Keskustelut Luonto Turveveron korotuksen peruminen.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 347)
 • Visakallo Visakallo

  Juuri sen takia Tolopainen tässä laitetaankin kaikki loput Kemera-kelpoiset hankkeet liikkeelle.

  Haba Haba

  Tamperelaisen jutut ovat suoraa Kakkosesta, joutavat suoraan johonkin biokäsittelyyn.

  Puuki

  Muissa maissa nostetaan turvetta jatkossakin mm. kuivike-ja kasvuturvetta polttoturpeen lisäksi.   Kun parempi päätös olisi Suomessakin ollut lisätä turpeen nostoa ja parantaa vesien suojelua eri menetelmin , niin toimittiinkin poliittisesti sopivasti ja ajettiin alas nopeutettuna miltei koko ala .     Latviasta tuodaan haketta Suomeen ja käytetään omaan lämmitystarpeeseen sen sijaan  turvetta.   Siinä on järkeä , kun saavat oman edullisen polttoaineen lisäksi  vientituloja hakkeesta.   Irlannissa nosteaan turvetta vielä nykyäänkin myös perinteisin menetelmin käsin kourulapioilla.

  Lainarahalla tietysti korvataan työpaikkojen  menetykset työttömyyskorvauksia lisäämällä mutta sen lisäksi menee kuivike-ja kasvuturvekin ostoon.  Silloin hinta yleensä kohoaa ja niin se tekee tässäkin tapauksessa.  Puolueet joiden agendassa oli lopettaa kotimainen tuotanto saisi korvata menetykset ja lisäkulut vaikka puoluetuistaan niin ehkä oppisivat olemaan tekemättä yhtä pöljiä päätöksiä.

  Haba Haba

  Turpeen nostoaika on n.1kk/vuodessa, metsän harvennuksen aika on lähes ympäri vuotista. Kumpikohan näistä työllistää?

  Puuki

  Molemmat työllistää. Latviassa esim. nostetaan turvetta ja korjataan haketetaan ja kuljetetaan ulkomaille Suomeen paljon – e-puuta myyntiin . Hyvin työllistää.  Saman verran kuin täällä vähentää työmahdollisuuksia muualla lisää.  Turpeen nostohan ei ole siinäkään ainut työllistävä osa tietenkään.  Kuivaus , nosto, kuljetus, jalostus mm. kuivikkeeksi, pakkaaminen , markkinointi, myynti jne. Kaikki työllistää ja lisää tuloja.

  Tolopainen

  Miksi Latvia mainitaan. Sehän ei ole maailman suurin turpeenpolttaja kuten Suomi. On tuottanut n. 10% siitä turvemäärästä mitä Suomen vuosituotanto. Suomessa turpeenpoltto lähti lapasesta 2000-luvulla ja nyt on virheen korjauksen aika.

  Puuki

  Vapolla oli suunnitelmissa polttoaineen valmistus turpeesta joten olisi ollut se turpeennostokin mahdollista myös kriisiaikana , kun fossiilisia polttoaineita ei ole saatavissa.

  Tolopainen

  Toivottavasti maahan tulee polittinen sekasorto eikä enemmistöhallituksia enää saada aikaan tekemään maalle vahingollisia päätöksiä. Suomi voi sitoutua vaikka mihin, mutta kun ei olisi hallitusta, joka nuo kansan kurittamiset tekisi, saisimme elää rauhassa ilman verojen korotuksia ja muut Eu maat maksaisivat meidän  lekottelumme saunan lauteilla. Voisimme vain ilmoittaa, että jatkossa hoidamme kaiken lainsäädännön ihan itse, emme edes mittaa päästöjämme. Poistamme autoistakin katalysaattorit, ensimäiseksi dieseleistä. Sähköautoja tai hybridejä emme enää hyväksy lainkaan Suimen rekisteriin.

  Kurki

  Suomi tarvitsisi nyt poliittisista puolueista riippumatoman virkamies hallituksen, joka vapauttaisi Suomen kuristamisen näillä vihervasemmiston ilmastotavotteilla ja keskittyisi Suomen omien raakainerikkauksien turpeen ja puun hyödyntämiseen kuten Norjakin tekee oljy- ja kaasurikkauksillaan.

  En tiedä onko nykyisin mahdollista nimittää virkamieshallistusta, jos poliittista hallitusta ei saada kasaan. Ennen oli ja ainakin Italiassa sellainen mahdollisuus näkyy olevan.

  Metsuri motokuski

  Välillä täällä saa pöllytystä myös virkamiehet. Liekö tuo vaihtoehto paljon parempi olisi. Vaikka tosin ne virkamiehet aika pitkälti ohjaavat politikoidenkin tekemisiä. Mistä jollekkin ministerille tai kansanedustajalle sellainen tietämys alasta kuin alasta syntyisi muutamassa viikossa tai päivässä.

  Kyllähän jokainen on huomannut mitä miehiä Hakkaraisen Teukka on ja mitä EU:ssa saa aikaan nykyään hondurasista käsin.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 347)