Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • Puuki

    Tekeekö keskenkasvuisten metsien avohakkuita sellufirmat omissa metsissään, M-Hallitus tai jokin metsärahasto ? Sellufirman voisi hyvin kuvitella tekevän sitä koska sen päätuote on sellutuotteet eikä sahapuu,  MH hakkaa ehkä liian kovan vuosittaisen tuottovaatimuksensa vuoksi,  muut ehkä vain akuutin rahan tarpeen vuoksi .  Sitten on korjuukelien vaikutus ; jos ei ole sopivaa leimikkoa saavutettavissa , hakataan se vähemmän sopiva tienvarresta puun tarpeeseen.

    Luca

    Joo, en tiedä metsärahastoja enkä sellufirmoja, Metsähallituksella nuorien metsien aukottaminen on räikeää.

    Gla Gla

    ” tuskin niihin juurikäävän saastuttamiin metsiin kukaan mitään jatkuvaa kasvatusta esittääkään.”

    Jk-markkinoinnin mukaan eroja menetelmissä juurikäävän suhteen ei ole eli sen mukaan jk kelpaa jokaiseen metsään.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Muistaakseni jk-yhdistyshenkilöt neuvoivat hakkaamaan tyvilahopesäkkeen kohdasta puut pois tai laajempaan esiintymään pienaukon. Tuossa on se vaara että tautia ei saadakaan metsiköstä pois, ja laho leviää kuitenkin myöhemmin jäljelle jääneisiin kuusiin. Jonkin verran lisäaikaa tuolla keinoin voi pelata, mutta puulajin vaihto on jossain vaiheessa kuitenkin edessä. Männyn tyvilaho on kinkkisempi tapaus, kun karuille paikoille ei oikein ole muita kotimaisia puulajeja mitä laittaa.

    Luca

    JK-henkilö voi olla oikeassa, mulla ei ole mitään käsitystä koska on tunne asiaa.

    Arnold Layne

    Allekirjoitan metsähallituksen räikeät avohakkuut. Parin vuoden sisään ilmestyneen Metsästäjä-lehden kirjoituksen mukaan kansalaisten ei sovi kritisoida Metsähallituksen hakkuita ja niitten määrä on kuulemma pieni kokonaisuuteen nähden. Ehkä näin on, mutta tosi nuorena parhaassa kasvussa olevia metsiä avohakataan kuitupinoon, tukkia nimeksi jos siksikään. Kvartaalitalouden helmiä.

    Metsuri motokuski

    Vastahan MH julkisuudessa kertoi että kuinka pieni osuus  heidän metsistään avohakataan. Tais olla jotain 5 % luokkaa. Kun kulkee heidän metsissään niin ihme että pääsevät noihinkin prosentteihin  on ne niin puhtaaksi hakattuja jo vuosia sitten. Jokainen voi katsoa vaikka ilmakuvia MH:n metsistä niin ei ole syytä kuin ihmetellä.

    Luca

    Oliskohan totta tuo 5%, riippuu tietenkin mistä se lasketaan. Kait se Mh omistaa myös kansallispuistot yms eli voihan se pitää sitten paikkansa

    Gla Gla

    AJ: ”Muistaakseni jk-yhdistyshenkilöt neuvoivat hakkaamaan tyvilahopesäkkeen kohdasta puut pois tai laajempaan esiintymään pienaukon.”

    Noinhan jk:ssa neuvotaan. Mutta mikä on käytäntö? Kun konekuski tekee harvennusta ja kohtaa lahon puun, peruuttaako hän takaisin ja alkaa harventaa ympäriltä lisää? Vai onko pesäke vasta sellainen, jossa on useampia puita lahoja eli vasta kun samalta alueelta(?) on löytynyt muutama laho, aletaan tehdä isompaa aukkoa? Jotenkin vain tuntuu, että kun jk-hakkuussa poimitaan puita sieltä täältä harvakseltaan pois, aika heppoisella pohjalla lahon määrittelyn kanssa ollaan. Markkinointikoneisto kehuu vaikka Ladan lujaa laatua olevaksi autoksi, mutta käytäntö on todennäköisesti ihan jotain muuta.

    Olisi hienoa, jos palstalla olisi jk-hakkuita etelässä tehnyt kaveri ja avaisi tätä asiaa kokemuspohjalta.

    Reima Ranta

    Oletko GLA kuunnellut esitykset metsien jatkuvan kasvatuksen seminaarista 9.5.2019. Jatkuvapeitteisen metsätalouden hakkuutavat ja vaihtoehdot sekä puuntuotos.

    Esim. Olli Tahvosen ja Timo Pukkala.

    Olli Tahvonen: ”Maksimaalisen kestävän hakkuutason tavoittelu kasvattaa puunostajien voittoja, alentaa metsänomistajien nettokantorahatuloja ja alentaa kansantalouden ylijäämää.”

    Timo Pukkalan vapaan tyylin metsätalous, jossa toimitaan pienialisesti tilanteen vaatimalla tavalla.

    Jos niin kommentteja.

Esillä 10 vastausta, 491 - 500 (kaikkiaan 2,399)