Keskustelut Metsänomistus Tosi surullinen tapaus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 113)
 • Tosi surullinen tapaus

  Aika paljon on susiasiasta keskusteltu. Eilinen Suomen Kuvalehti jakoi kyllä sellaista tietoa, että ehkä kannattaa vähän miettiä sanomisiaan. Siellä Halsualla poliisi oli pidättänyt ”Ekin”, joka ilmeisestikin oli jahdin päätekijöitä. Ja vienyt myös aseet takavarikkoon.

  Palattuaan kuulusteluista Eki oli ”tärähtänyt”. Hänen leskensä mukaan Eki pelkäsi, että kotia kuunnellaan esimerkiksi koiran tutkapannan avulla. Mikään viesti ei mennyt perille. Silmät olivat vain tyhjät. Jostain Eki oli saanut aseen ja eräänä yönä hänen matkansa päättyi navetan taa.

  Mistä sitten tulee tuollainen tilanne koko pitäjään, että lähdetään jahtiin joukolla ajattelematta pitemmälle? Tai muuten panikoidutaan kuten Satakunnassa? Niihin en osaa ottaa kantaa. Tosiasia on kuitenkin, että rehelliset kunnon ihmiset kokevat sudet turvallisuutta ja elämänmenoaan uhkaavina ”vihreiden ekoterroristien” aikaansaannoksia, joiden turvallisuuden eteen tehdään aivan eri lailla kuin ihmisten.

  Toivoisi, että päättäjätkin havahtuisivat tuon kaltaisiin tapahtumiin. Tietysti sitten tulee mieleen myös eräät näille palstoille kirjoittavat.

 • Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”Eki oli halsualainen metsästysporukan pomo – ronski kaveri, muttei kiero, kovaluontoinen ja jämäkkä päätöksissään. Ja antoi kuulua, jos joku laisti siitä mistä sovittiin, pitkäaikainen metsästyskaveri Antti (nimi muutettu) muistelee.”

  ”He veivät aseet, panokset. Ja Ekin.”

  SK 7/2013

  Kovaäänisimmillä, suurisuisimmilla öykkäreillä on poikkeuksetta seitinohut kova mutta hauras pinta, joka murtuu palasiksi pienimmästäkin näpäytyksestä, jolloin alta paljastuu pelosta vapiseva hiirulainen.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Jos tuo on puuntakuisen mielipide, niin minä en usko, vaan tiedän, että kysymyksessä on niinsanottu umpityhmä otus.

  Puun takaa

  Kyllä sillä asialla on suurikin merkitys. Jos susia ei virallisesti ollut olemassa, kukaan ei voinut anoa kaatolupiakaan, eikä poliisi voinut lopettaa pihasusia. Tästä on tulossa toinen oikeusjuttu riistahallinnon ym. viranomaisten toiminnasta.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Riistahallinnon mielestä Perholaiset kuvittelivat että heidän metsissään on susia.

  Perholaisethan vain ampuivat pois oman mielikuvituksensa tuotteita, sitä kai ei mikään laki kiellä.

  Se että susia ei virallisesti ollut edes olemassa tekee oikeudenkäyntiin oikein sopivan lisävireen. Saattaa olla puolin ja toisin lakinikkareilla hiukan lakikirjan selailun tarvetta.
  Eri asia on sitten vaikuttaako tämä seikka mitenkään oikeuden päätökseen.

  Ainakin voidaan kysyä hyvin painavasti mikä on riistaviranomaisten vastuu ja saavatko he tieten tahtoen puhua muunnettua totuutta.
  Mitä me teemme viranomaisilla, jotka eivät hallitse oman hallinnonalansa tietoja. Ei ollut kysymys siitä että olisi sanottu, että meillä ei ole tietoa, vaan siitä, että sanottiin susia ei ole.
  Metsästäjät ovat siis ampuneet koiria.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Ei ole olemassa mitään aukotonta tietojärjestelmää mistä voisi saada vaeltavien eläinten sijaintipaikat. Ja silloin ei voi mikään taho olla vastuussa jos johonkin yhtäkkiä ilmestyy kulkeva lauma. Vain pitkään samoilla alueilla olevat on tietokannassa.
  Näin se on hirvienkin kohdalla ja eihän niistäkään tunnu määrästä eikä paikoista mitään tiedettämän.
  Jos kaikki Suomen sudet pannoitetaan niin sitten voidaan jo ottaa vastuu niiden sijainnista vaikka ihan kotilaitteilla.
  Mutta nämä asiantilat ovat tulevaisuutta eikä utopiasta voi tehdä juridiikkaa.

  torppari

  kaikkien susien pannoittaminen helpottaisi huomattavasti susien eliminointia kun saataisiin vielä susien sijainti vapaaseen käyttöön tietokoneen ruudulle. jäisi turhat kelkkailut taimikoilla kun pääsisi suoraan apajille

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Jees H-valta:
  ”Ei ole olemassa mitään aukotonta tietojärjestelmää mistä voisi saada vaeltavien eläinten sijaintipaikat.”

  Ei todellakaan oikein edes voi olla yksittäisten susien suhteen, mutta kyllä laumojen sijainti jo pitäisi tietää.
  Tässähän tullaan jo näiden lukumääräarvioiden luotettavuuteen, jos kokonaisia laumoja on laskujen ulkopuolella.

  Kun ei kerran ole tietoa,niin ei liioin saa sanoa että ei siellä niitä ole. Kysymyksessä on kokemusperäisen, viranomaiselle tuodun tiedon, mitätöinnistä.
  Tuollaisella mitätöinnillä sitten jätetään kaatolupaasia kokonaan käsittelemättä. On todellakin luotettavaa viranomaistoimintaa.

  Jos ei kerran tiedetä ja joku tulee sanomaan että jossain on susia, niin on kaksi vaihtoehtoa.
  1. Uskoa ja panna karttaan havainnoista merkintä.
  2. Jos tieto epäilyttää, pitää tehdä jotain asian todentamiseksi. Esim käydä katsomassa väitettyjä jälkiä.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  Nyt loppui ainakin luvat. Sieltä tuli Luonto-liitolta ja eläinsuoj.järjest. selvä kannanotto ettei yhtään kaatolupaa enää Oulun eteläpuolelle. Kanta alkaa olla erittäin uhanalainen ja salametsästys katsotaan syylliseksi tähän. Myös MTK:ta syytetään salametsästyksen edessä nöyristelystä.

  jees h-valta

  Oletan myös torpparin olevan lakia kunnioittava kansalainen.
  Jos kaikessa lähdetään omankäden oikeuteen voi torpparillekkin käydä aika huonosti siinä villin lännen hulinassa. Voi tulla suden kohtalo.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Torppari:
  ”kaikkien susien pannoittaminen helpottaisi huomattavasti susien eliminointia ”

  Älä ole hoopo, silloinhan ne voitaisiin samalla suoraan eliminoida, eikä pannoittaa.

  Kaikkien susien pannoittamisesta puhuminenkin on haitallista, joku vielä ottaa tosissaan ja yhteiskunta pannaan maksamaan tuollainen turha touhu, joka vain opettaa sudet ihmistä pelkäämättömiksi.

  Jees H-vallan on turha ilakoida siitä että luontoliitto on antanut susia puolustavan lausunnon. Ensinnäkään siinä ei ole mitään uutta ja toisekseen se ei ole mikään viranomaispäätös. Kolmanneksi jopa poliittinen kermakin Suomessa on havahtunut tähän petoasiaan, eikä luontoliiton piipitys enää kuulu yhtä hyvin kuin ennen.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 113)