Keskustelut Metsänomistus Tosi surullinen tapaus

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 113)
 • Tosi surullinen tapaus

  Aika paljon on susiasiasta keskusteltu. Eilinen Suomen Kuvalehti jakoi kyllä sellaista tietoa, että ehkä kannattaa vähän miettiä sanomisiaan. Siellä Halsualla poliisi oli pidättänyt ”Ekin”, joka ilmeisestikin oli jahdin päätekijöitä. Ja vienyt myös aseet takavarikkoon.

  Palattuaan kuulusteluista Eki oli ”tärähtänyt”. Hänen leskensä mukaan Eki pelkäsi, että kotia kuunnellaan esimerkiksi koiran tutkapannan avulla. Mikään viesti ei mennyt perille. Silmät olivat vain tyhjät. Jostain Eki oli saanut aseen ja eräänä yönä hänen matkansa päättyi navetan taa.

  Mistä sitten tulee tuollainen tilanne koko pitäjään, että lähdetään jahtiin joukolla ajattelematta pitemmälle? Tai muuten panikoidutaan kuten Satakunnassa? Niihin en osaa ottaa kantaa. Tosiasia on kuitenkin, että rehelliset kunnon ihmiset kokevat sudet turvallisuutta ja elämänmenoaan uhkaavina ”vihreiden ekoterroristien” aikaansaannoksia, joiden turvallisuuden eteen tehdään aivan eri lailla kuin ihmisten.

  Toivoisi, että päättäjätkin havahtuisivat tuon kaltaisiin tapahtumiin. Tietysti sitten tulee mieleen myös eräät näille palstoille kirjoittavat.

 • 6 m3 6 m3

  Nimpä käypi yksiin Kainuun tilanteen kanssa.

  jees h-valta

  Ja Satakuntalaiset voivat lueskella Satakunnan Kansasta hiukan kiihkottomampaa tarinaa niin Perhon tapauksesta kuin susien vainoamisesta yleensäkkin. Laitoin tuonne toisaalle yhden yleisöosaston kirjoituksenkin.

  Puun takaa

  Perhon tapahtumat muuttivat suomalaisen susikeskustelun suunnan.
  Nyt rohjetaan jo antaa ihmisillekin arvo suden rinnalla. Tälläkin palstalla on tapahtunut merkittävä käänne. Vielä muutama viikko sitten jotkut täällä kiistivät pihasusien olemasssaolon väittäen niitä koiriksi tai peräti kuvitteluksi. Yhtään sutta ei heidän mielestään saanut Suomesta ampua, jne. Niin muuttuu maailma. Koskaan ei pidä vaipua toivottomuuteen, vaan katsoa rohkeasti eteenpäin.

  jees h-valta

  Niin todella on muuttunut puuntakunen. Nyt isokin poliitikko uskaltaa jo suoraan haukkua pystyyn turhasta kiihottamisesta metsästäjät. Kuten ent. suurlähettiläämme ja ministerimme Pertti Salolainen (kokoomus). Myös tämän päivän Satakunnan Kansan haastattelu.

  suorittava porras suorittava porras

  ..taitaa valtakunnasta vielä joku sisnisilmäinen punahilkkakin löytyä , mutta persujen Oinonen on petojen suhteen asialinjalla , vaikka en hänen puoluettaan kannatakaan.

  jees h-valta

  Onneksi yksi Oinonen ei ole koko Perussuomalaiset.
  Mutta esim. Kokoomuksessa susien suojelu turhalta lahtaamiselta tuntuu saavan laajemminkin kannatusta puolueessa.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Puun Takaa:
  ”Nyt rohjetaan jo antaa ihmisillekin arvo suden rinnalla. Tälläkin palstalla on tapahtunut merkittävä käänne. Vielä muutama viikko sitten jotkut täällä kiistivät pihasusien olemasssaolon ”

  Kun nyt olisi vanhan palstan viestit käytettävissä, niin voitaisiin vähän vertailla kirjoituksia.

  Vaari siellä jo vuosia sitten esitti ihmistensuojelujärjestön perustamista, että saataisiin säilymään, maaseudulla elävä ja työskentelevä, Suomalaisten alalaji. Jokohan nyt olisi riittävästi tahtoa, jopa politiikoillakin, ryhtyä suojelemaan tuota erittäin uhanalaista ihmisen alalajia.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  jees h-valta

  En nyt käsitä Tanelin ajatuksenjuoksua. Kastijakoa ja luokittelua?
  Eikö alalaji ole melkoista halveksuntaa esittää ihmisistä maaseudulla? Tasavertaisuus on puhdas mahdottomuus mutta ei nyt sentään rienaamaankaan ruveta.

  Puun takaa

  Jesselle vain tiedoksi, että Salolainen on jo kokoomuksen iltakaartia. Vallassa on nykyisin uudet miehet ja naiset. Pääministeri ja puoluejohtaja Katainen on itse metsästäjiä ja maaseudulta kotoisin. Hän sentään tuntuu suosivan enemmän ihmisiä kuin susia.

  Anton Chigurh Anton Chigurh

  Tapaus on todellakin surullinen. Alueellehan suunniteltiin laajaa suojelualuetta 1980-luvulla, mutta punaniskajunttien, joita tälläkin palstalla valitettavasti piisaa, vähemmän älykkään toiminnan tuloksena sen perustaminen jäi vaillinaiseksi. Alueelle kuitenkin siirrettiin metsäpeuroja, joiden hyvinvointi, kuten lähes karvattoman trooppisen päiväeläimenkin hyvinvointi, on täysin riippuvainen tiiviistä vuorovaikutussuhteesta suurpetojen kanssa.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 113)