Keskustelut Puukauppa Tukit "karkaavat"selluksi…

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 81)
 • Tukit "karkaavat"selluksi…

  …oli otsikko ML viime numerossa. Artikkelissa on kuva, jossa vieremäläisellä kerätään avon tukkikuormaa.

  Mutta mitäpä näkyy kuvan seuraavalla kuviolla? Laiminlyödyn uudistuksen tuottama koivuvitelikko, johon ei kyllä osata aikanaan kiinnittää tarpeeksi huomiota. Ja niitä riittää. Myhistyskin neuvontajärjestönä kyllä hanakasti sotkeutuu ”valvomaan” toisten korjuuta, omista toilauksistaan viis.

 • mehtäukko

  Upm:n Metsän henki- lehdessä taas kertauksena…ajallaan tehty ku-taimikon varhaisperkaus voi lisätä sen kasvua 20-30%…

  Jos ML kuvan rääseikössä olisi ehkä ollut aikanaan oikea tekijä, moni muu hallitsematon kukkaron kuppaus tasoittuu metsätilan koko kuvassa.

  Menninkäinen

  Kyllä ML kesällä mäntytukin tarkasti otti. Mitat oli 27dm, ja 37-55dm. Ja kaikkia pituuksia käytettiin.

  mehtäukko

  Eli. Hallitusti tehty puukauppa alusta loppuun ja se on siinä.

  Monessa tapauksessa haisee siltä, että jälkijättöisesti herätään toitottamaan syntyneestä ”epäkohdasta”. Peilistä tuijottaa ehkä ratkaiseva osatekijä..?

  kuusessa ollaan

  Viime talvena kuulin, että tavaralaji ”sellutukki” oli käytössä. Ja laadussa määräävä tekijä oli mitat, ei mutkaisuus…eli ”joku” oli valmis maksamaan perustukin hintaa kuiduksi menevästä tukkikoon puusta. Ilman että mo ihmettelisi kuitupinoa. Nyt ”tukit” päätyivät selluraaka-aineeksi ja kirjautuivat samoin.

  Onnittelut niille, joiden lylytyviset 1tukin korpikuuset ja paksuoksaiset räkämännyt saivat arvonnousua…

  Saas nähdä, mitä kuvioita tänätalvena tulee, kun kuusta on koko eurooppa täynnä, ja tämä jatkunee vielä vuosia etenkin sahatavaran kohdalla.

  mehtäukko

  Kuulopuhe pitää paikkansa edelleenkin.

  Puuki

  Kyllä jokaiselle hakkualalle tulee luontaisesti se metsä, mikä siellä luonnollisesti kuuluukin olla. Sekametsä on OK.

  Niin lopulta tuleekin. Jos ei tehdä mitään niin OMT-kankaallekin kasvaa ensin koivikko/lepikko. Jos sille ei tehdä mitään niin 20-30 vuoden päästä alkaa alikasvoskuusia olla seassa. N. 50 vuoden päästä on jo sekametsäryteikkö pystyssä, jossa pääosa yleensä kuusta. Sopivasti taimikkoja hoitamalla & harventelemalla välillä tulee parempi lopputulos.

  Kangasmaillakin saa ”laillisesti” kasvattaa hieskoivua max 20% puista.  Kosteat rahkasammaleiset laikut varsinkin on paras antaa taimettua luontaisesti koivulle. Ei tarvitse muokata eikä istuttaa.

  Kuiva kuusi ei kelpaa samaan käyttötarkoitukseen kuin tuore. Jos sellutehdas on erikoistunut pääasiassa kuusen käyttöön, niin tuoretta pitää olla. Samoin tukit ”happanee” käsiin luonnontuhoalueilla melko nopeasti.  Nepuut joita ei ole ehdittykorjata ajoissa jää muuhun käyttöön kuin sahatavaraksi maailmanmarkkinoille.

  mehtäukko

  Niin. Jos ei metsäjärki leikkaa ja tee tarvittavia välttämättömiä juttuja aikanaan, laskutikkujen pyörittely on höpöhommia. Samoin voivottelu mahdollisen puukaupan osuessa tuurillaan kohdille, kun sekalaista sellupinoa pukkaa. Kyllä sitten syiden etsimistä muualta on aikaa ja pensiiniä.

  Puuki

  Niin, ei se järki oikein leikkaa, jos esim. märkiä sammaleikkoja äestetään ja koetetaan viljellä. Ihan  turhaa rahan haaskausta.  Höpöhommaahan se…laskimen käyttö sitten varmaan on.

  Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

  Kuusessa ollaan: Viime talvena kuulin, että tavaralaji ”sellutukki” oli käytössä. Ja laadussa määräävä tekijä oli mitat, ei mutkaisuus…”

  Muutenkin nimikkeet ovat hiukan sekaisin. Meillä täällä saha ei suostu puhumaan pikkutukista, heille tukkia pienempi sahapuu on ”kuitutukki”.

  Ilmeisesti pitäis olla joku standardointi näissä nimikkeissäkin.

  Terveisin: Korpituvan Taneli

  Ajokoira

  Tolopainen: Noita ylihintaan ostettuja ja heti hakattuja metsäpalstoja näyttää jäävän uudistamatta sellainen sattuu aina silmään kun ajelee mökille, yksi tuttu isäntä sen osti järjettömällä ylihinnalla ja hakkuutti heti aukoksi . Kolmeen vuoteen ei ole tapahtunut mitään sen jälkeen. Uudistaminen jää seuraavalle omistajalle se on varma nakki, kun puolet palstastan hinnasta  jäi vielä velkaa.

  Muuttuuko tilanne yhtään paremmaksi jos sinne lyö isolla rahalla taimia pystyyn?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 81)