Keskustelut Metsänomistus Tuulivoimalat

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 136)
 • Tuulivoimalat

  Tämä ansaitsee oman ketjunsa, ettei koronaketjuun tätä valjasteta. Itselläkin omakohtaista asiaa, pienestä maabläntistä saamme 2 h korvausta vuodessa, vaikka lähin mylly yli km.n päässä

 • Tolopainen

  Puupalkitkin sisältää haitallisia liimoja. Miksi omakotitaloihin on alettu laittaa liimapuupalkkeja. Kun puusta sahaamalla saa riittävän kantavia piiruja ja tukirakenteita voisi käyttää. Ei 4m korkeasta sisäkatosta ole kuin haittaa. Kaikki menee vaikeaksi, pinnoitukset, johdotukset ja lamppujen asennukset.

  Kalle Kehveli

  Polyuretaaniliimat eivät ole terveellisimmästä päästä, mutta niitäkin on käytetty ikkunan ja ovien karmien tiivistykseen jo vuosikymmeniä. Näitä liimahirsitaloja myydään ”terveellisinä”.

  Puuki

  Polyuretaanilla kiinnitetyt ulko-ovet ja -ikkunat kannattaa tiivistää sisäänpäin ilmatiiviiksi jollain muulla kuin uretaanilla.   Väliovia ei kannata uretaanilla kiinnitellä.

  Jätkä

  Tuulimyllyissä käytettävät – sadan metrin pituiset lavat lienee melko pitkälti hiilikuidulla vahvistettuja ”hiilinieluja”, joiden elinikä rajoittuu nopeasti, kun salama iskee lapoihin. Ne johtavat sähköä aika hyvin, mutta hajoavat siinä rytäkässä.

  On kuitenkin kokolailla eri asia nauttia luonnonrauhasta Suomen metsissä ja tuntureilla, kun ympärillä viuhtoo tuulimyllyjä joka puolella, pitäen luonnotonta ääntä, murhaten lintuja ja aiheuttaen välkyntää. Minusta pitäisi tuo luonnon tuhoaminen kieltää lakien avulla, jos ympäristön raiskaus ei riittävästi ajatuksia herätä.

  Ydinvoimaa pitää rakentaa lisää ja unohtaa tuulimyllyjen rakentelu. Vanhat myllyt pitää purkaa ja niiden paikat ennsllistaa.

  Jätkä

  Tollo: ”Puupalkitkin sisältää haitallisia liimoja. Miksi omakotitaloihin on alettu laittaa liimapuupalkkeja. Kun puusta sahaamalla saa riittävän kantavia piiruja ja tukirakenteita voisi käyttää. Ei 4m korkeasta sisäkatosta ole kuin haittaa. Kaikki menee vaikeaksi, pinnoitukset, johdotukset ja lamppujen asennukset.”

  – Tollolla alkaa välillä ote lipsumaan ja ajatukset ovat jopa järkeviä – Paitsi siinä huonekorkeudessa. Jos ja kun joku haluaa tehdä korkean huoneen, hänen pitää Puupalkitkin sisältää haitallisia liimoja. Miksi omakotitaloihin on alettu laittaa liimapuupalkkeja. Kun puusta sahaamalla saa riittävän kantavia piiruja ja tukirakenteita voisi käyttää. Ei 4m korkeasta sisäkatosta ole kuin haittaa. Kaikki menee vaikeaksi, pinnoitukset, johdotukset ja lamppujen asennukset.sellainen tehdä. Sen rakentamiseen ei läheskään aina tarvitse liimapuupalkkeja, Esim.Ruovedellä on Akseli Kallen-Kallen rakennuttama hirsirakennus, jonka isossa ateljeessa on korkeutta kymmenisen metriä ja kattoa kannattelee  18 metriä pitkät pyöreät orret, jotka ovat vain kuorittu ja ovat lähes saman paksuiset koko matkalta.

  Nykytekniikalla on varsin helppo sahata oikeissa olosuhteissa vastaavia palkkeja ylisuurista rungoista – Jopa halkeilukin on mahdollista estää nykyisin hanskassa olevan kuumakuivaustekniikan avulla. (Sahaus vannesahalla ja kuumakuivaus sitä varten rakennetulla uunilla. Myös raamisahalla onnistuisi sahata loputtoman pitkiä runkoja, kunhan saha on avoimella paikalla, jossa pitkätkin rungot voidaan pukata sahasta läpi.)

  Kalle Kehveli

  Tuulimyllyt sähköntuottajina on pirun keksintö. Tehoton ja raiskaa luonnon täysin. Miksi niitä ei ole helsingissä kaupunki täynnä?

  Liimahirsiä on jopa metrin korkeita, joka kasataan osittain kalikoista. Ei mene puutavaraa hukkaan. Sinällään järkevää, mutta käyttö vain ulkotiloissa.

  Tuntemattomia kemikaaleja löytyy nykyrakennus-ja sisustustarvikkeista mielin määrin, tervettä taloa on vaikea ellei mahdotonta löytää.

  Aimo Jortikka

  on nuo lavat isoja, noita myllyjä rakennetaan Simoon, 79 metriä pitkä ja painaa 22,7 tonnia

  jees h-valta

  Minä ainakin etsin omistani aktiivisesti palstoja jotka kelpaisivat tuulimyllyjen pohjiksi. huomenaamusta taas jatketaan kartoitusta erään tuulipuiston tutkailulla.

  Visakallo

  Jessen kannattaa katsoa samalla sillä silmällä, olisiko niillä palstoilla murskeen tekoon soveltuvia kallioita. Uudet soranottoluvat alkavat nyt olla kiven alla, mutta kallionmurskausluvan voi saada helpommin. Tuulimyllypuiston perustaminen on myös melkoinen maansiirtotyömaa, jossa kalliomurskettakin tarvitaan suuret määrät.

  jees h-valta

  Kyllä sitäkin löytyy pohjois-satakunnan palstalta.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 136)