Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalat

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 136)
 • Tuulivoimalat

  Tämä ansaitsee oman ketjunsa, ettei koronaketjuun tätä valjasteta. Itselläkin omakohtaista asiaa, pienestä maabläntistä saamme 2 h korvausta vuodessa, vaikka lähin mylly yli km.n päässä

 • A.Jalkanen

  Jossain taisi lukea niin että kantaverkon kapasiteetti ei riitä välittämään kaikkea uutta tuulivoimaa. Tehdään sitten uutta verkkoa ja lisää metsäkatoa? Vihreää vetyä tuolla ylijäämäsähköllä ehkä saataisiin…

  Nostokoukku

  Eikös siellä Talvivaarassakin häärännyt monikansallinen yhtiö? Ja kuka maksoi jälkien siistimisen. Ei ainakaan ne, jotka toiminnasta hyötyivät. Maanomistaja ja veronmaksajat viimekädessä aina maksumiehiksi jää. Terrafame, Fortum……..jne.

  Apli

  Ovela veto tuo kantaverkon kapasiteetti, näin seuraava tuulivoiman lisärakentaminen ohjautuu sisämaahan.. On totta että hurjaa on rakentamistahti, ja jatkunee pitkään, oma tuttu OX2 tuulivoima firmassa töissä ja sano että seuraavat 5-6v rakentavat Suomeen voimaloita todella paljon sit stop..

  Visakallo

  Eipä tuo maailma ole kovin paljoa muuttunut. Ennen valjastettiin Pohjois-Suomen joet ja sähkö lähti virtaamaan etelään. Nyt rakennetaan koko Suomi täyteen tuulimyllyjä ja sähkö virtaa edelleenkin etelään aina Saksaan ja Välimerelle asti. On Suomi köyhä ja siksi jää.

  Petkeles

  Maailma muuttuu, mielensäpahoittaja ei.

  Nostokoukku

  Ovela veto, tosiaan. Metsää katoaa kymmeniätuhansia hehtaareita, maisemat pilaantuu, erikoisemmat maametallit kaivertaa kehitysmaissa loppuun ympäristöstä välittämättä, tarjonta ja kysyntä eivät koskaan kohtaa joten säätövoimaa, turvetta ja puuta, tarvitaan entistä enemmän. Todella, todella vihreää siirtymää.

  Visakallo

  Kerropa nyt Petkeles meille, miten sinä ratkaiset tuulivoimaloiden säätövoiman?

  Apli

  vesivoimaakin joudutaan rakentamaan lisää säätövoimaksi jotta kantaverkko pysyy hallinnassa samoin akkuja lisää en näe muuta vaihtoehtoa.

  Nuakka

  Lunastuskokouksessa kuultua:3000km tarkoitus rakentaa uutta kantaverkkoa seuraavan 10v aikana. Kustannusarvio 3 miljardia. Visiona on tehdä sähköstä Suomelle uusi viennin lippulaiva. Näin kertoivat Fingridin tyypit, ja jatkoivat miten pelkälle metsämaalle ei löydy hintatietoja, niin korvataan sitten vain muutama satanen hehtaarilta. Uuden lunastuslain eteneminen hallituksessa kuulema pysähtynyt, ihmekös tuo jos valtionyhtiön pitäisi alkaa maksamaan maanomistajille muutakin kuin murusia. Tahatonta komiikkaakin kuultiin, kokouskuulutusta ei julkaistu Savon Sanomissa, koska ilmoitushinnat ovat kalliit.

  Hämis

  Rahasta se tanssii ryssänpappikin. No , kelpaa se raha minullekkin, jos joskus vastaavaa tarjotaan tai sitten ei mutta vakavasti varmasti joutuu punnitsemaan.

  Mutta, eikö luontokato pädekään uusien voimalinjojen alueelle, vain tavan metsänomistajien metsänhoidossa sitä tapahtuu ?

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 136)