Keskustelut Metsänomistus Tosi surullinen tapaus

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 113)
 • Tosi surullinen tapaus

  Aika paljon on susiasiasta keskusteltu. Eilinen Suomen Kuvalehti jakoi kyllä sellaista tietoa, että ehkä kannattaa vähän miettiä sanomisiaan. Siellä Halsualla poliisi oli pidättänyt ”Ekin”, joka ilmeisestikin oli jahdin päätekijöitä. Ja vienyt myös aseet takavarikkoon.

  Palattuaan kuulusteluista Eki oli ”tärähtänyt”. Hänen leskensä mukaan Eki pelkäsi, että kotia kuunnellaan esimerkiksi koiran tutkapannan avulla. Mikään viesti ei mennyt perille. Silmät olivat vain tyhjät. Jostain Eki oli saanut aseen ja eräänä yönä hänen matkansa päättyi navetan taa.

  Mistä sitten tulee tuollainen tilanne koko pitäjään, että lähdetään jahtiin joukolla ajattelematta pitemmälle? Tai muuten panikoidutaan kuten Satakunnassa? Niihin en osaa ottaa kantaa. Tosiasia on kuitenkin, että rehelliset kunnon ihmiset kokevat sudet turvallisuutta ja elämänmenoaan uhkaavina ”vihreiden ekoterroristien” aikaansaannoksia, joiden turvallisuuden eteen tehdään aivan eri lailla kuin ihmisten.

  Toivoisi, että päättäjätkin havahtuisivat tuon kaltaisiin tapahtumiin. Tietysti sitten tulee mieleen myös eräät näille palstoille kirjoittavat.

 • Puun takaa

  Sudet eivät ole tällä hetkellä pelkästään suomalainen ongelma. Esimerkiksi Ranskassa susikanta on lisääntynyt n. 250 yksilöön, mikä vastaisi meillä n.130 sutta. Susia on siellä enimmäkseen vuoristoalueilla, mutta vahingot ovat kaksinkertaistuneet muutamassa vuodessa. Keskustelu on samantapaista kuin meillä. Hyvinvoivista kaupunkilaisista löytyy susien ystäviä, mutta vahingot ja haitat kokevat maaseudun asukkaat eivät niistä pidä. Joka tapauksessa Ranskassakin on herätty tilanteen mahdottomuuteen. Useiden tuhansien lampaiden korvaaminen vuosittain valtion varoista on pitkän päälle kestämätöntä. Elinkeinoille ja asukkaille vahinkoa aiheuttavat sudet tullaan jatkossa hävittämään.

  Leevi Sytky Leevi Sytky

  Italiassa on 700 sutta, eikä siellä ole samanlaista susihysteriaa kuin Suomessa. Kumma kyllä, siellä eivät sudet tule ihmisasuntojen lähelle.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”Halsualaiset lähtivät hiihtäen Ekin johdolla Perhon ja Halsuan rajamailla sijaitseviiin laajoihin yhteismetsiin”.

  Tuota ennen: ”Perjantai-iltana tuli tieto, että se (susilauma) oli nyt tuolla Perhon yhteismetsäalueella”.

  SK 7/2013

  Taneli:…sudet tekevät pahojaan…
  Tässä on kysymys yksinomaan siitä, että holtittomille sorkkaeläinlaiduntajille ei enää riittänyt hirviä. Sudet pudottivat kannan puuntuotannollisesti kestävälle tasolle.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”Sunnuntain ja alkuviikon aikana he (poliisit ja rajavartijat) pidättivät kuusi metsästäjää törkeästä metsästysrikoksesta epäiltyinä. Sitä ennen metsästäjät olivat surmanneet kolme sutta. Niistä kaksi löytyi halsualaisten hallusta, yksi perholaisten pakastimesta”.

  SK 7/2013

  Miksi susi oli pakastimessa?

  On olemassa pimeät rauhoitettujen eläinten markkinat, joilla jo kymmenkunta vuotta sitten ilveksen ampuja sai ruhosta 1000€, sudesta moninkertaisen hinnan.
  Tietyissä piireissä erityisesti preparoitu (täytetty) salakaadettu susi on todellinen statussymboli.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  ”Poliisit olivat asiallisia, katsoivat paikat järjestelmällisesti ja tiesivät tarkkaan mitä etsivät”.

  Sitä ennen: ”Eki tuli jahdista hyvällä tuulella”.

  SK 7/2013

  tervaHauta

  Leevi Sytky kiteytti koko ongelman viimmeiseen lauseeseen. Asutuksen seassa olevat sudet ja miksi ne hakeutuvat sinne. Onko syy geneettinen vai pannoituksessa”?” Miksi loukkaantuneet sudet on ollut pannoitettuja ( onko syy pannoituksen apuna ollut M-kelkka jolla ajettu susi rauhalliseksi kiinni otettavaksi). Joku voisi tutkia.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tekee haun: ”denali wolf kill”, niin ymmärtää, miksi niitä loukkaantuneita pantasusiakin on.

  Puun takaa

  Myös Italian sudet elävät enimmäkseen vuoristoalueilla, missä asutusta on vähän.
  Sudet tappavat lampaita ja koiria Italiassakin, ja susien vähentämisestä tehdään päätöksiä parhaillaan.

  Puun takaa

  Tuolla aiemmin Taneli otti esiin hyvin mielenkiintoisen näkökulman Perhon alueen susiin. Siellä riistahallinto ja muutkin viranomaiset kiistivät susien olemassaolon toistuvasti pidemmällä aikavälillä ennen luvatonta kaatoa. Tämä seikka tulee kyllä esille kun susien kaatajille aletaan käydä oikeutta. Joka tapauksessa oikeuskäsittely tulee olemaan pitkä ja monimutkainen, sisältäen melko varmasti kaikki oikeusasteet. Uskon, että Suomen susikanta on pudonnut murto-osaan nykyisestä, ennen kuin lopulliset tuomiot tästä jutusta on luettu.

  jees h-valta

  Tuolla seikalla ei ole oikesuasteissa mitään merkitystä puuntakunen. Siellä puidaan vain itse rikosta ja sen törkeysastetta.
  Kaikki muuhan selviää jo sitä ennen poliisin tutkimuksessa.
  Mielipidemaailma on taas sitä mitä Köyliössä ilta piti sisällään. Juupas,eipäs ja kaikkea siltä väliltä.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 113)