Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

  • Tämä aihe sisältää 4,055 vastausta, 102 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 2,131 - 2,140 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Visakallo Visakallo

    Tuo ”minun metsä” kuulostaa jotenkin tutulta. 60-luvun taistolais-lauluissa oli jotenkin samaan tapaa, että sinun metsäsi ei ole sinun, – tai jotenkin sinne päin.

    kitsas

    Suomen metsät kasvavat kohisten – HS:n mielipidepalstalle kirjoittaneen professorin mukaan se on ilmastonmuutoksen kannalta huono asia.
    Professori Atte Korhola Helsingin Sanomissa: ”Alueilla, missä on talvella lumipeite, metsäalan kasvu vähentää ulos heijastuvan säteilyn määrää ja lisää lämmön imeytymistä maan pinnalle.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/9255d3b9-a6c3-48f7-a21e-8d6153b5ad69_pi.shtml
    Jaa-a, nyt ei enää vihreät tiedä, että pitääkö sitä jaksottaista hakkuuta sitten kuitenkin kannattaa, vaiko ei. Ilmasto kun näyttää lämpenevän, kun on synkkä kuusikko, jos vertaa hohtavaan hankeen.

    mehtäukko

    Tiedeukkoin sekamelska sen kun paranee!!?

    Kuitupuunkasvattaja

    Voi kun menisivät vihreät joukolla Kiinaan keskustelemaan (muutamaksi vuodeksi) maapallon tulevaisuudesta. Siksi Kiinaan, että siellä on ympäristöasiat vielä niin vaiheessa ja Kiinalla on kaikkein suurin merkitys koko maailman hiili- ilmasto- ja ympäristöasioissa.

    Visakallo Visakallo

    Kiinan lisäksi Intia on ympäristö- ja ilmastoasioissa vieläkin haasteellisempi. Pelkästään Intian hiilidioksidipäästöt kasvavat koko Suomen päästöjen verran aina 1-2 vuodessa. Suomen metsätaloudella ei maailmaa tuhota eikä pelasteta. Olisiko jo aika hyväksyä tämä asia?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Väestöasioissa haasteellisin on Saharan eteläpuolinen Afrikka. Tansanian presidentti äskettäin: ”perhesuunnittelu on laiskoille ihmisille”. Tansania on ollut vuosikymmeniä yksi Suomen kehitysavun pääkohde. Voisi sanoa että tuossa on mennyt rahat kirjaimellisesti kankkulan kaivoon jos maassa on johtoportaassa vielä varaa edellisen kaltaisiin täysin vastuuttomiin kommentteihin. Kiinan politiikasta voi olla montaa mieltä mutta väestöasian se on hoitanut esimerkillisesti.

    Suomalaisen keskimääräinen kulutustaso verrattuna intialaiseen tai tansanialaiseen on niin suuri, että päästötaakka vastaa isoa joukkoa kehittyvän maan ihmisiä. Siksi päästövähennyksiä tarvitaan myös meillä.

    Iltapäivälehtien ja myös YLEn toimittajilla ei näytä ammattitaito riittävän kirjoittamaan oikein metsähiilinieluista. Tuossa linkin jutussa oli jälleen toistettu väärä, YLEn uutisesta peräisin oleva väite Suomen metsäpinta-alan kasvusta.

    Kyllä metsän heijastusvaikutuksen eli albedon voi toki huomioida ilmastolaskelmissa, mutta loppupäätelmä pysyy kyllä samana: metsän istuttaminen on ilmastoa viilentävä teko ja metsällä on lisäksi suuret oheishyödyt. Albedoa ei voi myydä eikä se paranna pohjavettä jne.

    Kylläpä onkin viihdyttävää keskustelua. Petteri Taalas neuvoo Suomen ilmastopaneelia ja käskee sitä tekemään metsäntutkimusta. LOL! (Ilmastopaneelilla on käytössä aivan huippumetsäntutkijat.)

    Eivät tässä faktat riitele, vaan se mitä politiikkaa faktojen pohjalta tulisi tehdä. Yksi avainkysymys on skaala ja toinen on se mitä on kestävä metsätalous. Osaoptimointia olisi esimerkiksi albedon kanssa kikkailu.

    harrastelija harrastelija

    Jukka Petteri Taalas on suomalainen meteorologi ja Maailman ilmatieteen järjestön pääsihteeri kaudella 2016–2019. Hän toimi Ilmatieteen laitoksen pääjohtajana 2002–2016 paitsi vuosina 2005–2007 työskennellessään osastojohtajana WMO:ssa. Wikipedia

    Taalas on ollut kuulemistani asiantuntijoista kyllä selvästi paras, kyllä hän pystyy neuvomaan Suomen ilmastopaneelia!

    Rane2

    ”Suomalaisen keskimääräinen kulutustaso verrattuna intialaiseen tai tansanialaiseen on niin suuri, että päästötaakka vastaa isoa joukkoa kehittyvän maan ihmisiä.”

    Tämä on ihan totta.Ilmastonmuutoksen kannalta merkittävää on kuitenkin se mitä isot saastuttajat tekevät.Tämä Puolan suurin hiilivoimala siis tuottaa lähes yhtä paljon hiilidioksidipäästöjä kuin Suomen energiantuotanto,teollisuus,rakentaminen,liikenne,maa-ja metsätalous ja rakennusten lämmittäminen yhteensä.Tämmöisiä hiilenpolttolaitoksia löytyy Euroopasta useita kymmeniä.

    Ilmaston lämpenemisen kannalta oleellista on se pystytäänkö tämä massiivinen kivi-ja ruskohiilen polttaminen lopettamaan.Sama koskee maakaasua.Valitettavasti mitään järkevää suunnitelmaa tälle ei taida olla olemassa.Maakaasuputkia pikemminkin rakennellaan lisää.Ydinvoiman alasajo käytännössä vain lisää hiilenpolttoa.

    Poliitikkojen askartelu Suomen metsien kimpussa kuvaa vain sitä miten neuvottomia ilmasto-ongelman edessä ollaan.

    Puuki

    Eivät tässä faktat riitele, vaan se mitä politiikkaa faktojen pohjalta tulisi tehdä. 

    Faktat ei välttämättä riitele muuten kuin että toisilla vaikuttaa olevan eri faktat käytössä kuin toisilla. Esmes S.Hassi kertoo kuinka Suomen muut toimet hiilitaseen parantamisessa valuu kokonaan mitättömiksi, jos metsää hakataan nykyistä ennemmän.  Mihin faktaan tuokin lausunto perustunee ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos hakataan enemmän, metsien hiilinielu pienenee välittömästi. Se on fakta.

Esillä 10 vastausta, 2,131 - 2,140 (kaikkiaan 4,055)