Keskustelut Luonto Tyssääkö Stadin rakentaminen liitureiden invaasioon

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)
 • kuusessa ollaan

  Sehän on jo todettu julkisuudessa, että haja-asutusalueiden taloissa ja niiden vakuusarvoissa tikittää jonkinlainen pommi, arvon rajun laskun ja jopa miinusmerkkisen hinnan vuoksi.

  Jean S

  Niin no jos kuvitellaan, että kaikki suomalaiset asuisivat 10-kerroksisissa kerrostaloissa, joissa jokaisessa on 1 rappu, 250m2 per kerros eli vaikka 5 asuntoa, 1,5 henkilöä/asunto  ja talo on 1000 m2 tontilla, niin tällä matematiikalla 5 000 000 ihmistä mahtuu asumaan 66667 taloon, ja nämä talot vievät tilaa 66666666 neliömetriä eli siis 6666 hehtaaria. Vaikka kaduille ja puistoille varattaisiin vielä tuplat tästä alasta, niin sellainen 10×13 km2 alue riittää koko väestön asuttamiseen. (korjatkaa jos laskin väärin)

  Minulla on käsitys siitä, että kantaväestö supistuu ja maahanmuuttajataustainen väestö kasvaa. Minulla on myös käsitys siitä, että suhteessa ihmismäärään kantaväestö hallitsee enemmän neliöitä ja eli siis asuu väljemmin. Ainakin osin tämä käsittääkseni johtuu isoissa omakotitaloissa asuvista leski(rouvi)sta eli väljyys ei ole tavallaan toivottua. Tuttavapiiriini ei kuulu kovin paljoa maaseudulle tai ylipäätään omistusasuntoon muuttaneita maahanmuuttajia, mutta niitäkin saattaa jonkin verran olla, ainakin brittejä. Tuttavapiiriini kuuluu myös nuoria korkeakoulutettuja henkilöitä, jotka ovat käyneet työn takia asumassa ulkomailla tai ovat muuttaneet sinne enemmän tai vähemmän pysyvästi.

  Kirjoittaja ei omista sijoitusasuntoja eikä tämä viesti ole sijoitussuositus.

   

  wanhajätkä

  Niin. Helpompihan ihmisiä leireille on paimentaa. Joukossahan tyhmyys tiivistyy ja polliisiki parioi busseilla ja kerää ne tyhmimmät johonkin saariin rakennettuihin luksusasuntoihin joissa jaetaan ilmaiset huumeet. Jalostus hoituu ikäänku itsestään ja on helppo vartioida.

  Pirullisen naapurinkihan saa eliminoitua ku kolmesti ilmoittaa pelkäävänsä. Samantien on ilmanen kyyti tälle syrjäytyneelle ”hoitoon” saarelle.

  Me kunnon kansalaiset saisimme diskota rauhassa jokaisella tohtorin hattu päässä.

  Koirasusia sen verran jalostettas vielä ärhäkämmiksi ettei metsään haluta mennä ja maailma pelastuu. Panssariaita ja pahimmille paikoin muuri ja porteista ulkopuolelle pyrkiviltä vaadittaisiin pyrokratian mukainen passi. Seutula seittemänkertaa suuremmaksi että tämä  sivistynyt porukka vois lennellä vähintään välimerelle valtion tuella hengähtämään. Rahathan valtio saa myymällä päästöoikeuksia. Hyvinhän siellä aidan sisällä eletään ku Annelilla ja mulla on pesula ja pestään ja paikkaamme toistemme kierrätystekstiileitä. Minä pesen mattoja ja Anneli verhoja… Ja te muut pihkaniskat tietysti lakaisisitte puistoista valkoposkihanhen paskoja ja puolet porukasta lokin ja merimetson jätöksiä että saatas kattopuutarhat kukoistaan. Voi kun on ihanaa asua keskellä luontoa….tuntuu melkeen yhtä upealta ku hong kongissa. Nautitaan…

  Mutta kaikenhan pilaa tää liito-orava. pirulainen lentää aidan yli ja on vaaraksi rottayhteisölle…

  Visakallo

  Nopeasti kasvanut ja kymmenillä miljoonilla euroilla asuintaloja eri puolilta Suomea ostanut kiinteistösijoitusyhtiö Huhtanen Capital asetettiin perjantaina konkurssiin.

  Onko Suomen kiinteistömarkkinoiden vauhtivuosien jälkeen odotettavissa laajempia ongelmia. Kauppalehti on tänä syksynä kertonut toisen keskisuuren kiinteistösijoittajan Iconin konkurssiuhasta.

  Suomen kiinteistömarkkinoille on vyörynyt viime vuosina rahaa ulkomailta asti. Myös yhä useammat suomalaiset yksityishenkilöt ovat ryhtyneet asuntosijoittajiksi.
  Pankit ovat antaneet asuntosijoittamiseen mieluusti lainoja, koska asuntoja on pidetty hyvinä vakuuksina.

  Huhtanen Capital on kirjannut kiinteistöjensä arvoja huomattavasti ostohintoja korkeammaksi. Tästä on yhtiölle syntynyt kirjanpidossa voittoa. Käytännössä yhtiön kassavirrat ovat olleet negatiivisia.
  Excelillä tehdään rahaa, ja kun pitäisi maksaa osinkoja, ollaankin ihmeissään, kun kassassa ei ole rahaa.

  Käypien arvojen kirjauksilla tehtäväviä voittoja kritisoitiin jo vuosia sitten asuntorahasto Oravan kohdalla. Myöhemmin Orava siirtyi valtataistelun jälkeen uuteen toimintamalliin ja nimensä Ovaroksi.

  Huhtanen Capitalin syvät talousongelmat paljastuivat sijoittajille ja lainoittajille kesäkuussa, kun Juha-Matti Huhtanen lähetti osakkaille kutsun yhtiökokoukseen ja kertoi käsissä olevista huonoista vaihtoehdoista. Monien reaktio oli šokki.

  Kauppalehti

  Puuki

  JS:

  250 mˆ2,  5 asuntoa, 7,5 as.    66667 taloa –> 7,5 x 66667 = 500 002,5.

  Taloja pitäisi olla 10 x enemmän  5 milj. asukkaalle.

  Jean S

  Talossa oli 10 kerrosta?

  Puuki

  Ok.  Suosin matalampaa rakentamista. Omassa talossa on 2 kerrosta . Monilla paikkakunnilla ei voi rakentaa yli 4-kerroksisia kerrostalojakaan.  Mutta miksipä ei voisi rakentaa kunnon slummia johonkin kaupunkiin ja kaikki sinne tuijottelemaan vastapäätä olevaa betoniseinää.

  Visakallo

  Nykyajan suurimpiin risteilyaluksiinkin mahtuu meikäläisen kotikunnan ja vielä naapurikunnankin kaikki asukkaat kerralla. Satamiin on kyllä rakennettu jätevesien tyhjennykseen mahdollisuuksia, mutta edelleen suurin osa näiden jättilaivojen paskoista lasketaan sellaisenaan mereen.

  Puuki

  Ei niitä juottoloiden paskapäästöjä lasketa, se on helpompi laskea metsistä ja pelloilta tulevia päästöjä, ja mummojen mökeistä tulevilla voidaan tienata paljon paremmin myymällä egolokisiapuhdistamoja.

  sitolkka

  Sitä oikeaa rahaa on yllättävän vähän olemassa. Kirjanpito- ja tilinpäätöskikkailua, luomalla luotua velkarahaa jne jne. Koko nykyinen talousjärjestelmä on suuri valhe.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 43)