Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

  • Tämä aihe sisältää 4,055 vastausta, 102 ääntä, ja päivitettiin viimeksi sitten VisakalloVisakallo toimesta.
Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • harrastelija harrastelija

    Eläkkeistä ei niinkään ole ainakaan nyt hirveästi huolta. Suuret ikäluokat ovat aikoinaan hoitaneet myös eläkepohjat toimiviksi – ja tehnet omalta osaltaan työnsäkin.

    Nuorten työikäisten ja työkykyisten (onko työhaluja?) tilanne on mennyt nykyaikana poskelleen. Edesvastuuttomasti vain äänestäjiään ajatellen määrätyt ryhmät ovat ajaneet sosiaalituet liian suuriksi, jolloin ne ovatkin tulleet vaihtoehdoiksi työn teon kanssa. Samalla monen opiskeluaika on noussut tarpeettomaksi. Opiskellaan liian kauan ennenkuin saadaan tutkinto valmiiksi ja jatketaan samaa tai aloitetaan uudella alalla. Osalle syynä on pelko siirtyä työelämään turvallisesta opiskeluympäristöstä.

    Miten yksittäinen ihminen voi kerätä eläketulonsa, jos työssä ollaan 1/3 osa ja työn ulkopuolella 2/3 osaa koko elämästä? Mahdoton yhtälö, ellei tulevaisuudessa saada suhdetta järkevämmäksi!

    Laskekaapa oma työsuhde, jos otetaan keskimääräinen elinikä 81 v (2015)? Itsellä se on luokkaa 0,23 työn ulkopuolella ja työssä 0,77.

    Jean S

    Suuri osa opiskelee useampaa tutkintoa, koska töitä ei ole ja koska yleisesti valehdellaan, että lisäkoulutuksella saa töitä. Lisäksi opettajien työllisyystilanteen parantamiseksi suuri osa koulutuksista on pidennetty ajallisesti, vaikka työelämän kannalta relevantti sisältö ei ole välttämättä lisääntynyt yhtään. Sikäli kun olen kuullut, niin ammatin pystyi kai joskus opiskelemaan vuodessakin, nyt pitää käydä esimerkiksi nelivuotinen AMK, ja sittenkään vielä ei ole ollenkaan varmaa, että töitä saa. Jos valmistumisen jälkeen olisi tarjolla varma työpaikka asiallisella palkalla ja työehdoilla, harva koulussa olisi yhtään kauempaa kuin olisi pakko.

    Eläkejärjestelmä on pyramidihuijaus, joka palvelee suurten ikäluokkien etua. Aluksi he elättivät pieniä eläkkeitä saavia jokseenkin pieniä ikäluokkia ja nyt he suurine eläkkeineen riistävät jälkipolvia. Järjestelmä olisi ollut toimiva vain, jos väestönkasvu (maksajien määrä suhteessa saajien määrään) olisi pysynyt samassa linjassa sieltä 1960-luvulta nykypäivään. Nykyiset työssäkäyvät nuoret maksavat huomattavasti suurempia eläkemaksuja kuin suuret ikäluokat maksoivat aikoinaan ja tämä on pois juuri siitä elämänvaiheesta, missä rahalle ja perusturvallisuudelle juuri eniten olisi tarvetta. En ymmärrä, mitä harrastelija tarkoittaa sillä, että ”Suuret ikäluokat ovat aikoinaan hoitaneet myös eläkepohjat toimiviksi”, koska kukaan ei ole itse maksanut omaa eläkettään, vaan seuraavat sukupolvet maksavat sen. Eläkejärjestelmämme ei ole kovinkaan rahastoiva eikä henkilökohtaista eläketiliä ole.

    Kirjoittaja on 35-vuotias eikä usko koskaan saavansa eläkettä.

    Kirjoittaja on sitä mieltä, että nykymeno ei muutu, ennen kuin siirrytään joitakin satoja vuosia ajassa taaksepäin ja aletaan äänestää jälleen maksettujen veroäyrien mukaisesti pääluvun sijaan (vrt. osakeyhtiöt, tiekunnat jne.). Tätä taas tuskin tulee tapahtumaan.

    Puuki

    Suuri osa veroista kerätään nykyään välillisinä veroina ja mm. kiinteistö-, sähkö- ja auto- veroina. Pääomatuloverot on myös melko iso lisä verotuloihin. ALV :n osuus veroista on myös iso. Sekä pääomatulovero% että ALV% on nousseet tasaisesti vuosikymmenten kuluessa.

    Eläkemaksujen rahastointi on kaiketi tuottanut melko suuren potin, josta vain osa on käytetty eläkkeisiin. Ei se muuten olisi kasvanut nykyisen kokoiseksi. Aikaisemmin eläkemaksunsa maksaneet on kartuttaneet myös rahastojen pääomaa, joka on kasvanut korkotuottojen myötä.

    Paljonko lienee ollut rahastojen reaalikorkotuotto vuosikymmeniä sitten ja nykyisin ? Jos sen on ollut keskimäärin esim. 5 % / vuosi, niin pääoma olisi yli kaksinkertaistunut  15 vuoden välein.

     

    vajaakantti

    Työssäoloaika jää alle 10 %:in elinajasta. Tehokasta ja tuottavaa työtä tästä lienee usein alle puolet. Aikoinaan silloisen Euroopan suurimman sahurin pääjohtaja Tauno Matomäki  sanoi ihmisen kykenevän tekemään 3 – 4 tuntia töitä päivässä, loppu on  muuta ajankulua. Lisäksi monen työnkuva on turha, jopa usein haitallinen. Mutta omasta mielestään jokainen on työn sankari ja se illuusio meille sallittakoon.

    Tolopainen

    Naiset ovat nykyisen eläkejärjestelmän voittajia, he elävät keskimäärin 6v pidempään kuin miehet. Kun katsotaan elinaikaisia ansioita naiset johtavat ylivoimaisesti. Miesten eläke pitäisi alkaa 6v aikaisemmin kuin naisten jotta järjestelmä olisi tasapuolinen.

    suorittava porras suorittava porras

    Kyllä ne eläkkeet äkkiä vaihtavat omistajaa . Lähiomaisen kuukauden hoitolasku oli jo kymmenen vuotta sitten suurempi kuukaudessa , kun oma käteen jäävä nettopalkka . Monilla ulkopuolinen hoivan tarve kestää kymmeniä vuosia. Laskua kertyy , kun elonvuosia   karttuu enenevässä määrin kolminumeroisiin lukuihin asti.

    Puuki

    Nyt olisi luonnonsuojelujärjestöillä tms. hyvä mahdollisuus osallistua ihan konkreettisesti ympäristön suojeluun lisäämällä hiilidioksidin sidontaa. VAPO: lla on myynnissä runsaasti entisiä turpeennostoalueita. Isot pinta-alat ja hinta on kohtuullisen edullinen. Kun turvesuolle istutetaan (ravinneanalyysin ja mahdoll. terveyslannoituksen jälkeen) kasvuapaikalle sopivia lehtipuita, alkaa CO2:n sitoutuminen miltei välittämästi nopean kasvun takia. Ei menekään 70-100 vuotta (kuten joskus lehdistä saa lukea) , että hiilitase muuttuu paremmaksi vaan alle 10 vuotta ja hiilen sitoutuminen  kiihtyy jatkuvasti siitä eteenpäin muutaman 10-vuoden ajan.

    Esim. GP vois hankkia niitä alueita. Sehän on rikas järjestö ja kantaa huolta ympäristön tilasta.

    MaalaisSeppo

    Vihreätkin luottavat enemmän sanan voimaan kuin tekojen. Eli älkää tehkö niinkuin minä, vaan niinkin minä sanon.

    Puuki

    Esimerkki olisi varsinkin nykyään valeuutisten kulta-aikaan, parempi vaikuttaja kuin pelkkä puheen turina. Hömpän toistaminen aluksi voikin vaikuttaa mielipiteisiin. Varsinkin poliitikot on kunnostautuneet jälkimmäisen viljelyssä kiitettävästi mutta pitkityksessä se ei tuo lisää pysyvämpää kannatusta.

    harrastelija harrastelija

    Jean S:n kanssa pitkälti samaa mieltä:

    Kirjoittaja on 35-vuotias eikä usko koskaan saavansa eläkettä.

    Kirjoittaja on sitä mieltä, että nykymeno ei muutu, ennen kuin siirrytään joitakin satoja vuosia ajassa taaksepäin ja aletaan äänestää jälleen maksettujen veroäyrien mukaisesti pääluvun sijaan (vrt. osakeyhtiöt, tiekunnat jne.). Tätä taas tuskin tulee tapahtumaan.

    35-vuotiaana olin tehnyt töitä 7 eri ammatissa, Pääseminen ko hommiin oli osin opiskelusta johtuvaa, osa työssä opittua. Aktiivinen työn hakija saa töitä tänäkin päivänä, mutta ei niihin aina tarvitse olla ”kirjanoppinut”.  Joku kunnon tutkinto kyllä auttaa työllistymään, mutta ei sen tarvitse olla tikitilleen työtä vastaava – ihminen on oppivainen nisäkäs!

Esillä 10 vastausta, 611 - 620 (kaikkiaan 4,055)