Käyttäjän A.Jalkanen kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 7,971 - 7,980 (kaikkiaan 22,571)
  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kyllä ojitetuilta turvemailta pitäisi koivukuitua löytyä. Kohteiden pitäisi näkyä kaukokartoituksessakin, koska lehtipuu ja havupuu erottuvat toisistaan satelliittikuvatulkinnassa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    1000 kpl istutus männyllä vähän riskialtis ketju – saattaisi vaatia tyvitukin karsinnan onnistuakseen. Varmempi olisi konekylvö, siinäkin saadaan jalostushyöty.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    mehtäukko kysyi: kenen tehtävä? Vastasimme kysymykseen. Sekä myyjien että ostajien pitäisi nyt ryhdistäytyä ja lisätä kustannustietoisuutta; nykyinen latistava puun hinnoittelu ei kannusta siihen. Todelliset korjuukustannukset huomioiva puun osto saattaisi poistaa taimikonhoidon rästit. Vaikuttaa mittausten valossa myös siltä, että myhistyksen tekemä korjuun valvonta on edelleen tarpeellinen työmuoto.

    Olisiko joku organisaatio valmis julkaisemaan valvonta-aineistot omalta osaltaan? Metsähallitus voisi avata pelin julkistamalla miten hakkuut, taimikonhoidot ja metsänuudistmiset heillä onnistuvat. VMI-tulosten mukaan myös uudistamisessa on parannettavaa ja kaikki puutteet eivät ole hirvien syytä.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Myyjän tehtävä on tarjota hyviä leimikoita ja ostajan pitäisi huomioida nämä parempana kantohintana. Siis leimikoiden välisten hintaerojen pitäisi kasvaa puun järeys ja muut olosuhteet paremmin huomioiviksi. Tukkien runkohinnoittelu on jo askel oikeaan suuntaan ja järeyden lisäksi siinä voitaisiin huomioida muita laatutunnuksia, jopa luston leveys! Kuituleimikoissa tämä saattaisi tarkoittaa että riukurääseiköstä kantohinta laskettaisiin euroissa ja kunnon kuituleimikosta kymmenissä euroissa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Avoimuus parantaisi aivan varmasti työn laatua. Ehdotankin että mhy ja muut organisaatiot julkistaisivat itse omavalvontojensa ja Metsäkeskuksen tekemien valvontojen alueittain kootut tulokset. Sekä hakkuista että metsänhoitotöistä. Eräänlaista benchmarkingia siis, penkkipunnerrusta vai mikä tuo olisi kotmuan kielellä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    On varmasti kannattavampaa harventaa harvempaa metsää, jos mäntyynkin tulee tuolla reseptillä riittävän ohuet oksat.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Suurin netin turhake-sähkönsyöjä ovat kryptovaluutat. Tuleehan niitä kissavideoitakin joskus katsottua, mutta enemmän esimerkiksi YLE Areenaa.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Hyvä että täällä on jälkikäteinen moderointi, parempi niin päin. – Tulevaisuus lienee digilehtien. Energiaa tuhlautuu paperin tekemiseen, painamiseen ja lehtien kuskaamiseen ympäri maata.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jätkällä mielessä männyn taimikko. Kuusen,koivun ja lehtikuusen taimikot saattavat olla enskaan mentäessä huomattavasti harvemmatkin. UPM vähensi juuri lehtitietojen mukaan kuusen istutustiheyttä 1600:aan, mutta vähempikin voi riittää jos on hyvin mätästetty alue.

    Männyllä voi toimia myös ketju jossa aloitetaan tiheämmästä (yleensä kylvöstä syntyneestä) asennosta josta tiputetaan energiaharvennuksessa osa pois, enska siirtyy tavanomaista myöhemmäksi ja sen saanto paranee.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Etsin hemputtajan innoittamana (Hesarin ”metsäviha” monimuotoketjussa) juttua Hesarissa aiemmin vaikuttaneesta pätevästä metsäteollisuustoimittajasta Jyrki Iivosesta ja löysin tämän helmen: ”Wahlroosin mielestä kyse ei ole vain palkkakustannuksista, myös energia ja logistiikka ovat Suomessa kalliimpia kuin Saksassa.” Huomionarvoista on, että puun hinnasta ja laadusta ei puhuta jutussa lainkaan.

    http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000008253139.html

Esillä 10 vastausta, 7,971 - 7,980 (kaikkiaan 22,571)