Keskustelut Puukauppa Tukit "karkaavat"selluksi…

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 81)
 • Tukit "karkaavat"selluksi…

  …oli otsikko ML viime numerossa. Artikkelissa on kuva, jossa vieremäläisellä kerätään avon tukkikuormaa.

  Mutta mitäpä näkyy kuvan seuraavalla kuviolla? Laiminlyödyn uudistuksen tuottama koivuvitelikko, johon ei kyllä osata aikanaan kiinnittää tarpeeksi huomiota. Ja niitä riittää. Myhistyskin neuvontajärjestönä kyllä hanakasti sotkeutuu ”valvomaan” toisten korjuuta, omista toilauksistaan viis.

 • Remie

  Saattaa tulla kunnon metsä ja oikeanlaiset puut kun ei ihminen puutu luojan töihin. Luonto tietää yleensä parhaiten mitä maan kuuluu kasvaa. Ne horsmikot pitää vaan sietää kun aikansa kukkivat niin lakkaavat kasvamasta horsmaa. Kaikilla kasveilla sama juttu. Perunaa ei saa enää 7 vuoden jälkeen kasvamaan millään vaikka maahan laittaisi mitä lantaa. Männyllä on ihan sama, vääriä käppyriä kartiokkaita ja oksasia kasvaa lopulta. Paras tulos tulee kun luonto valitsee puulajin metsään. Näin että kuusta pitäisi istuttaa tai kyvää, en saanut taimia enkä siemeniä, mäntyä sitten ehdottivat ja minä pölvästi laitoin. Männyt ovat vääriä ja oksasia 18m pitkiä ja alta on kova tunku kuusilla luonnostaan. Ja hienoja kuusia. Mönkään meni ja ikä loppuu nyt kesken en saa männyistä tiliä jos kuusella olisi niin pari tiliä olisi jo tullut. Kuusi käy polttaa mutta mänty on kuin märkää vettä sytyttäisi.

  mehtäukko

  Kolkytvuotta ja silleen oli tutkimustieto ja käytäntö puulajivalinnoissa sutta ja sekundaa. Tänään se on ollu sentään järjellistä kuin moni muukin toimintamalli.

  reservuaari-indeksi

  Olikohan molemmat (tutkimus ja käytäntö) sutta ja sekundaa, vai sittenkin jompikumpi.

  Viitanneeko kirjoittaja epäonnistuneisiin kokeiluihin (0,00001% pinta-aloista) vai suuremppiin linjoihin. Ainakaan monimuotoisuuden kannalta edistymistä ei varsinaisesti ole nähty. Eikä nähdä, niin kauan kuin maalaisliittomafian hallitsema klusteri päsmäröi. Viittaan esim. käsittämätömiin hirvivahinkoihin yms.

  ♥ Kerttuli (erityisterveiset ukkelille ♥♥)

   

  Remie

  Tutkimuksilla voi korvata VC paperin. On yleisessä tiedossa että elektroniikaa teollisuus käyttää Rikkiheksafluoridi eli SF6 joka on tuhansia kertoja tujumpaa tavaraa kuin hiidioksiidi ja säilyy ilmakehässä tuhannen vuotta. Nyt puhutaan puhtaan energian puolesta ja rakennetaan tuulivoimaloita, jota vanhetessaan posahtaa taivaan tuuliin. Nämä hienot vehkeet sisältävät juuri tätä Rikkiheksafluoridi eli SF6:tä . Kysymys on missä kaikkialla muualla on tätä hirmiää tavaraa joka tunnetaan historian vaarallisempana aineena. Paljonko sitä on sähköautossa, Nyt tarkkana. Paljonko on tuota ainetta Olkiluoto 3 syövereissä ja kaikissa muissa vastaavissa laitoksissa.  Muistakaa Rikkiheksafluoridi eli SF6 . Ken korttaa jostain salaisista kansioista tuon tiedon missä kaikissa sitä on saattaa puun poltto olla ainoa turvallinen energiamuoto. Kun tuon asian selviämistä odotellaan niin ehkä kannattaisi säästää noita puita eikä myydä pilkkahintaan kertakäyttötuotteeksi.

  Tolopainen

  Vc-paperia kuluu vähän kun ottaa yhden arkin ja tekee siihen reiän ja käyttää sormea. Samaa paperia voi käyttää useita kertoja. Luonnossa voi käyttää sammalta tai kuusenoksaa. Kun toimitaan luonnonmukaisesti vc paperin takia ei tarvitse kaataa yhtään puuta.

  rööri roope

  Sortavalan wc:n seinät on sataykstoistasia täynnä.Ovat omaksuneet tolpan kujeet kolmella sormella ilman reikäpaperia.

  Lopuksi pyyhkivät sormet seinään.Siitä nuo 111 seinissä.

  Visakallo Visakallo

  Vuosi sitten huippuhintaan tehy puukauppa näytti auttavan siinä, että nyt hakattaessa tukki otettiin tarkkaan. Yli 90% tuli täälläkin kertaa. Meni sorviksi ja hoikemmat sahattavaksi. Pikkutukkia ei otettu. – Eipä ollut valittamista.

  Tolopainen

  Miten edellinen kauppa vaikuttaa tulevaan, jos minulla nyt oli huono tukkiprosentti yhdellä kuviolla, ei se vaikuttanut toisen kuvion prosenttiin, joka tosin ei ollut lähelläkään 90%, vai vaikuttiko sittenkin. Sehän on motokuskin kärees paljonko niitä ropsentteja tulee. Meilläpäin  tumpeista ei tule koskaan 90%, eikä hehtaarilta kerry kuin hiukan yli 200 kiintoa, niin meitä kohdellaan eriarvoisesti. Ei voi muuta kuin hävetä omia näreiköitä, Visakallon lauhojen lehtojen rinnalla, tuskin kehtaa tarjota myyntiin.

  Kumikettu

  Kävitkö VK sahaamassa latvat pois etukäteen? Muuten on hankalaa ymmärtää.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Visun pitää ehkä järjestää uusi kesäretkeily, niin ymmärrys kasvaa?

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 81)