Keskustelut Metsänhoito Ylitiheän hieskoivikon taimikonhoito

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 80)
 • Ylitiheän hieskoivikon taimikonhoito

  Minulla on yksi reilun puolen hehtaarin kuvio, jossa kasvaa lähinnä hieskoivua: pituus 5-6 m ja tiheys 7000 kpl/ha. Jonkin verran on pientä kuusta seassa. Uskaltaako tällaisen hieskoivikon harventaa raivaussahalla tiheyteen 2000 kpl/ha? Vai pitäisikö lumituhovaaran takia jättää ensin tiheämmäksi ja myöhemmin harventaa uudestaan?

 • Tolopainen

  Ne on Jätkä historiaa nuo peltojen metsitystuet, ei kai kukaan niihin hieskoivua valtion rahoilla ole koskaan istuttanut. Meilläpäin se kasvaa muutenkin ja hakataan pois. Kuusentaimia  on valtionrahoilla metsitettäville pelloille istutettu. Koita nyt pysyä aasi:assa edes joskus.

  Petkeles Petkeles

  Kyllä hieskoivunistutusta on käytetty pellonmetsityksessä. Tosin melko lyhyen aikaa ja sellaiset kohteet ovat harvinaisempia. Esimerkiksi minulla on ostopalstalla 5 ha hieskoivulle istutettua niittyä. Varmasti nopein ja varmin ratkaisu saada metsä aikaan reheville korpimaille.

  Tolopainen

  Metsä yleensä raivataan nykyisin pelloksi, jos mahdollista, koska tuotto peltona on paljon parempi.

  Jätkä

  Tollo:”-Metsä yleensä raivataan nykyisin pelloksi, jos mahdollista, koska tuotto peltona on paljon parempi.”

  Tollo on tollo vaikka voissa paistaisi.

  Tolopainen

  Eipä tuosta ole kuin pari päivää, kun kävin raiviolla, jota valmisteltiin pellon tekoon, talvella vielä oli kuusimetsä.  Pelto tuottaa ainakin viisikertaa enemmän hehtaaria kohden kuin metsä ja sille ei Jäbäkään  mahda mitään, vaikka vääntää piponsa miten kireälle tahansa.

  Puuki

  Uusia peltoja taitaa vain olla nykyisin vaikea ellei mahdotonta saada maataloustuki-kelpoisiksi. Ainakaan viljanviljely ei kannata ollenkaan ilman tukia.

  Kotieläintiloilla tosin voi olla muita hyviä syitä saada peltopinta-alaa lisää kuin hehtaarituoton lisääminen.

   

  rööri roope

  Pellon teki naapurikin 43 ha sileeksi kuitumännikköä ja pelloksi.Tällä hetkellä naapurilla vaatimattomat maataloustuet yli 500000 euroo/vuosi

  Jätkä

  Ilman pinta-alatukea peltoviljely ei tuota killinkiäkään.

  Uusi pelto saa tukioikeudet vain silloin, kun vastaava peltopinta-ala on pantu metsälle.

  Toivottavasti tuolle tuki-hulluudelle tulee loppu.

  Tolopainen

  Sehän on kuluttajien etu, että maataloustuotteet ovat niin halpoja, että tuotantokustannukset eivät peity. Niitä jopa viedään ulkomaille.

  koillis lappi

  Menisköhän yhtää ilman veronmaksajien tukea?.

Esillä 10 vastausta, 31 - 40 (kaikkiaan 80)