kansalaisten turvallisuus,missä alkaa varsinkin syrjäseuduilla olla puutteita.
  Ranen käsitys on se että susia alkaa olla niin paljon että pihasusien lopettaminen ei vaaranna lajin olemassaoloa.Sen sijaan se että viranomaiset eivät reagoi kansalaisten hätään luo otollisen ilmapiirin kansalaistottelemattomuudelle ja tämä salametsästyksen muodossa tulee verottamaan kantaa huomattavasti enemmän.
  Poliisinkin resusseilla olisi huomattavasti helpompi lopettaa ne häirikkösudet kuin jahdata metsästäjiä ympäri maakuntia.

  Leevi Sytky

  Bisnesmiehiä?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 113)