Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,591 - 3,600 (kaikkiaan 3,605)
 • Vihreiden metsäpolitiikka

  Merkitty: 

  VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

  – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

  – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

  – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

  PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

 • suorittava porras suorittava porras

  Voi voi! Ei ole kysymys sen kummemmasta asiasta ,kun että aiemmin kaupan kassajonoissa kiukuttelevat lapset ovat kasvaneet isoiksi (ei aikuisiksi)  ja ovat siirtyneet makoilemaan kaduille ja metsiin haittaamaan tavallisten ihmisten työntekoa.😊

  Metsuri motokuski

  Tuo elokapinan asia on ihan järkevää mutta toimintatavat vääriä. Kukapa ei olisi nuorena vähän hölmöillyt. Jokainen ikäluokka näitä nerokkaita ideoita on tehnyt. Kuka lukkuitunut Koijärvellä kavinkoneeseen kuka ollut mukana teiniliitossa ja fanittanut kommunismia. Onhan näitä.

  A.Jalkanen A.Jalkanen
  Rane

  Liimatainen on ollut Metsähallituksenkin palkkalistoilla kartoittamassa näitä luontokohteita.Sittemmin hän sitten siirtyi Luontoliiton palkkalistoille ja vei mukanaan nämä tiedot samoin kuin muutkin kartoittajat.Tiedoista oli suuri apu kun Matti jatkossa järjesti metsäsotia.

  MaalaisSeppo

  Jos Elokapina hilluisi yksityismetsissä, sillä ei olisi vaikutusta hakkuisiin. Valtion metsissä eri juttu, kun politiikka astuu kuvaan. Todennäköisesti vaikutus jää kuitenkin olemattomaksi.

  Halpaa poliittista viihdettä, jota ei saa Valtion tukea. Kulttuuriltahan aiotaan leikata. Elokapina voisi työllistää osan.

  Kurki

  Vihreän ympäristöministerin ilmastoahdistus.

  ”Katson, että meidän tulee lopettaa turpeen käyttö ei pelkästään Suomessa vaan myös Ruotsissa. Ei ole hyvä, jos turvetuotanto muissa maissa kasvaa”, Mikkonen toteaa.

  Turpeen tuontikin lisää ahdistusta.

  https://www.msn.com/fi-fi/talous/uutiset/suomen-ilmastoministeri-lataa-svtll%c3%a4-turpeesta-pit%c3%a4%c3%a4-luopua-kokonaan-%e2%80%93-my%c3%b6s-puutarhoilla/ar-AAPwl7f?li=BBr5A5c

  Puuki

  Turpeen nosto olisi pitänyt lopetella esim. 10 -15 v:n siirtymäaikana eikä ajamalla verotuksella se heti alas.   ”Kesken noston jätetyt turvesuot voi olla aikapommi, Ely-keskus ym . huolissaan ”(Kaleva) .   Kun kaikki turve on nostettu,niin esim. metsittäminen onnistuu paremmin ja silloin päästötilanne paranee helpommin.      Tietysti turpeen tuotanto kasvaa naapurimaissa koska kysyntä ja myyntihinnat nousee meillä.

  Onkohan se niin, että lähes kaikilla vihreillä on koulussa ympäristöoppi ollut 10 mutta talousosaaminen 4:n tasolla.

  jees h-valta

  Mitenkähän etevä Mikkonen noin niinkuin meinaa ruotsistakin turpeen noston lopettaa? Meinaako nyt ostettavilla uusilla Horneteilla ihan Jassien kimppuun valtaamaan koko maa?

  Visakallo Visakallo

  Puuki: ”Onkohan se niin, että lähes kaikilla vihreillä on koulussa ympäristöoppi ollut 10 mutta talousosaaminen 4:n tasolla.”

  Vihreiden johtajistoon pyrkineellä Atte Harjanteella tuntui olevan myös talous- ja vähän muutakin ajattelua, mutta hänet syrjäytettiin johtajapelissä perusteellisesti. Nykyisessä vihreässä puolueessa ei todellakaan ole seinät leveällään eikä katto korkealla.

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Pilapiirtäjä Ville Ranta Ruben Stillerin haastateltavana: ”Vahva ideologia tyhmistää ihmisen.”

Esillä 10 vastausta, 3,591 - 3,600 (kaikkiaan 3,605)