Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

  • This topic has 4,055 vastausta, 102 voices, and was last updated ago by Visakallo.
Viewing 10 replies - 601 through 610 (of 4,055 total)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Uusmetsäläinen

    Nyt Tolopainen liioittelee julkista velkaantumista. Suomen julkisyhteisöjen velan osuus bkt:sta on laskemassa alle EU-sääntöjen eli alle 60 prosentin.

    Mielenkiintoiseksi tuo eläkeasiakin menee jos tarkastellaan niin sanottua julkista nettovelkaa eli veloista vähennetään varallisuus. Suomen julkisella sektorilla taitaa edelleen olla näin tarkasteltuna vähiten velkaa EU-maista. Suomessa julkisella sektorilla on poikkeuksellisen paljon varallisuutta etenkin eläkerahastoissa.

    Rane2

    Olisiko Vihreiden ajama tuulivoima ratkaisu tähän pulmaan?

    https://www.hs.fi/talous/art-2000005756884.html

    Tolopainen

    Eläkerastojen varat on sijoitettu ja sijoitusten tuottokin jo jaetaan ulos. Rahastojen kasvu on loppunut. Eläkerahastojen pitää toimia kuten valtio tulojen on katettava menot. Aika simppeli yhtälö. Ylijäämästä ei olisi niin suurta haittaa. Bkt ei kerro enää mitään todellisesta tuotannosta kun siinä on palvelut mukana.

    Visakallo

    Minulle alkoi viikonvaihteessa käymieni keskustelujen perusteella hahmottua tämänhetkisen avohakkuiden vastaisen kampanjan motiivit ja taustavoimat. Kysymys on ympäristöjärjestöjen FSC-sertifikaatin laajasta ja sangen ovelasta  markkinointikampanjasta. Ensin vaadittiin metsälakiin vapaus metsien käsittelyyn, ja se saatiin. Sen jälkeen alettiin ajaa avohakkuukieltoa valtion metsiin. Tämä sai suuremmat metsänomistajatahot varpailleen. Samaan aikaan näille suurille metsänomistajille alettiin tarjota avohakkuut jatkossakin turvaavaa FSC-sertifikaattia. Näistä saataisiin runsaasti liittymä- ja ylläpitomaksuja. Pienet harrastajametsänomistajat eivät ole FSC-tahoa kiinnostavia, räpeltäköön yläharvennustensa ja pienaukkojensa kanssa.

    A.Jalkanen

    Loppuviimeksi markkinat ratkaisevat, mitä sertifikaatteja myyjällä pitää olla. FSC-vaatimukset ovat jo nyt jonkin verran PEFC.:tä kunnianhimoisemmat, mutta se olisi vasta sitten aito vaihtoehto, jos se takaisi avohakkuuvapaan puutavaran.

    Rane2

    Jep,Visa on luultavasti jäljillä.Kuten olen täällä aikaisemmin ihmetellyt niin outoa on  että yksikään luontojärjestö ei ole vaatinut FSC:hen kriteeriksi avohakkuiden kieltoa.Ei edes pöllömiesten tietotoimistossa ole tämmöisiä ajatuksia.

    antinpoika

    Hesarissa: ”Avohakkuut jyräävät edelleen, mutta mitä enempi metsänomistajat vaativat vaikkapa poiminta-tai pienaukkohakkuita, sitä enemmän näiden palvelujen tarjoajia tulee markkinoille ja sitä paremmin metsien monimuotoisuus säilyy. Se voi piristää myös puukauppaa”. Tottahan tässä on joka sana ja ilokseni olenkin saanut olla tällaista kehitystä seuraamassa.

    Visakallo

    Eli nimimerkki antinpoika toimii yrityksessä, joka markkinoi ja tekee poiminta- ja pienaukkohakkuita.

    Jätkä

    Tollo:”-Eläkerastojen varat on sijoitettu ja sijoitusten tuottokin jo jaetaan ulos. Rahastojen kasvu on loppunut. Eläkerahastojen pitää toimia kuten valtio tulojen on katettava menot. Aika simppeli yhtälö. Ylijäämästä ei olisi niin suurta haittaa. Bkt ei kerro enää mitään todellisesta tuotannosta kun siinä on palvelut mukana.”

    -Katteetonta, pelkoa omista eläkkeistää potevan jorinaa. Eläkerahastojen tuottoa ei ole koskaan jaettu kokonaan eläkkeiden kuluihin, vaan tuotosta edelleenkin merkittävä osa on liitetty kasvattamaan rahastoja.

    Jos pohditaan hieman tarkemmin rahastojen tarkoitusta, niin eihän niiden ole milloinkaan ollut tarkoitus vain kasvaa ja kasvaa. Ei sellaisia rahastoja pidä kerätä, joista ei ole maksukiehille hyötyä.

    Toki nyt – Suurten ikäluokkien tultua eläkeikään, on eläkkeiden ulos maksusumma noussut maksimiinsa, mutta ei se tuosta enää juuri nouse, luonnollinen poistuma leikkaa kyllä summaa.

    Joka tapauksessa rahastot jatkavat kasvuaan ja siinä suhteessa ”Valtakunnassa kaikki hyvin”.

    Tolopainen

    Jätkä voi googlata sellaisen kuin eläkekello. Luvatut eläkkeet ovat kolminkertaiset eläkerastoihin nähden. Lupausten ja rahastojen ero on 500mrd€. Nykyiset maksajat eivät saa rahastoista enää mitään. Herra Kiljunen ja muut demarit valehtelevat kun väittävät että eläkeindeksin voisi palauttaa. Järjestelmän varat ei sellaiseen riitä kun ei ole maksajia syntyvyys on romahtanut samoin talouskasvu. Eläkerahastot on toisaalta täysin turhia, ne on jaettu kahdeksassa vuodessa jos järjestelmään ei tule rahaa. Eli maksujen pitää kattaa menot oli noita rahastoja tai ei. Nyt kun rahastojen rahat joudutaan sijoittamaan ulkomaille, rahastoinnista on pelkkää haittaa Suomen taloudelle. Lisäksi Suomen järjestelmä on kallis päällekkäiset organisaatiot maksavat satoja miljoonia ylimääräistä vuodessa.

Viewing 10 replies - 601 through 610 (of 4,055 total)