Keskustelut Metsänhoito Vanha metsäkärry Riihimäkeen

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 124)
  • Vanha metsäkärry Riihimäkeen

    Tuota noin. Vanhempani hoitelevat edelleen sellaista sukutilan pihametsää, jossa olisi nyt tarkoitus pudottaa kuutiomäärä sieltä 350/ha lukemista johonkin noin kahteensataan, jotta saadaan vähän kuusentaimia syntymään sinne alle. Toimenpiteen kannattavuudesta ei ole nyt tarkoitus keskustella.

    Vanhukset ovat edelleen ihan pystyviä ihmisiä, mutta ymmärrettävästi Ford 5000 ja muutama metri kettinkiä ei ole ehkä ihan optimaalinen tapa ajaa puita metsästä ns. kartanolle. Hommaa on aiemmin hoitanut peltojen vuokralainen, mutta tämä on vähän tuulellakäypä luonne eikä nyt ole pariin vuoteen enää ollut käytettävissä. Vastaavasti lähinaapurien vehkeet eivät ole käytössä, koska he hävisivät eräässä tieriidassa, ja vanhempani eivät itse ole asuneet paikkakunnalla vuosiin, joten normaaleja sosiaalisia kontakteja ei paikkakunnalla enää ole. Kysymys kuuluukin nyt: mikä neuvoksi?

    Eli: mikä on optimaalinen vehje tuon vanhan traktorin perään, jos tavoitteena on tehdä vuosittain tai joka toinen vuosi 100 kuutiota JÄREÄÄ tukkia hankintana (saha ostaa kyllä), ja mitä sellaisesta kannattaa enintään maksaa? Entä vuokrataanko tuollaisia laitteita jossain ja mikä olisi paras ja halvin kanava kontaktoida vuokravehkeiden omistajia?

    Ymmärrän, että joku varmaan sanoo, että pitää tilata ihan oikea ajokone jostain, mutta mulla on ainakin sellainen käsitys, että ne on talvisin kiinni yhtiöitten töissä ja tuollainen pikkukeikka ei todennäköisesti kiinnosta. Lisäksi koska maastokuljetusmatka on luokkaa 200 metriä, niin ihan hirveän ihmeelliset tarpeet eivät ole kyseessä.

    Eli siis, palstan asiantuntijat, antakaa vinkkejä siihen, miten voin auttaa vanhuksia 😉

     

     

  • Visakallo Visakallo

    Jean S: ”pudottaa kuutiomäärä sieltä 350/ha lukemista johonkin noin kahteensataan, jotta saadaan vähän kuusentaimia syntymään sinne alle.”

    Tuo aikuisten satu kannattaa unohtaa. Teetä pystykauppana nornaali harvennus, jos sitä ei kerran kärsi aukoksi kolauttaa. Ei sinne mitään taimia niin paljoa tule, että niillä jotain merkitystä olisi. Myös järeiden tukkien kanssa pelailu kepsuilla vehkeillä on tänä päivänä itsensä pettämistä.

    tamperelainen tamperelainen

    Järeän päätehakkuukypsän puuston harvennushakkuta en tekisi koskaan.Kirjanpainaja- ja myrskytuhoriski kasvaa.Myös mahdolliset lahovauriot lisääntyy

    Tuo perinteisen maiseman päätehakkuu tuntuu pahalta.Sitten kun kuviolla on ponteva taimikko,niin ihmettelee miksi avohakkuupäätös oli niin vaikea

    suorittava porras suorittava porras

    Tuon määrän hoitelee tien varteen lovipankolla . Pari sataa mottia tuli ajettua varastolle vuosittain Volvoperheen pienimmäisellä edellisessä elämässä . Kunnon ketjut pyöriin ja menoksi , jos traktorileikit noin paljon kiinnostaa 😊.

     

    Jätkä

    Kun hommailee metsävarusteita ja ottaa niiden hinnan metsästä, niin muutaman harvennussavotan jälkeen ei ole Puustoa, ei ole Rahaa, mutta on joutilaat metsävarusteet.

    Jos tiedot ja taidot riittää, niin kaada itse, mutta kysy vaikka MHY:ltä konemiesten yhteystietoja. Myy Foortti.

    Tolopainen

    Ei tuohon mitään kovin halpaa ratkaisua ole kun puut pitää saada sahalla asti. Eli metsäkärryn osto jos verollinen hinta 10k €, netto puolet siitä. Kärryn käyttöikä on vuosikymmeniä vähäisellä ajolla. Eipä siinä paljon köyhy,  jos tarve loppuu on helppo myydä pois,  niin että siitä saa rahansa pois. Minulla on 27v vanha kärry ja lähes uuden veroinen. Hiukan väljyyttä vetopuomin nivelessä ja renkaissa näkyy kulumista nekin alkuperäiset.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Minullakin sellaisiakin omia istutusaloja, jotka on jo 90-luvulla ensiharvennettu. Kiva viedä joku aukkokammoinen sinne vierailulle ja kysyä että mites tuon kuvion metsä on syntynyt, entäs tuon. Siinä sitten kehutaan että oot sitten onnistunu saamaan taimikon alle ennenkun tukit kaadoit. On sitten niin hieno puusto että tuollaisia ei kyllä nykyisillä revittyjen aukkojen istutuksilla enää saa. Naama menee vähän harmaaksi kun kerron milloin aukon tein ja milloin sen istutin. Tilannetta pahentaa kun kerron ettei siinä puuta ollutkaan kuin tuossa harjanteella, molemmin puolin oli soistumaa, jossa kasvoi vain käkkärämäntyjä.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    pikkutukki

    Koulussa kun esseevastauksen kirjoitti ohi kysymyksen tuli hylsy . Täältä aloittaja voi siilata itselleen sopivat vinkit .

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Niin nämä viimeisimmät ovat oikeita vastauksia siihen kysymykseen, jota Jean S ei meille tehnyt. Se kysymys olisi ollut: ”miten käsittelen kuvion?”

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    kuusessa ollaan

    Kyllä umpikuusikon uudistus vähittäisellä hakkuulla on hankalaa. Vanhat kuuset alkavat hapsuuntua ja kuolla nopeassa valon määrän muutoksessa. Sitten vasta ruma maisema onkin, kun puolikuivia kuusia kituu ja alla on auringon polttamaa sammalta.

    Kuten moni on todennut, sietokynnyksen nosto ja totaaliuudistus on myös maisemallisesti järkevintä. Kaikki pois oksia myöden ja vaikka kannotkin pois, muutamalla siemenmännyllä ja reunametsien kuusilla syntyy hyvin monimuotoinen metsä aika nopeasti.

    Tai sitten unohtaa homma ja antaa kuusikon olla ”suojelukuviona”, josta keräilee takakauhan kanssa polttopuita.

    Rane2

    ”Toimenpiteen kannattavuudesta ei nyt ole tarkoitus keskustella”

    Joten juuri siitähän sitten keskustellaan.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 124)