Keskustelut Metsänomistus Tosi surullinen tapaus

Esillä 3 vastausta, 111 - 113 (kaikkiaan 113)
 • Tosi surullinen tapaus

  Aika paljon on susiasiasta keskusteltu. Eilinen Suomen Kuvalehti jakoi kyllä sellaista tietoa, että ehkä kannattaa vähän miettiä sanomisiaan. Siellä Halsualla poliisi oli pidättänyt ”Ekin”, joka ilmeisestikin oli jahdin päätekijöitä. Ja vienyt myös aseet takavarikkoon.

  Palattuaan kuulusteluista Eki oli ”tärähtänyt”. Hänen leskensä mukaan Eki pelkäsi, että kotia kuunnellaan esimerkiksi koiran tutkapannan avulla. Mikään viesti ei mennyt perille. Silmät olivat vain tyhjät. Jostain Eki oli saanut aseen ja eräänä yönä hänen matkansa päättyi navetan taa.

  Mistä sitten tulee tuollainen tilanne koko pitäjään, että lähdetään jahtiin joukolla ajattelematta pitemmälle? Tai muuten panikoidutaan kuten Satakunnassa? Niihin en osaa ottaa kantaa. Tosiasia on kuitenkin, että rehelliset kunnon ihmiset kokevat sudet turvallisuutta ja elämänmenoaan uhkaavina ”vihreiden ekoterroristien” aikaansaannoksia, joiden turvallisuuden eteen tehdään aivan eri lailla kuin ihmisten.

  Toivoisi, että päättäjätkin havahtuisivat tuon kaltaisiin tapahtumiin. Tietysti sitten tulee mieleen myös eräät näille palstoille kirjoittavat.

 • Puun takaa

  Perhoon todellakin suunniteltiin laajaa suojelualuetta: Kolmasosa kunnan maapinta-alasta ja puolet kalavesistä! Tuskinpa Antonkaan olisi moiseen kovasti innostunut, jos olisi omien maiden kohdalle osunut.

  Puun takaa

  Poliisi on pyytänyt Oulun yliopistoa selvittämään, ovatko Perhossa kaadetut eläimet varmasti susia. Luonnontieteellisten museoiden johtaja Jouni Aspi ei kommentoi tutkimuksen tuloksia.

  – Nyt ollaan prosessissa siinä vaiheessa, että me kirjoitamme asiasta lausunnon poliisille lähipäivinä, Aspi toteaa.

  Liikkeellä on ollut epäilyjä siitä, että näytteiden otossa on ollut ongelmia. Jouni Aspi kuitenkin kumoaa väitteet.

  – Kaikista tutkituista näytteistä on saatu dna:ta. Se on ylipäätään sangen pysyvä molekyyli, ja se säilyy hyvin erilaisissa olosuhteissa. Olemme saaneet eristettyä sitä jopa 1800-luvulta olevan suden kallosta.

  – Tämänkaltaiset tapaukset menevät muiden töiden edelle. Tutkimus onnistuu periaatteessa muutamassa päivässä, Aspi kertoo.

  – Me käytämme niin sanottuja mikrosateliittigeenilokuksia. Kyseessä on samanlainen geenilokus, jota esimerkiksi keskusrikospoliisi käyttää omissa rikospaikkaselvityksissään, Aspi selventää.
  Yle

  Puun takaa

  Oulun yliopiston geenitutkimukset vahvistavat, että ammutut sudet kuuluivat suomalaiseen villisusilaumaan.

  Poliisi ei esitutkinnan tässä vaiheessa kommentoi yliopiston antamaa lausuntoa, keskeneräistä esitutkintaa tai poliisin rikosteknisiä tutkimuksia.

  Törkeän metsästysrikoksen tutkinnassa poliisi on kuulustellut yli 25 henkilöä rikoksesta epäiltynä. Esitutkinnassa odotetaan nyt poliisin rikosteknisten tutkimusten valmistumista. Sen jälkeen esitutkinta-aineisto lähtee asianosaisille loppulausunnolle ja syyttäjälle syyteharkintaan.

  Perhossa salakaadettiin kolme sutta 19. ja 20. tammikuuta.

  Yle

Esillä 3 vastausta, 111 - 113 (kaikkiaan 113)