Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalat

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 136)
 • Tuulivoimalat

  Tämä ansaitsee oman ketjunsa, ettei koronaketjuun tätä valjasteta. Itselläkin omakohtaista asiaa, pienestä maabläntistä saamme 2 h korvausta vuodessa, vaikka lähin mylly yli km.n päässä

 • Planter

  Varmaankin säätöä sadaan lisää kun nordpool laajennetaan europooliksi, koko euroopassa ei ole tyyntä ja kylmää yhtäaikaa. Pakkohan meidän johonkin europooliin liittyä, että tämä tuleva ylimäärä saadaan johonkin.

  https://tuulivoimayhdistys.fi/media/tuulivoimahankkeet_2022-1.pdf

  Tärkeintä lienee kysyntäjousto, joka saadaan aikaan sillä, että kaikki pakotetaan pörssisähkösopimukseen. Sähköpulapiikkissä kahden euron kWh hinta pitää kiukaat kylminä samoin muun ei välttämättömän.

  Jos sähköautot yleistyvät niiden akkuja voidaan hyödyntää, jos latausliitäntä on kaksisuuntainen. Kun sähköpulapiikissä tajotaan parempaa hintaa verkkoon päin ”palautettavasta” sähköstä, kuin  lataussähköstä, niin turhat ajot saattavat jäädä ja tienataan pitämällä latauspistoke kiinni. Kasaamalla vanhoja sähköauton raatoja pihalle, siitä voi joku romurane kehittää itselleen sähkövarastopisneksen.

  Ylituotannon aikana sähköä voidaan varastoida vaikka lämpönä kuumentamalla hiekkakasaa. Sellainen oli jo jossain kokeilussa. Metsälehden serverikin voidaan pysäyttää sähköpulapiikin aikana, somepaasto tekee hyvää. Vain mielikuvitus on rajana.

  Nostokoukku

  Kaikki on pakotettava pörssisähköön, tottakai. Muuten tuuliyhtiö eivät rikastu, valtio laitetaan tässäkin takuumieheksi. Turha on moittia Venäjän oligarkkeja, on niitä meilläkin ja lisää on saatava. Polttomoottoriautoista veroina kerätyt miljardit on saatava jotenkin korvattua jos sahköautotavoitteeseen päästään. Siksi sähköpörssi ja sen hinnat tulevat pysyväksi tuotannosta riippumatta. Hirvittää vain miten käy sille kansanosalle, joka ei sähköautoihin tonnin eläkkeellä kykene. Poika saunoo yhä harvemmassa tuvassa.

  Visakallo

  Liikenne aiheuttaa vain 20% Suomen päästöistä. Henkilöautojen osuus tästä on vain puolet. Eiköhän järki voita tässäkin asiassa. Jos ilmastoa haluttaisiin oikeasti pelastaa, pitäisi puuttua todellisiin syyllisiin.

  Jätkä

  Syy sähkön ylettömään hinnoitteluun (kuluttajan kannalta) – on selkeästi Tuulivoimaloiden pönkittäminen ja niiden tuottaman sähkön ylihinnoittelu. Hyvänä kakkosena on Pulterin Maakaasu ansa, jonka RyZZät saivat keinoteltua niin valtavan isoksi, että laukaisemalla sen tuli tämä sotku.

  Kun vielä nimenomaa Sakemannit kammoksuivat Ydinvoimaloita hullun tavalla, niin Pulterin energia-ansa syntyi, ja tässä sitä nyt ollaan.

  Jos suomessa olisi vaikkapa pienehköjäkin Ydinvoimaloita muutama kymmenen, eikä oltaisi missään hölmöläisten poolissa, olisi meillä omaan käyttöön edullista ydinsähköä rajattomasti ja ylijäämää saisimme maailmalle kaupaksi hillittömään hintaan.  Nykyinen hinnoittelu-Mafia pitää saada purettua!

  Kaiken takana on Mauri Pekkarinen ja hänen vävypoikansa?

  rööri roope

  Kepu SDP fortum on kaiken takana.Kruunu Tuppuraiselle ja jauho muromarille.

  mehtäukko

  No mutta eikös saksalaisen ydinvoiman alasajoon-, kuin suomalaisen turpeen sekasortoon ole vihreät valheet tahoillaan syyllisiä?

  Ovat mädän paljastuttua olleetkin kuin kusi sukassa.

  Nostokoukku

  Vihreiden tulisi tuleviin vaaleihin valmistautuessaan vaihtaa nimeä. Myrkynvihreä sopisi huomattavasti paremmin.

  arto

  Viime viikolla ajoivat meillä päin suota murskaimella reilu 150ha oli pinta-ala ensikesänä nostavat turvetta. Oli työmaa vieressä juttelin kuskin kanssa. Se turpeen alasajosta.

  Visakallo

  Palasimme  täällä Suomessa Ukrainan myötä reaalitodellisuuteen.

  Reima Muristo

  Näinhän se on. Sen voi nähdä myös kepun kannatus lukemista, naapurin tuloilla eläminen alkaa pikkuhiljaa loppumaan. Nyt sitten paskalaki, taksilaki, Sipilä-sote hajalle. Kuntia ja kaupunkia pakko-liitettävä, hyvätoveri suojatyöpaikat alas. Sipilän forttumi sijoituksille ei pysty tämän enempää tekemään, olkoon varoittava esimerkki. Sipilä ryssi Suomen talouden.

Esillä 10 vastausta, 121 - 130 (kaikkiaan 136)