Keskustelut Puukauppa Tukki on liian kallista?

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 301)
  • Tukki on liian kallista?

    Mielenkiintoinen uutinen tämänpäivän Kalevassa:

    ”Sahayritys Junnikkala Oy on keskeyttänyt puunostotarjousten teon. Yrityksen mukaan nykyinen markkinatilanne on ylikuumentunut ja vääristynyt.

    Yrityksen mukaan tukkipuun hinta on noussut vauhdilla suhteessa lopputuotteiden hintaan. Junnikkalan mukaan nyt ollaan ”kipurajalla”, jonka ylittyessä investoinnit tyrehtyvät.

    – Joudumme keskeyttämään puun oston näillä hinnoilla turvataksemme oman toimintamme pitkäjännitteisyyden. Mielestäni metsänomistaja ansaitsee omaisuudelleen oikean hinnan ja tuoton, mutta nykyinen hintakehitys tulee vaarantamaan meidän ja mielestäni koko sahateollisuuden tulevaisuuden, yhtiön toimitusjohtaja Kalle Junnikkala sanoo tiedotteessa.”

  • Rane2

    ”Vastustaessaan matalapalkkataloutta se panee panee samalla vauhtia elinkeinoelämään työn tuottavuuden nostamiseksi teknologisen kehityksen ja uusien innovaatioiden avulla.”

    Niin,tämä taktiikka on johtanut siihen että monet alat ovat loppuneet suomesta.Sitä voisi ammattiyhdistysliikkeessä miettiä onko työvoiman palkkaamisen ja työn teettämisen jatkuva hankaloittaminen työntekijöidenkään etu?

    Uusmetsäläinen

    Nimenomaan yritysten tutkimus- ja kehitysmenojen osuus bruttokansantuotteesta on pudonnut romahdusmaisesti nykyhallituksen aikana Euroopan  huipulta aivan alakastiin. Kuten myös valtion vastaava panos on pienentynyt. Jopa elinkeinoministeri Lintilä on erityisen huolissaan asiasta – ei ainoastaan oppositio.  Luulisi yleensä valistuneen Tolopaisenkin tämän asian tuntevan ja asiasta jopa huolestuvan.

    Suomen loistava menneisyys teknologian edelläkävijänä saattaa olla mennyttä pikäksi aikaa t&k-menojen matalan tason takia. Ei tässä ole kysymys nyt ainoastaan Nokiasta vaan koko elinkeinoelämän kyvystä kehittää uusia tuote- ja tuotantoinnovaatioita. Sellulla emme yksin pärjää.

    Metsäteollisuus on hyvä esimerkki toimialasta, joka  pitkään laiminlöi tutkimus- ja kehitystoimintansa. Onneksi silloin Nokia ymmärsi satsata tuotekehitykseensä ja näistä Nokian ympärille syntyneistä monista uusista yrityksistä voimme edelleen iloita.

    Tolopainen

    Jätkä ei ilmeisesti ole kuullut työvoimapulasta monilla aloilla. Valitettavasti paras aines työvoimasta on jo töissä. Tuossa yhdessä pitäjässä oli rekrytointikampanja saada yrityksiin 100 uutta työntekijää saivat vain 60.

    Rane2

    No hupsista.

    http://www.stat.fi/til/tyti/2018/05/tyti_2018_05_2018-06-26_tie_001_fi.html

    Ps.Yritin etsiä uutislinkkiä 72% ylityksestä mutta en valitettavasti löytänyt jostain syystä.

    Kurki

    Kun työttömyyttä on paljon, vain ääliö tuottaa sitä lisää pidentämällä työpäiviä. Samoin eläkeiän nostaminen vie työpaikkoja aivan yhtä monta kuin on töissä lisävuosina.

    KIKYllä parannetaan Suomen hintakilpailukykyä noin 15 prosentilla, joka on mennyt kilpailijamaita korkeammilla palkankorotuksilla. Palkkoja alas n. 5%, tuottavuuden nosto  5%(johon kuuluu myös työajan pidennys) ja 0-korotukset niin pitkäksi aikaa, että tuo 15% on saavutettu.

    Näin hintakilpailukyvyn parantuessa maailman markkinoilla ja kotimaassa työllisyys kasvaa, kun suomalaisen tuottaeen hinta on sama kuin muualla tuotetun edellyttäen tietenkin, että laatu on sama.

    Kuka ostaisi 15% kalliimpaa suomalaista tavaraa, jos saa halvemmallakin?

     

    Uusmetsäläinen

    Kurjen tuottavuuslogiikka heittää häränpyllyä.

    Työajan pidentäminen vähentää yleensä työn tuottavuutta. Työn tuottavuus nousee jos lyhemmällä työajalla tehdään sama työpanos.

    Kurki

    Kurjen tuottavuuslogiikka heittää häränpyllyä.

    No ei heitä.

    Jos yrityksessa lisätään työaikaa ilman vastaavaa palkanlisäystä kuten KIKY-sopimuksessa, TUOTTAVUUS kasvaa.

    Jätkä

    HÖPÖHÖPÖ.

    On lapsellista uskoa, että maailmanlaajuinen noususuhdanne olisi KIKYn ja Sipilän hallituksen ansiota.

    Totuus on se, että niistä huolimatta työllisyys on hivenen parantunut.

    Osittain se, että työttömänä on hheikoimmat työntekijät, mutta se ei ole koko totuus. Työttömyys on myös pilannut valtavan määrän hyviä työntekijöitä, joilta on vain puuttunut työ.

    Tollo vinoilee sillä, että jollakin paikkakunnalla ei löytynyt kuin 60 työntekijää, vaikka olisi tarvittu 100, ei kerro juuri muusta, kuin että paikkakunnalla on liian vähän väkeä.

    Rane2

    Tilastokeskuksen tilastoista pistää silmään että yli vuoden työttömänä olleiden työttömyys on vähentynyt yli 27 %.Toimenpiteillä joita vasemmisto ja ammattiyhdistysliike on raivokkaasti vastustanut.

    Kurki

    On lapsellista uskoa, että maailmanlaajuinen noususuhdanne olisi KIKYn ja Sipilän hallituksen ansiota

    Entä sitten, kun maailman markkinoiden hintataso laskee taas sille tasolle, että ilman Sipilän KIKYä suomalainen tavara olisi taas 15..20% kalliimpaa.

    Eikö hintakilpailukyky ole tärkeää matalasuhdanteessakin?

    Markka-aikanahan aina devalvoitiin palkkoja alas matalasuhdanteessa.

Esillä 10 vastausta, 281 - 290 (kaikkiaan 301)