Keskustelut Puukauppa Ukrainan kriisi vaikutus !

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 6,872)
 • Ukrainan kriisi vaikutus !

  Merkitty: 

  Näkemyksiä , kuinka käsissä oleva kriisi vaikuttaa metsäteollisuuteen ja puuntuottajaan ? Kuinka käy kysynnän ja hintojen ?!

 • Rane

  ” ja pidettäisiin omituisena.”

  Se juna meni jo.Tosin Ranekin tykkää siitä varapresidentistä vaikka hän on ihan Kamala.

  Per Ä Reikäs

  EDIT

  MaalaisSeppo

  Ukrainan sota sataa Kiinan laariin. Rahapulassaan Putin myy energiaa ja puuta Kiinaan laskevin hinnoin. Osa rahoista menee Putinin tileille.

  Per Ä Reikäs

  MS on oikeassa

  Kiusa se on pienempikin

  Apli

  https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/artikkeli-1.1813631

  Eikö nyt kun kriisin takia lannoitteiden hinnat on noussu rajusti niin pitäisi metsälannoitukset panna lailla jäihin paitsi tuhka ja käyttää ne maatalouden avuksi?

  jees h-valta

  Mielestäni pitäisi, olisi jo aikaa pitänyt.

  Tolopainen

  Eikö nyt jo olisi aika nähdä, että metsän lannoittaminen on täysin tappiollista toimintaa. Miten ei vaikuta vaikka lannotteiden hinnat kolminkertaistuu ja puun jatkuva ylitarjontaa painaa hintoja. Kannattavaisuus paranee, kun puun tarjonta vähenee. Silloin hinnat nousee

  Kuitupuunkasvattaja

  Ukrainan sota ja talouspakotteet Venäjää kohtaan:

  Venäjä taisi olla koko maailman sahtavaran vientimaista vuonna 2020 toisena Kanadan jälkeen; vajaa 12 % koko maailman viennistä. Käsittääkseni koronabuumi on nostanut Venäjän osuutta koko maailman viennistä ja se on saattanut olla vuonna 2021 jopa lähes 15%.

  Nyt kun Venäjää kohti esiintyy boikotteja ja SWIFT-järjestelmä kääntää sille selkänsä, sahatavaran muut vientimaat paikkaavat tuon Venäjän vientiaukon. Siinä mielessä kysyntää voisi olla reippaasti tiedossa.

  Jos Aasia ja varsinkin Kiina sulkevat myös ovensa venäläiseltä sahatavaralta ja jopa sellulta, kauppaa alkaa syntyä.

  Venäjä yrittää tietenkin kiertää pakotteita ja maksumuuria. Raha pitää kotiuttaa piiloon jonnekin veroparatiiseihin tai se käyttää tulovirran kotiutukseen LDC- ja PB-menetelmiä (leather document case ja plastic bag).

  A.Jalkanen

  Kiina tarkkailee tilannetta. Haluaa olla kaikkien kaveri. Onko Kiinalla varaa ottaa se riski, että kauppaboikotti leviää kiinalaisiin tuotteisiin? Onko lännellä edes teoreettista mahdollisuutta siihen, vai ollaanko me liian riippuvaisia Kiinan tuotteista?

  Sahatavaralle näkymät varmaan hyvät. Jos kuusitukin hinta pysyy hyvänä, tänä vuonna kannattaa laittaa nutulleen vanhoja kuusikoita Etelä- tai Keski-Suomessa ennen kuin kuusipora iskee. Erityisesti Salpausselän eteläpuolella ja Kaakkois-Suomessa riski on korkea. Hesarissa oli äskettäin kartta metsänkäyttöilmoituksista jotka oli tehty kuusiporan vuoksi. Ne keskittyvät etelään ja kaakkoon mutta niitä on jo ympäri Etelä-Suomea. (Varmaan jutussa Elimäellä asuvan Tigerstedtin kuoriaistuhoista.)

  Apli

  Nyt jos koskaan kannattaa pitää päätehakkuu leimikoita pystyssä kun sodan jälkeen alkaa jälleen rakennus sitten niitä nurin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 6,872)