Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalat

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 136)
 • Tuulivoimalat

  Tämä ansaitsee oman ketjunsa, ettei koronaketjuun tätä valjasteta. Itselläkin omakohtaista asiaa, pienestä maabläntistä saamme 2 h korvausta vuodessa, vaikka lähin mylly yli km.n päässä

 • Puuki

  Mitä 2 h ? Jokin tuntihintako ?

  Minä saan ainakin maksaa tuulivoimaloiden kaapeloinnista siirtolaskun mukana. Muutaman 10 km- 100 km  päähän on tulollaan kymmeniä myllyjä eri paikkoihin ja sama siirtoyhtiö toimii  alueella.  Jos vielä kovin paljon nousee perusmaksu,niin lopetan koko liittymän.  Muutan pikku mökkiin ilman sähköjä protestina.

  Berza

  Tarkoitin sitä, että saamme jotain maisemahaitta korvausta tämän 2000 e vuodessa, jos ja kun myllyt on pystyssä. 10 ha.n palsta ja siinä vanha mökki.

  Berza

  Hölmöintä, mitä tämän asian tiimoilta olen kuullut on Vieremän kunnan päätös torpata tuulipuisto susireviirin vuoksi. Tälle nauraa kylän koirakin, saatikka sudet.

  Kumminkin samalle reviirialueelle Kajaani ja Pyhäntä myönsi luvan.

  Ilmeisesti Vieremän kunnalla Ponssen ansiosta talous niin hyvä, että näin hölmöjäkin päätöksiä on vara tehdä.

  Sattumalta susi Ronkainen asuu tässä kunnassa, vaikkakaan hän itse ei ollut ainakaan näkyvästi asian mukana.

  arto

  Tuulipuistot | Metsänomistajat (mhy.fi)        Nykyisin vuokrahinta vuonna 21 olleet yli 50 tuhatta euroa

  Berza

  Joissain kunnissa jopa kilpailua, kuka näitä saa. Ymmärtävät rahan päälle ?

  Aimo Jortikka

  Noilla vuokrilla voisin itse ottaa ilomielin heti vaikka kymmenen myllyä, sellasta oikein isoa 200- 300 metriä korkeita.

  ”Vuosina 2008-2010 solmitut sopimukset lähtevät 3000 euron  vuokratasosta tuulivoimalaa kohti vuodessa ja vuokra kohdistuu yleensä yksinomaan tuulimyllyn sijaintikiinteistöön. Nykyisin uusien sopimusten vuokratasot ovat liikkuneet Pohjois-Pohjanmaalla ja Lapissa keskimäärin jo yli 35 000 euron tasolla tuulivoimalaa kohti. Parhaimmat toteutuneet vuosivuokrat ovat vuonna 2021 olleet yli 50 000 euroa voimalaa kohti. Myllyjen kootkin ovat parin vuoden aikana selvästi kasvaneet piirustuslaudoilla. Tällä hetkellä yleisin myllyn koko on jo 5-7 megawattia.”

  Tolopainen

  Ylikansoittuneen maapallon voi pelastaa vain väen väheneminen, viimeiset 50v ovat olleet tuhoisaa kehitystä, 3,5mrd uutta kuluttajaa on mieletön määrä. Kun sille vielä yritetään länsimaista elintasoa tarkoittaa väkimäärän maapallolle aiheuttaman rasituksen nelinkertaistumista. Maahanmuutto Suomeen johtaa siihen, että 1000v kuluttua suomalaiset ovat täällä pieni vähemmistö. Nykyisin 15% lapsista syntyy maahanmuuttajille.

  Suomeen on valtavat suunnitelmat rakentaa joka vuosi lisää tuulivoimaa ja pari ydinvoimalaa on tulossa . Mitä tällä lisäsähköllä tehdään. Teollisuus supistuu, eikä niitä sähköautoja ole varaa ostaa.

  Miksi elokapina ei vaadi mitään konkreettista, vaikka parempaa vanhusten hoitoa, ei tuo ilmastohätätila paljon lämmitä, jos ei ole hoitopaikkaa vaivaistalossa.

   

  Apli

  Oikein mielellään myös tällä ottaisin myllyjä mailleni vaan tuskimpa tullee ensimmäisten joukossa sen verran on asutusta lähellä ainakin vielä..

  Panu

  Metsälehti Makasiinissa oli juuri juttua tuulimyllyistä. Lähinni siinä itselleni oli uutta vuokranmaksun jakautuminen. Tuulimyllytontista maksetaan 30% vuokrasummasta ja 70% maksetaan vaikutusalueen vuokrana. Vaikutusalueen koko jäi kuitenkin epäselväksi, kuinka suuri se on? Muita vaikutuksia on  leveämpi tie (varmaan vaan hyvä) ja ilmajohtojen vaatima aukko.

  Minullakin on yksi palsta kaavaillun tuulivoimapuiston alueella, joten asia kiinnistaa.

  Rane

  Tuossa muutama vuosi sitten puhuin yhden Vuolijokelaisen isännän kanssa jonka maille oli tulossa 3 tuulimyllyä joista yhteensä vuosivuokraa 35 000 e.Plus hyvät tiet joista muistaakseni jopa maksoivat jotain korvausta.

  Vuokratasot on tuosta näköjään nousseet reilusti.Onkohan noissa jotain indeksi tai inflaatiokorotuksia?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 136)