Keskustelut Puukauppa Tukit "karkaavat"selluksi…

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)
 • Tukit "karkaavat"selluksi…

  …oli otsikko ML viime numerossa. Artikkelissa on kuva, jossa vieremäläisellä kerätään avon tukkikuormaa.

  Mutta mitäpä näkyy kuvan seuraavalla kuviolla? Laiminlyödyn uudistuksen tuottama koivuvitelikko, johon ei kyllä osata aikanaan kiinnittää tarpeeksi huomiota. Ja niitä riittää. Myhistyskin neuvontajärjestönä kyllä hanakasti sotkeutuu ”valvomaan” toisten korjuuta, omista toilauksistaan viis.

 • sitolkka

  Minusta siellä on vain kostea notko joka ehkä ollut ihan puutonta suota ja ojitettu ja ottanut hieskoivikkoa. Sen takana normaalia nuorta havumetsää. Tältä se kuva minun mielestäni näyttää, mutta voi tieten olla erilainen jos paikan päällä käy. Ei mitään ihmeellistä tai epäonnustunutta ollenkaan.  Se on vaikea tuo tilanne jos sahatavara ei tee kauppaa ja sellupuuta tarvitaan.

  jees h-valta

  Minulle ainakin on aivan sama vaikka polttaisivat tukit tienvarteen kunhan jäljet siivotaan. Senverran hyvin tukin talteen otti sellufirma viime päätehakkuussakin ettei mitään valittamista. Huono tukkitavara joutaakin sellupataan.

  Tolopainen

  En ymmäärrä metsänomistajia, jotka eivät hoida uudistamista, kun kerää risut tienvarteen, niillä kuittaa uudistuskulut aika pitkälle, samalla voi mätästää kuormaajalla  maan istutusta varten. Tai sitten hoidetaan uudistaminen konekylvönä männylle, en viitsi alkaa niitä hirville istuttaa. Helppoa ja halpaa tuo metsän uudistus nykyisin, sähköisellä allekirjoituksella hoituu aika pitkälti.

  mehtäukko

  Niin. Markkinatilanne on taas kerran kääntynyt, eikäpähän kisa vientimarkkinoilla ainakaan helpotu jos sahat eivät jotain kustannusviilausta tee. Asia on aivan looginen. Mutta sitä mitä koetin herätellä tässä tilanteessa, on toilailut joita kuva voi hyvinkin esittää. Ja monet monet muut laiminlyönnit.  Niistä tappioista ei kyllä pidetä lukua, eikä nosteta ketään tikun nokkaan!

  Annas olla kun tukkipaksuisten runkojen katkonnassa ei ala täyttyä keskiverto tilastot, vaikka laadut ja mitat on sovittu…

  Tolopainen

  Noita ylihintaan ostettuja ja heti hakattuja metsäpalstoja näyttää jäävän uudistamatta sellainen sattuu aina silmään kun ajelee mökille, yksi tuttu isäntä sen osti järjettömällä ylihinnalla ja hakkuutti heti aukoksi . Kolmeen vuoteen ei ole tapahtunut mitään sen jälkeen. Uudistaminen jää seuraavalle omistajalle se on varma nakki, kun puolet palstastan hinnasta  jäi vielä velkaa.

  A.Jalkanen

  mätästää kuormaajalla  maan istutusta varten

  Mitähän tuo on olevinaan?

  Kuvasta voi olla vaikea päätellä oikein lähtötilannetta. Hieskoivikko voi olla hankalasti uudistettavalla paikalla parempi kuin ei mitään ja saahan siitä energiapuuta. Monimuotoisuutta lisää.

  mehtäukko on oikeassa: uudistamisen laiminlyönneistä ei helposti joudu nykyisin käräjille. Valvonta on mennyt uuden metsälain aikana liian lepsuksi.

  Kalle Kehveli

  Kyllä jokaiselle hakkualalle tulee luontaisesti se metsä, mikä siellä luonnollisesti kuuluukin olla. Sekametsä on OK.

  Tolopainen

  Kuormaajalla mätästää helposti kun vaihtaa kauhan puomin päähän, se on minuutin homma.

  Apli

  Metsäliittoa täytyy kehua, paria naapurin leimikkoa kävin katsomassa tukki otettu tarkasti talteen, se meneekö Äänekoskelle vai Hankasalmella sitä eivät kertoneet. Männikön päätehakkuita molemmat.

  Tolopainen

  Ei ainakaan Äänekoskelle, Ml:n tukit menee yleensä piensahoille, joilla on jatkojalostusta. ML:n sahauskapasiteetti on aivan alimitoittettu ostoihin nähden. Raakit tulee sahoilta kuituna omaan käyttöön.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 81)