Keskustelut Luonto Tyssääkö Stadin rakentaminen liitureiden invaasioon

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)
 • Visakallo

  Suomen tyhjeneminen vain muutamaa kasvukeskusta lukuunottamatta on rajua. Tänäänkin näin kotipaikkani välittömässä ympäristössä n. 20 tyhjää taloa. Lähin kaupunki Heinolakin on menettänyt lyhyessä ajassa jo yli 20% asukkaistaan.

  Rane

  Ennen liito-oravaa ja nettiä suojelu vaati jalkatyötä.

  https://www.youtube.com/watch?v=xWeCtPLu6B0

  sitolkka

  Maanomistajalle paljon liito-oravaa pahempaa on kaupunkien maanlunastuspolitiikka. Saisi liito-orava estääkin rakentamisen kun häikäilemättömästi pilkkahinnalla maan vievät.

  Japine56

  Miten noita liito-oravia saisi istutettua lisää pk-seudulle?

  Puuki

  Lintutornin alueella ei ollut varmaankaan liito-oravia. Miksipä ei sitten voisi rakentaa . Ja jos olisi niitäkin ollut, niin kun kaikki on tasa-arvoisia mutta toiset on tasa-arvoisempia kuin toiset( kuten oli ennenkin onnelassa nimeltä NL), niin kaikki käy.

  puunhalaaja

  Nythän tuo torni on yhteiskunnan rahoilla purettu. Oli kyllä harvinaisen törkeä jamppa.

  kuusessa ollaan

  Maaseutupaikkakunnat eivät tyhjene nyt nuorison muuton vuoksi, vaan siihen että 80-90 luvuilla lähtivät jo nuorempi väestönosa lisääntymään muualle ja nyt on suuret ikäluokat poistumassa luonnollista reittiä.

  Järkyttävän paljon näkyy maaseudulla 90-luvulla rakennettuja tai kunnostettuja taloja, joissa valo ei ole tuikkinut vuosiin.

  Visakallo

  Laskin uudestaan kotikyläni tyhjät talot. Niitä onkin yli 30 eikä 20 kuten aikaisemmin kirjoitin.

  Nimetön

  Järkyttävältä näyttää maaseutupaikkakuntien kehitys.  Aikasemmin oli lähes joka talossa lehmiä, ensin lähti kylältä nuoriso ja sen jälkeen lehmät  ja nyt viimmesiä viedään jalat eellä. Hyväkuntosia isoja taloja nyt suku yrittää monensadan kilometrin päästä pitää lämpimänä ja kunnossa. Juuri tänään puhuttelin erästä etätalon omistajja ja tuumas että ehkä viis vuotta takaperin ois talon saanut myytyä.

  Visakallo

  Kahden viikon aikana kotikylällä metsänhoitohommissa käydessäni olen nähnyt siellä vain kaksi ihmistä. Hekin olivat latvialaisia.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 43)