Keskustelut Metsänhoito Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

 • This topic has 1,011 vastausta, 53 kirjoittajaa, and was last updated juuri nyt by AvatarRane2.
Esillä 10 vastausta, 1,001 - 1,010 (kaikkiaan 1,010)
 • Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

  Lueskelin viimeisestä Metsälehdestä, että ilmastopaneeli oli päässyt yhteisymmärrykseen siitä, että hakkuiden lisääminen pienentää metsien hiilinielua ja hiilivarastoa vuosikymmeniksi.

  Ilmastopaneelin raporttia tarkemmin tarkasteltuna osoittautui, että yksi päätelmä, josta oltiin yksimielisiä sisältikin kaksi yhteen niputettua väittämää eli metsien lisähakkuiden vaikutus hiilinieluun ja metsien hiilivarantoon. Lisäksi vertailutilanteeksi oli otettu tilanne, kun hakkuita ei lisätä. Näillä ehdoilla luonnollisesti päästiin ko. tulokseen.

  Ovelasti julkisuuteen on vuodatettu vain lopputulos eli näin on saatu aikaan mielikuva (vaihtoehtoinen totuus), että metsien lisähakkuut estävät metsien hiilivarannon kasvun, mikä ei pidä paikkaansa.  Tämä vaihtoehtoinen totuus on jo uutisoitu YLE:n ajankohtaislähetyksessä, mikä on luonnollista ottaen huomioon YLE:n uutisointipolitiikka. Valitettavaa on, että uutinen esitettiin lähes kritiikittä myös Metsälehdessä. Mikko Riikilältä oli kuitenkin ansiokas kommentti.

 • rööri roope

  Venäjälä hakkuut lisääntyy.Uusi ylityspaikka suomeen puunkuljetusta varten avataan lähivuosina Nurmeksen seudulle.Tiestö on hyvä Kuopioon ja rahaa on varattu reitin kunnostukseen rajalta-Kuopioon ja jopa Äänekoskelle asti.Junayhteydet on Nurmeksesta etelään ja pohjoiseen Joensuusta länteen .

  Näin on selluvirmojen pomot päättäneet.Ei siinä politikoilla ole muuta kun nimet paperiin.Venäjällä korpea riittää.

  Lännestä puut vientiin ,idästä suomeenNii se vaan menee.

  Scientist Scientist

  Ei CHP-voimaloita pidäkään ajaa alas, ne ovat järkeviä koska talvella tarvitaan sekä sähköä että lämpöä enemmän. Ongelma on vain niiden yleisin polttoaine kivihiili.  Yhdistetyssä sähkön ja lämmön tuotannossa voidaan käyttää polttoaineena myös biomassoja (hake, puujäte, sellutehtaiden mustalipeä yms), jätteitä (joita Helsingissä riittää) tai edes maakaasua, joka  on hieman kivihiiltä parempi vaihtoehto.

  Osmo Soininvaara on pitkään puolustellut Helenin kivihiilen  polttoa sillä, että se on yhteistuotantoa. On myös muistaakseni ollut mukana Helenin hallinnossa.

  Rane2

  Hyvinkin on Osmo ollut kivihiili-menossa mukana,Vihreiden mandaatilla.

  Ps.Kansan uutisten päätoimittaja ja Kokoomusnuorten puheenjohtaja näyttävät saavuttavan herttaisen yksimielisyyden ainakin hiilenpoltosta.

  https://www.helen.fi/yritys/helen-oy/tietoa-meista/organisaatiomme/hallitus/

  A.Jalkanen A.Jalkanen

  Kivihiilestä pyritään varmasti pois Helsingissäkin, mutta polttoainekustannukset sen seurauksena sitten ilmeisesti nousevat. Biomassan poltto kaupungin keskustassa ei välttämättä ole ilman laadun kannalta parempi vaihtoehto – hiilitaseen kannalta kyllä. Kierrätyskelvottomat jätteet poltetaan jo nyt, ei niitä kärrätä enää kaatopaikoille.

  ”Salmisaaren voimalan lisäksi Helsingissä poltetaan hiiltä Hanasaaren voimalaitoksessa. Se suljetaan vuonna 2024 ja korvataan biolämpökeskuksilla sekä muilla uusituvalla energialla.”

  https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201803162200819403

  Visakallo Visakallo

  Miksi Tukholma on lämminnyt jo vuosikausia suomalaisella pelletillä, mutta Helsinki ei?

  jees h-valta

  Trump on nyt ärsyttänyt Ranskan valtaapitäviä ilkkumalla Pariisin ilmastosopimuksen vievän Ranskan kaaokseen. Ranskan olisi hiukan syytä rauhoittaa uudistusten vauhtia. Ei siellä kansa kestä ollenkaan tämäntyyppistä stressiä.

  Scientist Scientist

  Niin hyvä vertailukohde Helsingille on Tukholma, siellä yli 70% energiasta tuotetaan uusiutuvilla (Helsinki noin 10%). Fortum on siellä juuri rakentanut bio-CHP-laitoksen Värtanille. Siellä Tukholmassa käytetään erilaisia biomassoja, kuten pellettejä, oliivin puristusjätettä, biokaasua ja ennenkaikkea siellä käytetään Helsinkiä enemmän lämpöpumppuja. Kaupunkien monopolilämpöverkot/yhtiöt usein estävät taloja käyttämästä maalämpöpumppuja. Muistaakseni Tukholmalla on ollut jopa oma pellettitehdas.

   

   

  Visakallo Visakallo

  Miksi Soininvaaralle ja muille Vihreille suvaitaan näin kaksinaamainen peli? Ajatelkaapa, olisiko vastaava mitenkään mahdollista muille puolueille? Miksi Vihreiden rahoitusta ei haluta tutkia?

  hemputtaja

  Tässä ketjussa on huolesteltu metsien ilmastovaihtoehdoista. Voin vakuuttaa, että kyllä nekin ongelmat varmasti selviävät – muun ohessa. Osoitteessa ”http://www.korhola.com/lang/fi/2018/12/eraanlaiset-linnanjuhlat/” kerrotaan mm., että Puolan ilmastokokouksen osallistujia on noin 22 ooo henkeä. Pelkästään Guineasta (vai mikä se nyt oli) on yli 400 osallistujaa.

  Muistelen yhden vastaavan kokouksen suomalaisten määrän olleen reilusti yli sata, että eiköhän meitä Puolassakin riitä.

  Ellei 22 000 rautaista ilmastoasiantuntijaa saa tätä boltsia jäähtymään, niin jo olisi kumma.

  Rane2

  Jos Puolassa kuitenkin epäonnistutaan on jäljellä vielä kansanedustaja  Hanna Kaisa Heikkisen konsti:Viedään ilmastonmuutos eduskunnan sosiaali-ja terveysvaliokuntaan niin sinne se pysähtyy varmasti.

Esillä 10 vastausta, 1,001 - 1,010 (kaikkiaan 1,010)