Keskustelut Luonto Tyssääkö Stadin rakentaminen liitureiden invaasioon

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)
 • Rane

  Näkyy liito-oravat vaan lisääntyvän.Muutama vuosi sitten tein n.kuuden hehtaarin ensiharvennuksen pellolle istutetussa kuusikossa.Silloin tuli hakkuuilmoituksen seurauksena metsäkeskukselta ilmoitus että naapurin puolella on liito-oravia ja he ilmoittavat Elylle.Ei aiheuttanut toimenpiteitä,kukaan ei ilmeisesti käynyt edes katsomassa.Nyt Metsään.fi sivujen mukaan nämä minun ensiharvennetut kuusikot sekä niiden takana oleva pieni koivikko ovat liito-oravaaluetta.Vaikuttaa siltä että joku virkamies töikseen laajentaa joskus havaittujen(?) liitureiden esiintymisalueita. Saa nähdä miten vaikuttaa seuraavaan harvennukseen.

  Kysyä toki voisi miten yleinen joku eläin voi olla että se on vielä uhanalainen?

  Visakallo Visakallo

  Saas nähdä, milloin minulle tulee talostani lähtö, kun liiturit käyvät yöllä, ja joskus päivänäölläkin pihassa!

  Timppa

  Pidä Visa ikkunat tarkasti kiinni.  Tänään Iltasanomien verkkosivulla on juttu Tapiolassa asuntoon tulleesta liiturista.  Sinulle voi käydä samoin.  Laillisestihan ei liito-oravan asuin- tai oleskelupaikkaa saa häiritä.  Saat muuttaa pois.  Mutta eihän sinulla ole hätää.  Kuten kerroit, niin naapurissa on kymmeniä tyhjiä asuntoja.

  Visakallo Visakallo

  Ne tyhjät talot ovat Timppa siellä parinkymmenen kilometrin päässä kotikylillä, mutta kaiken varalta kämppiä toki löytyy. Nykyisen asuinpaikkani naapuri jo ennakoi liituri-tilanteen ja muutti Välimeren rannoille!

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Mäkin olen katsellut majapaikkaa Välimereltä, ainakin talviajaksi. Kroatia voisi olla hyvä, se on vihreämpi (siis kasvillisuuden puolesta) kuin Espanja tai Portugali. Splitin rantakatu kestää vertailun Nizzaan ja on vielä hiukan halvempi hintatasoltaan.

  puunhalaaja

  Anneli, mites Menton? Kaverit on siellä nyt toista talvea. Ei vaikuta hassummalta paikalta jos ei viihdy Suomessa.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  puunhalaaja: kyllä, kelpaisi hyvinkin. Itäpuolella on kylläkin väljempää, mutta talvella turisteja on vähemmän kaikkialla. Myös Barcelonasta itään sijaitseva rannikko on kaunista. Sitten on tietenkin koko eteläinen pallonpuolisko mutta sinne pitäisi lentää, ja sitä yritän jatkossa välttää.

  Scientist Scientist

  Välimeren rannoilla tahtoo talvella sataa ja olla pilvistä. Ei se ero Suomeen ole niin suuri. Toki lunta ei ole, mutta eräs tuttuni kävi joku aika sitten talvella pohjois-Kyproksella golfaamassa. Oli alimmillsaan 5 astetta lämmintä ja satoi jopa räntää.

  Jean S

  Tarkoitus oli lähinnä kuvata, miten pieneen alueeseen suomalaiset on ihan realistista tunkea. Kymmenkerroksisia kerrostalojahan löytyy oikeastaan kaikista valtakunnan suuremmista kaupungeista ja niitä on tehty jo 1970-1980-luvuillakin. Jos tehtäisiin Pasilan tyyliin 50-kerroksisia samankokoisia tornitaloja, joissa kaikki tilat olisivat asuntoja, niin sitten edellisen laskelman mukaan nykyiset suomalaiset mahtuisivat suunnilleen  5 x 5 km alueelle. Yritän lähinnä sanoa tällä, että jos ja kun väestö ei kasva, niin syrjäisten haja-asutusalueiden hintojen lisäksi voi romahtaa jotain ihan muutakin.

  Sinänsä olisi ihan hauska käydä läpi Uudenmaan, Turun ja Tampereen seutujen yleiskaavat ja katsoa, paljonko siellä on kaavoitettu alueita asuinrakentamiseen ja miettiä, että jos syntyvyys ja kuolevuus pysyvät nykyisellään, niin mistä ne kaupunkiin muuttajat ovat pois. Onko niissä ”realistiseksi” mitoitetuissa kaavoissa jo varauksia asuinrakentamiselle niin paljon, että suomalaiset loppuvat kesken?

  Ja – vuotavatko kantasuomalaiset millä nopeudella Suomesta ulkomaille?

  Itse olen miettinyt asunnon ostoa esimerkiksi paikkakunnalta Brunate.

  Visakallo Visakallo

  Pieni liito-orava joutui aikoinaan aivan pyytämättä ja yllättäen suuren pelin nappulaksi. Liito-orava on yksi pohjoisen pallonpuoliskon yleisimmistä eläinlajeista. Sen levinneisyysalue ulottuu Pohjanlahdelta Japaniin. Missään vaiheessa sen olemassaolo ei ole ollut uhattuna. Kun Suomi vuoden 1995 alussa liittyi EU:n jäseneksi, Ahon hallituksen ympäristöministeri Sirpa Pietikäisen oli esitettävä EU:lle joku suojelun tarpeessa ollut eläin. Liito-orava sai osakseen valikoitua tähän osaan, koska se yö-eläimenä oli riittävän vähän nähty ja tunnettu laji. Kun Viro vuonna 2004 liittyi EU:n, oli heilläkin edessä vastaava tilanne. Liito-orava ilmoitettiin heilläkin uhanalaiseksi lajiksi ilman sen suurempia perusteita.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 43)