Keskustelut Metsänhoito Ylitiheän hieskoivikon taimikonhoito

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 80)
 • Ylitiheän hieskoivikon taimikonhoito

  Minulla on yksi reilun puolen hehtaarin kuvio, jossa kasvaa lähinnä hieskoivua: pituus 5-6 m ja tiheys 7000 kpl/ha. Jonkin verran on pientä kuusta seassa. Uskaltaako tällaisen hieskoivikon harventaa raivaussahalla tiheyteen 2000 kpl/ha? Vai pitäisikö lumituhovaaran takia jättää ensin tiheämmäksi ja myöhemmin harventaa uudestaan?

 • Puuki

  Edes osittainen omavaraisuus maataloustuotannossa on elintärkeää jokaiselle maalle.  Kaikki maat joissa on jouduttu syystä tai toisesta ulkomaalaisen elintarvikehuollon varaan, on ajauduttu hankaluuksiin elintarvikehuollon kanssa.

  Suurimpia tuen saajia ei ole ne alkutuottajat vaan enimmäkseen ihan muut tahot.

  Tolopainen

  Ei taida mennä, mutta ei tässä sosialismissa mikään toimi ilman tulea. Eikä niitä todellisia veronmaksajiakaan kovin paljon ole. Olin yksi heistä kun oli töissä yksityisellä sektorilla ja aika monta kunnan ja valtion virkamiestä piti elättää.

  sitolkka

  Lapin metsätaloutta ei ainakaan kannata valtion varoista tukea. Ruuasta tulee vielä maailmassa pula.

  koillis lappi

  maatalouden ylituotantoako kannattaa tukea.Järenköyhyyttä tuottaa mitä ei tarvi.

  Tolopainen

  Se lappalaisten poronhoito vasta kalliiksi valtiolle tulee. Tulisi paljon halvemmaksi tappaa elikot pois ja maksaa poromiehille kotiin palkka.

  Puuki

  Valtion tuet metsänhoitoon on enimmäkseen jo maksettu etukäteen. Tuen saajat ei yleensä tosin ole samoja kuin ne maksajat.  Pinta-alaverotuksen aikaan esim. paljon vähätuottoisia turvemaita siirrettiin automaattisesti parempaan veroluokkaan muutaman vuoden päästä ojituksista vaikka niiden puunkasvu olisikin ollut 0-tasolla. Vanhoista metsistä on myös osin maksettu verot jo etukäteen ja maksetaan uudestaan puut myytäessä.

   

   

  koillis lappi

  Lappalaiset on tuolla sodankylän yläpuolella Täällä meillä on niinsanotut poromiehet.Joutas viedä raketilla kuuhun koko sakki.Kerran esitin marssia,mutta pitivät liian kalliina lähtä kulettamaan sinne asti.

  Jätkä

  Ei menisi palaakaan. Joskus markka-aikaan maksoi puolen kilon voipaketti suomessa 15 markkaa ja sitä vietiin ulos hintaan 50 penniä 1/2 kg. Tuotteelle maksettiin tuottajapalkkioita, mutta sen lisäksi ylituotantoa purettiin vientipalkkioilla. (Voivuori).

  sitolkka

  Myihän Itä-Saksakin aikanaan tavaraa ulos reilusti alle valmistushintojen kun tarvitsi ulkomaanvaluuttaa. Aikanaan maataloustuotteistakin saatiin suomeen markalle pönkkää. Maapallo on väestöräjähdyksen partaalla. Jos ruuasta ei vielä tänä päivänä ole pulaa, niin kymmenen vuoden päästä aivan varmasti on. Sitten ihmetellään, että kun ruokaa ei saakaan enään maailmalta ilman ja alkaa itku ja parku. Puu on huonoa ruokaa.

  koillis lappi

  Höpö.Itku ja parku alkaa vasta sitte kun tuottavan työn tekijät on niin vähissä ettei verovaroista enää riitä jaettavaa kaiken maailman tukiaisten vinkujille.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 80)