Käyttäjän Gla kirjoittamat vastaukset
-
Visakallo: ” Jos vähänkin on vaaraa kuivumiselle, mikä näyttäisi nyt olevan nouseva riskitekijä, jättäisin koivut vain niihin notko- ja reuna-alueille, kuten aloittajakin totesi.”
Jos on vaaraa kuivumiselle, suosin mäntyä tai koivua, en kuusta.
Pitäisiköhän Visakallon olla vähän huolellisempi, tulisi kerralla hyvä valinta, eikä autokuume alkaisi kerta toisensa jälkeen nousta näin pian hankinnan jälkeen.
En oikein ymmärrä, miksi tietyt asiat, kuten sekametsän kasvatus luo tarvetta kertoa, että väärä toteutus johtaa huonoon lopputulokseen. Tasarakenteiden kuusikon osalta tällaista tarvetta ei ole.
Juhani: ”Toivon, että tulevaisuudessa metsänhoitoa tarkastellaan entistä kokonaisvaltaisemmin – ei vain taloudellisesti, vaan myös biologisesti ja ajallisesti kestävästi.”
Samaa mieltä. Onhan biologian kunnioittaminen edellytys taloudessa jatkuvuudelle. Sekametsä on tapa, jolla itse voi asiaan vaikuttaa. 100% kuusen karike on monimuotoisuuden suhteen huono asia, maaperän sieni- ja mikrobilajisto kärsii tällaisesta. Se johtaa vastustuskyvyn alenemiseen ja tuhojen riskin kasvuun. Metsätaloudessa voi asiaa kompensoida puulajin vaihtamisella päätehakkuun yhteydessä. Mutta kuten tiedämme, vallitseva muoti on istuttaa kuusta kuusen perään, aina ei edes omistajalla ole tietoa metsikön historiasta. Sekametsä on se, mitä itse voi juuri nyt asialle tehdä. Koivujen poistaminen kuusten kasvualueelta ei tue tätä tavoitetta,
Korvasieniäkään ei saa enää syödä, ovat myrkyllisiä.
Visakallo: ”Nythän saa jo aivan kelvollisia sähköpyöriä tonnilla. Ne kolmen ja viiden tonnin hinnat siirtyvät nyt aika nopeasti historiaan.”
En tunne sähköpyörämarkkinaa, mutta annatko pari esimerkkiä kelvollisesta tonnin sähköpyörästä? Tuntuu oudolta, koska sähkötön hybridikin maksaa kelvollisena vähintään 700-800 €.
Voi olla. Tuossa sivuutetaan jälleen kerran vaihtoehto puun lyhytaikaiselle käytölle. Hesarin paperiversiotakaan ei voi lakkauttaa, muuten ei ole vaihtoehtoa vessapaperille.
Ei väitteet ihan 100% oikeita ole, mutta onpa Hesari taas löytänyt sopivat asiantuntijat kommentoimaan.
Nyt tarvin Leenalta tulitukea, kun HS julkaisee tällaista sontaa:
Soimakallio korostaa, että ylivoimaisesti suurin osa Suomen metsistä otetuista puista menee lyhytaikaiseen käyttöön, mikä lisää päästöjä. Noin 60 prosenttia puusta menee suoraan energiaksi.
Visakallo voisi tosiaan toimia koe-eläimenä ja hankkia pyörän metsätalouden kalustoon. Kiinnostaa, mitä verottaja siihen sanoo.
En tiedä katkeaako ketju, mutta varmasti venyy, jos ajaa 50 kadenssilla varsinkin isommalla sähköavustuksella. Ketjun pesukin voi olla monille vieras asia. Öljyä ehkä osataan laittaa, ainakin joskus. Itse luovuin veden kestävän öljyn käytöstä, kun kyllästyin jatkuvaan tahmaisten ketjujen pesuun. Tosin kuivan kelin öljyllä saa voidella yllättävän usein ja kostean kelin jälkeen aina.
”Aikamoinen rulla ketjuakin on syytä varata. Itse ajelin yksillä ketjuilla 4000km, mutta sähköllä ovat saaneet ketjut poikki alle 500 km:n ajolla.”
Väärä ajotapa, jos ketjut kuluu loppuun 500 km ajolla. Vaikka koneessa voimaa riittää, ei silti pidä ajaa isoilla vaihteilla.
Voi tietysti ketjutkin olla valittu väärin.
”Minulla sähköpyörä tulisi työkäyttöön. Edestakainen matka kotoa metsäpalstoille ja takaisin tekee noin 50 km. Säästyy enemmän energiaa työntekoon ja kotiin palaamiseen.”
Miten kirjaisit verotukseen tuon matkan?