Keskustelut Metsänhoito Turvallisuus ja isot säästöpuut

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)
 • Turvallisuus ja isot säästöpuut

  Raivasin menneellä viikolla neljä vuotta sitten uudistetun taimikon viereistä n 4 metriin kasvanutta aluetta. Siinä raivurin soidessa säikähdin helevatunmoista ryminää. Saha seis ja ihmettelemään. Siinäpä oli kymmenen metrin päähän juuri  kaatunut viereisen taimikon 30 metrinen säästöpuu alle jääneet  nelimetriset männyt päreinä. Tuuli oli kyllä minuun päin muttei mikään puunkaatotuuli. Kohdalle osuessaan olisi raivaajasta jäänyt ns märkä läiskä.

  Olin jo viime kesänä uutta alaa heinätessäni hiukan varauksellinen moton jättämien ”kelojen” lähistöllä. Miksiköhän noista kolopesijäin keloista ei voisi motolla tehdä esim  vain muutaman metrin tötsiä?

  Päätinpäs nyt sitten talven tullen kaataa nuo ansat oma-aloitteisesti pois niin ei tule alueella liikkuvista sankarivainajia

 • kmo

  ”Hullu pökkelön hakkaa, pökkelö hullun tappaa”.

  Jossain tämä oli just esillä, tarkkaa sitaatin alkuperää en vaan muista.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Matti Kärkkäinen kirjoitti juuri tuoreessa Metsälehdessä että kookkaita hieskoivuja ei kannata jättää säästöpuiksi: havupuutaimikkoon tulee hirveästi raivattavaa. Jos sen katkaisee siementämiskyvyttömäksi pökkelöksi, se ei kai ole enää virallinen säästöpuu, vaan kelvollisia säästöpuita pitäisi vielä lisäksi löytyä vähintään se 10 kpl hehtaarilta (sertfiointisääntöjen mukaan).

Esillä 2 vastausta, 41 - 42 (kaikkiaan 42)