Keskustelut Tekniikka Verotus

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 128)
 • Verotus

  Työläis naapurini osti ensin mönkijän ja sitten viellä neliveto traktorin.

  Kysyisin vain? Voivatko muka vähentää metsä verotuksessaan niillä kaupassa käynnit ja leikit.

  Varsinkin kun heti naapurista löytyy tekijät koneineen tosi maksaville.

  AJOPÄIVÄKIRJA

 • Tolopainen

  Niin onneksi oli tuo viimeinen lause, jos asuisin 160m2 rivarissa pelkkä vastike olisi 350€/kk ja siihen pitää lisätä 30% niin on vasta todelliset asumiskulut, lisäksi tulisi 400k€ pääomakulut eikä asumistaso vastaa omakotitaloa. Passon jumputus kuuluu naapurista, huoneiston lämpötila on mitä on ei voi itse säätää, kun lämpöä jaetaan niukasti ym. asioihin puuttumiset.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Helsingin keskustassa jotkut asuvat ilmaiseksi

  Hesan keskustassa maksat joko hillitöntä vuokraa tai ison asunnon pääomakulut ja lisäksi remontit jos on vanha talo. Se olisi tietenkin mielenkiintoista nähdä mitä tapahtuisi jos asumistuki poistettaisiin. Mihin pienipalkkaiset ihmiset, työttömät ja eläkeläiset muuttaisivat?

  Panu Panu

  Onhan se vähän erikoista tukea sekä maalla, että kaupungissa asumista.

  Tolopainen

  Helsingin keskustassa ei asu pienipalkkaisia. Vantaalla voi asua siellä on hintataso 70-luvun luukuissa samaa luokkaa kuin meidän käpykylässä. Se on aika yllättävää miten edullisesti voi asua jo Vantaalla sähköradan varressa, sieltä on puolentunnin sähköjunamatka Hesaan.

  Visakallo Visakallo

  Tolopainen: ”jos asuisin 160m2 rivarissa pelkkä vastike olisi 350€/kk”

  Heh, mistähän Tolopainen mahtaa löytää tuon kokoisen rivarikämpän, jossa vastike on vain 350 euroa/kk? Se taloyhtiö olisi aika pian konkassa. Jossain vanhassa sähkölämmitysrivarissa, jossa kaikki remontit on tekemättä, tuo voisi olla mahdollista, mutta asuntokohtaiset sähkölaskut nostaisivat asumiskulut kuitenkin aivan toisiin lukemiin.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Täällä Espoossa pidetään 3 euroa per neliö halvemman pään vastikkeena. Pienessä taajamassa kiinteistövero on tietysti pienempi, kun kiinteistön arvot ovat alempia, mutta muut kulut lienevät kaikkialla samaa tasoa. Esimerkiksi Espoon Nuottaniemessä 120 neliön rivitalossa vastike on 4 euroa neliöltä eli yhteensä 483 euroa. Vaihteluväli omalla tontilla sijaitsevissa yhtiöissä on laaja: 2,5 – 4,5 euroa neliöltä meillä päin. Löytyi yksi yhtiö jossa vastike on 1,5 euroa, 246 yhteensä, mutta siinä lämmitys maksaa 200 euroa erikseen.

  http://asunnot.oikotie.fi/myytavat-asunnot/espoo/15930923

  Per Ä Reikäs
  Tolopainen

  AJ et voi laskea noin osakkeen asumiskuluja. Pitää nähdä yhtiön tilinpäätös ja laskea sieltä kautta. Tuohon vastikkeeseen voi lisätä 30%. Kun siellä on kaikenlaista muutakin maksua. Yleensä hallituksella on oikeus kerätä kolmen kuukauden ylimääräinen vastike.

  Vastikkeita voidaan nostaa kesken vuoden, kuten tänä vuonna on monessa yhtiössä tehty korotus heinäkuussa.

  Tervetuloa Visakallo asumaan edullisesti, täällä löytyy rivareita joissa vastike on hiukan yli euron neliöltä, niissä on huoneistokohtainen sähkölämmitys. Rakennettu 2000-luvulla.

  Visakallo Visakallo

  Kiitos vaan Tolopainen! Kuten muistat, minullehan ei sähkökään maksa käytännössä mitään. Taitaa siellä kuitenkin olla sellainen itsepalvelu-asuntoyhtiö, jossa asukkaat tekevät kaikki piha- ja lumityötkin talkoilla, ja tekemättömät remontit odottavat.

  Tolopainen

  Mihin taloyhtiön rahat menevät kään, pitäisi kiinteistösijoittajan tietää. Suurimmat menoerät, lämmitys, kiinteistövero, hissihuolto ja maksuliikenteen hoito. Vuosikorjaukset eivät alle 10v vanhoissa yhtiöissä maksa juuri mitään. Noihin neljään menee 30 asunnon kerrostaloyhtiössä pääosa menoista. Ei ole mikään ihme, että Koneella ja Nordealla menee hyvin.

  Nordea on 10% kalliimpi kuin Op ja Koneella ei ole kilpailijaa.

Esillä 10 vastausta, 101 - 110 (kaikkiaan 128)