Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Harvennuksissa poistetaan kasvukilpailun hävinneet, huonot ja pienet puut. Aliskasvus raivataan pois tai ne lahmaantuvat ja ottavat lahoa.

    Tai

    Kasvukilpailun hävinneet puut kasvavat mahtavasti, pitkään kärsineet aliskasvukset eivät lahmaannu ja ota lahoa ja niistä kasvaa isoja mahtavia puita.

    Kaksi keskenään ristiriidassa olevaa ideologiaa.

    Ilmastonmuutoksen myötä iso määrä puuta kasvaa vielä enemmän. Taimikonhoito helpottuu kun pääpuulaji ottaa kasvutilan nopeammin haltuun ja taimimäärä pysyy samana. Hyötyykö päinvastainen ideologia yhtä paljon kasvun lisääntymisestä?

    Luca

    Timppa, ei minut tarvitse syvällisesti miettiä näitä metsäjuttuja, jos sen muutaman hehtaarin vetäisin sileäksi niin mitä sitten, saisin muutaman tonnin, ehkä kymppitonnin. Siitä verottaja nyysii osansa ja uudistaminen maksaa messinkiä koska tuskin voin sitä itse tehdäkkään.

    Minä olen päättänyt ajat sitten että metsääni en hakkaa, se antaa minulle paljon enempi jos ei rahaa niin sitten niitä muita arvoja.

    Olen oikeastaan tällä palstalla sivullinen koska en ole täällä mitää oppia hakemassa, te ette voi minua päätöksessäni neuvoa millään tavalla.

    Hauska seurata tätä valtaisaa avohakkuun ylistystä, liekköhän edes katetta

    Rane

    ”Hauska seurata tätä valtaisaa avohakkuun ylistystä, ”

    Viisastuminen  ja hauskuus tulee samassa paketissa.

    Jätkä

    Kyllähän kuusetkin keloutuvat karmean näkoisiksi luurangoiksi, jos niitä ei hoideta edes harsimalla. Kun kerran pääsee ihailemaan Jk:n ideologian mukaisesti harsittua metsää, niin voi olla, että suomut putoavat silmiltä.

    Peltoviljelyssäkin vilja puidaan ihan avohakkuulla, kun se on kypsynyt. Sopivaa aikaa siihen on yleensä vain viikkoja. Monikaan ei ole kokeillut kasvattaa monivuotista Vehnää tai Ruista – Ainakaan toista kertaa. Puhumattakaan harsinnasta.

    Kalle Kehveli Kalle Kehveli

    Puillakin on geeniperimä, niin kuin ihmisilläkin. Kaikista puista ei voi tulla isoja ja laadukkaita. Jatkuvankasvatuksen malli olettaa kaikkien puiden olevan kasvultaan samanlaisia. Harventamalla aloittaen taimikoista saadaan paras puuaines päätehakkuuseen ja puuaines pysyy laadukkaana.

    Lisäksi hakkuuaukot kasvavat horsmaa, kukkaa, joista kaikenlaiset elintärkeät tarpeelliset pörriäiset tykkää.

     

    Perko

    Reima Ranta on oivaltanut miksi metsän puita kasvatetaan, se on harvinaista täällä. Seuratkaa häntä!

    Timppa hihuloi harhoisaan  kertomatta tutkimuksiaan.  Jätti kertomatta, että käyttää vierasta rahaa hoitokohteissaan. Kummilapset istuttaa ilman vero-,vakuutus ja eläkemaksua, palkaa on muka maksettu.  Aika  vastuutonta  kirjoitusta HS.ssä. Puuki olis sentään lisännyt laskelman jolla olis osoittanut jk:n tuoton %  olevan positiivinen.

    Metsiemme tulot haihtuu  yhtiöiden osingoissa ties minne mutta eivät ole koskaan näkyneet näissä perämetsissä muutoin kuin määräyksinä. Snelman sanoi tämän jo kauan sitten.

    Ne lahot kuusikot ovat  perua aukkolain ajalta johon mo pakoitettiin. Hoitokohdat tarvitsevat nyt syvää  puhdistusta kuin  kommunismin hävitys,  kuitenkin Kirkasta  Vappua!

    Timppa

    Voi voi Perko.  Kyllä maksetaan kaikki vakuutukset ja eläkemaksut ja hyvää palkkakin nuorisolle.

    Kerropa Perko, mikä noista esittämistäni faktoista ei pidä paikkaansa.  Mielenkiinnolla odotan.

    Perko

    Kaikki!

    Timppa

    Vielä Snellmannista.  Hän oli sitä mieltä, että Suomen metsät pitää hävittää ja tilalle raivata peltoja.  Hän nimittäin uskoi, että viljan viljelyssä on Suomen tulevaisuus.  Vuodet 1867-68 muuttivat sitten hänenkin mielkipiteensä.

    Snellman sanoi jotenkin näin: ”Missä metsä vallitsee, siellä vallitsee puute, tietämättömyys ja raakuus”.

    Suomeen oli säädetty 1850-luvulla tiukka metsälaki, joka mm määritteli sahojen sahauskiintiöt.  Laki kumottiin 1860-luvulla ja sahauskiintiöt.  poistettiin.   Tästä alkoi Suomen vaurastuminen ja muuttuminen   kehitysmaasta nykyiseen kukoistukseensa.  Snellman oli tähän aikaan valtansa huipulla.  Ei hän siis uskonut metsänkasvatukseen.  Arveli luultavasti, että hakkuurajoituksien poisto johtaa totaaliseen metsätuhoon ja pakottaa siis tilalliset raivaamaan raiskionsa pelloiksi.  Kuten nähdään, niin toisin kävi.

    omeen oli säädetty

    Visakallo Visakallo

    Perko aloitti sitten Vapunvieton hyvissä ajoin!

Esillä 10 vastausta, 521 - 530 (kaikkiaan 2,399)