Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus !

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 6,872)
 • Ukrainan kriisi vaikutus !

  Merkitty: 

  Näkemyksiä , kuinka käsissä oleva kriisi vaikuttaa metsäteollisuuteen ja puuntuottajaan ? Kuinka käy kysynnän ja hintojen ?!

 • metsänkasvattaja

  aiheesta  ei  ole  ollut mitään uutisointia eikä  keskusteluja. liekö  niin  vähäpätöinen  asia ,mutta  kiinnostaa  mikä  on metsäyhtiöiden  kanta puuntuontiin ja  kauppaan .

  mehtäukko

  Kaiken kaikkiaan Ukrainan kriisin aiheuttaminen oli pähkähullun ideologian aikaan saannos.Jos kriisi pysyy ”tavanomaisella” tasolla, sen päätyttyä lautaa ja lankkua tarvitaan uudelleen rakentamiseen valtavat määrät. Joku ne toimittaa,ja ne määrät ovat pois muilta markkinoilta. Kysynnän pitäisi kasvaa ja hintojen vahvistua.

  Metsäkupsa

  Sodat lisäävät puutavaran kulutusta, niin myös jatkossa. Metsäteollisuuden olisi syytä lopettaa puuntuonti Venäjältä. On jo tämän hetkisessä maailmassa mainehaittakin, voidaan katsoa sotarikollisen diktaattorin tukemiseksikin.  Sahatavaran hintaakin syntyy nousupaineita, jos länsimaat alkavat Putinin Venäjän lankkuja hyljeksiä.

  Itämaan ihme

  Miten lie metsäkoneiden vienti? Joensuussa Deere vie paljon koneita Venäjälle, samoin Ponsse Vieremältä. Myös kuljetus firmoja paljon, joilla vahva jalansija Venäjällä.

  MaalaisSeppo

  Jos Venäjällä on suomalaisia urakoitsijoita, niin kiireesti pois koneineen. Voi rahat jäädä saamatta ja koneet takavarikoidaan. Myös puun tuonti stoppiin heti. Paisuttaa vain Putinin sotakassaa. Koneiden vienti myös riskaabelia, voi rahatkin jäädä vaiheeseen.

  metsänkasvattaja

  ainakin  ponssen  vienti venäjälle kasvoi  viimevuonna  50 %  ja  ollut  merkittävä  kohde  sille . mahtaisiko  korvaavia  vienti maita löytyä  noinvain tilalle

  jees h-valta

  Ei varmasti löydy. Sinällään myös täällä Satakunnassa Sampo Rosenlew tekee metsäkoneita sekä Venäjälle että puimureita Ukrainaan. Molempien menekki tulee tyssäämään sodan myötä.

  Jätkä

  Maailma tarvitsee puutavaraa ja Suomalaiset hakkuukoneet ovat maailman parhaita. Kyllä koneita tarvitaan – ja Suomalaisten etu on, että Venäjällä puunhankinta vaikeutuu, jopa tyssää. Suomen metsissä sensijaan päästään rästejä hakkaamaan – ja jalostamaan.

  Kalle Kehveli

  Puuntuottajan tilanne pitäisi parantua, kun venäjän tuonti jää toivon mukaan pois.

  Ukrainan uudelleenrakennus aikanaan kuluttaa paljon sahatavaraa.

  Visakallo

  Ponsset menee jatkossa Venäjälle joidenkin kolmansien maiden kautta. Myynti toki vähenne, kun venäläisillä ei ole jatkossa rahaa niin kuin tähän asti.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 6,872)