Keskustelut Tekniikka Verotus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)
 • Verotus

  Työläis naapurini osti ensin mönkijän ja sitten viellä neliveto traktorin.

  Kysyisin vain? Voivatko muka vähentää metsä verotuksessaan niillä kaupassa käynnit ja leikit.

  Varsinkin kun heti naapurista löytyy tekijät koneineen tosi maksaville.

  AJOPÄIVÄKIRJA

 • Arnold Layne

  Meinaatko että mönkijällä tai traktorilla käydään kaupassa?

  Se nyt vaan on tyhmää olla käyttämättä veroetuja. Henkilöautosta jos jaksat kaikki mahdolliset kulut kuitit ja muut laskea ajopäiväkirjan ohella huomaat että uuden auton ylläpito ei tule kalliiksi, jos metsätalouteen liittyvää ajoa on auton arvon alenemaa isompi osa.

  Metsuri motokuski

  Saman hintaista on se auton pito saako verovähennyksiä vai ei. Verovähennys vähentää vain bruttotuloja eikä suinkaan käteenjäävää rahasummaa kuin osin.

  Yllättävää on huomata kuinka vähän osataan laskea mitä se ”firman auto” todellisuudessa maksaa. Monesti on paljon kannattavampaa ajaa firman ajot omalla autolla ja laskuttaa firmalta kilometrit.

  Arnold Layne

  Minulle on iso merkitys siinä, onko metsätaloudessa 25 c / km vai todellisten kulujen mukaan esimerkiksi 70 c / km (ensimmäinen vuosi), mistä tippuu toisena vuotena pienemmäksi ja kolmantena vieläkin pienemmäksi. Sen jälkeen vaihtokaupoille ja autosta hyvitetään hyvin uuteen vaihtaessa.

  Metsänmies

  Tuttu metsuri toimi aikoinaan näin, Osti auton, joka maksoi max tonnin. Ajeli sillä työkauden keväästä syksyyn, myi syksyllä auton pois muutamalla satasella. Oli talvet lomautettuna ilman autoa. Seuraavana keväänä taas saman arvoinen auto kuin edellinen. Kilometrejä vuodessa kymmenen- ja kahdenkymmenen tuhannen välillä. Kehui, että kilometrikorvauksista jäi melkoisesti puhdasta tuloa. Yhteen kesään meni kylläkin kolme autoa, mutta ei ollut jäänyt tappiolle silloinkaan.

  mehtäukko

  Tiedä tuota? Tietysti kesäkautena ei pakkanen nitistä, jos vaikka kosla pettää taipaleiden taakse.Kulkuneuvon on kyllä ympäri vuotisena oltava varma kuin junan vessa.

  Metsänmies

  Visakallo:”Aloitin palkkatyöt vasta 90-luvun alun laman jälkeen, joten jokainen kyllä ymmärtää, ettei ammattaliitot silloin enää työmiehen asiaa juuri ajaneet…” Nyt en ymmärrä Visakallon kommenttia lainkaan. Työntekijöiden asema on parantunut noista ajoista huomattavasti, eikä kysymys ole pelkästään palkoista. Tuskin nuo parannukset ovat tulleet työnantajapuolen hyväntahtoisuudesta. Ei myöskään yksittäisten työntekijöiden vaatimuksista. Asiat on sovittu työnantaja- ja palkansaajajärjestöjen(siis ammattiliittojen) neuvotteluissa.

  Rukopiikki

  Junan vessat nyt tulvii nykyään yhtenään. Mistähän niitä varmoja autoja nykyään saa. Eikait semmosia oo kymmeniin vuosiin enää tehtykään. Talvella pitää aina olla niin paljon vaatetta autossa, että jos vaikka se uusi auto jättää tien päälle, niin ei hinuria odotellessa palellu. Tulentekovälineet ja halkopussi korpitaipaleille auton perään.

  Juppe

  Otsikkoon liittyen, kyllä verokirjalla ansionsa hankkiva, maksaa ehdottomasti suurinta veroa tulostaan! On vähän mahdollisuuksia ”järjestellä”

  Visakallo Visakallo

  Aika optimistisia tuntuvat kunnat olevan niiden kiinteistöverokertymiensä suhteen, mutta todellisuus vain tahtoo olla jotain muuta. Meilläpäin polttivat muutama satatuhatta euroa niihin kiinteistömittauksiin todetakseen, että homma pitääkin teettää toisella firmalla kokonaan uudestaan. Nyt näkyvätkin mittaavan vain rantakiinteistöt, kun sivukylien kuivilta mailta ei tahtonut löytyä kuin palaneita, purettuja, tai sortuneita rakennuksi ja lahonneita lautataapeleita, eli kiinteistöverot olisivat niiden osalta vain entisestään pienentyneet.

  Tilley

  Onhan noita kiinteistökartoituksia jotkut kyttäävimmät kunnat jo muutamia vuosia sitten tehneet. Oli kyllä turhaa touhua, suuremman säästön varmaan olisi saanut kun olisivat säästäneet palkkakuluissa ja irtisanonut kyseiset virkamiehet jotka hommaa tekivät. Silloin hetken mietin olisiko pitänyt tuottaa lisäkuluja yhteiskunnalle kieltämällä pääsy kiinteistölle ilman poliisin virka-apua. Olisi mennyt pari tuntia lisää aikaa kaikilta hukkaan.

  Tämän aion varmasti tehdä sitten kun kunnan virkamiehet tulevat  mittaamaan kompostini lämpötilaa, niinkuin uutisen mukaan jossain päin Suomea jo tehdään. Siinä kyllä byrokratian multihuipentuma.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 128)