Käyttäjän hemputtaja kirjoittamat vastaukset
-
Kauan sitten mietittiin ratkaisua. Tarkoitus oli vetää putki tai useampia padon alta. Ei nousisi veden pinta.
Vieläkin harmittaa kun en ottanut selvää tekikö kaveri tempun, ja jos teki tepsikö. Jos teki niin luulisin, että majavaa kenkutti ainakin vähän aikaa.
Tuolloin tempun luvallisuutta ei edes mietitty. Nyt voi joku hienostunut viranomainen innostua kieltämään, jos tunnustaa.
hemputtaja 30.1.2021, 19:45Mitenkähän se nyt oikein on. Valitellaan viljelymetsien yksilajisuutta ja vihjailleen luontaisesti syntyneiden olevan erilaisia.
En ole eroa juuri huomannut. Luontaiset metsät tuppaavat olemaan puustoltaan aika yksilajisia kuusikoita ja männiköitä. Aluksi voi löytyä useampaa lajia, mutta vanhemmiten tuppaa jäämään vain metsätyypin lajisto.
Eivätkä nuo viljelymetsätkään niin yksipuisia yleensä ole.
hemputtaja 30.1.2021, 09:02Olenpahan eri mieltä tuosta ”monasti, ostettu virka” oletuksesta. Ei taida metsäalalla olla montaa ”ostettavaa” professorin virkaa. Liekö muillakaan aloilla.
Poliittiset nimitykset ovat sitten eri juttu. Olen antanut itselleni kertoa, että esim. jatkuvan kasvatuksen profeetta sai aikanaan merkittävän virkansa Kalevi Sorsan äänellä. Sen jälkeen onkin kyseisen viran merkitys pahasti hapertunut ja jää toiseksi mm. WWF:n ”metsäasiantuntijalle”, jota – ynnä muita vastaavia – mm. YLE käyttää ”metsäasiantuntijanaan”.
Nykyisin maan hallitus ei taida enää professoreiden nimityksiin sotkeutua, ministeriöt lienevät syyllisiä.
hemputtaja 9.1.2021, 11:00Kai se maailma oli ennenkin täynnä uskomattomuuksia, mutta tiedotusvälineitä oli vähemmän ja levottomat eivät päässeet niitä ”saastuttamaan”.
Lisäänpä hiukan tuohon hiilien määrä juttuun. Meikäläistä viisaammat ovat jo kauan kertoneet, että ensin merivesi (ja muutkin vedet) lämpenee. Lämpenevään veteen hiilidioksidi ei enää ”mahdu” – ja kas – palaa ilmakehään. Taisi olla joku Henryn lakia eli vanha fysiikan totuus takana.
Meitä on taidettu pissiä silmään, jos tuo väite on totta. Hiilidioksidi ei lämmitä, ensin lämpenee ja sitten lisääntyy hiili ilmakehässä. Ei se tietenkään poista sitä totuutta, että saasteita alkaa kehässä olla ihan riittävästi.
Hävyttömänä aion edelleen saunan lämmittää puullakin.
hemputtaja 28.12.2020, 12:51Mitenkähän lie tuo Tolopaisen hiilielvytyssuositus. Vanha sanontahan kuuluu: ”syönyttä röyhtäyttää ja nälkäistä pierettää” ja näkähän sitä tulee kun tulotaso putoaa.
hemputtaja 27.12.2020, 12:34Näkyy jatkuvan ja jatkuvan tämä hiileily. Metsäväen ei kuitenkaan kannata hiilestyä. On osansa hoitanut, jos tuohon on edes tarvetta ollut.
Toistan itseäni kun taas paljastan, että vv. 1921-24 puuta oli yht. 1 588 milj. m3 ja vv. 2009-2013 yht 2 347 milj m3.
Samaan aikaan hiilidioksidia tehdään tehtaissa yhteen sun toiseen tarpeeseen mm. limppareihin ja oluihin. Kasvihuoneissa sen avulla kasvatetaan mauttomia vihanneksia ja tomaatteja, jne.
Ei ole kukaan vaatinut hiilidioksidin tuotannon lopetusta. Puhuvat vain suu vaahdossa metsien hiilinielusta, mikä on tarpeetonta leukojen louskutusta.
hemputtaja 14.12.2020, 16:56Kappas. Kun poistin A.Jalkasen antaman linkin, teksti ei kadonnut.
hemputtaja 14.12.2020, 16:55Kolmas yritys. Otan tuon linkin pois. Hupsis, teksti häipyi – mihin lie. Yritän toistaa. Voi tietysti jostain ilmestyä alkuperäinenkin.
LainausA.Jalkanen: ”Hemputtaja kyseli hiilidioksidin roolista ilmastonmuutoksessa. Tässä yksi valtavirrasta poikkeava näkemys. Luvussa 6.4 hiilidioksidin roolista.”
Niin taisin tehdä. Kysyin kuitenkin, että miten on mahdollista hiilidioksidilla nostaa boltsimme lämpöä 1 – 2 astetta, vaikka sen pitoisuus on noussut vain 0,01 %. Pitoisuus on nyt kuulemma 0,04 % ja se on mielestäni hemmetin vähän.
Timosen tiedot ovat tutuhkoja. Niitä tuloksia on vaikea moittia ja siksi hiilidioksidilahko välttelee niitä viimeiseen asti.
Hassua sinänsä. Epäilen, että Timonen – kuten metsäihmiset yleensäkin – on toimissaan/elossaan ”vihreämpi” kuin nämä risupartaiset (naisväki henkisiä risupartoja) urbaanivihreät.
hemputtaja 10.12.2020, 16:35Scientist mainitsi VMI:n. Niiden tiedot ovatkin hyvä pohja yhdelle sun toisella ajatukselle.
Katselin pylväitä vuoden 2014 Metsätilastollisesta Vuosikirjasta. Vuosien 1921 – 1924 puumäärä (Karjalan Kannas mukana) oli n. 1 600 milj. m3, vuosien 2003 – 2013 määrä oli tuossa 2 400 milj. m3:n huitteilla.
Kovasti on tuo typerä hiilinielu kasvanut. Lisäksi vuosien 1921 – 2013 metsiä voi sanoa käsitellyn niin sanotulla jatkuvalla kasvatuksella.
Pelkästään noiden lukujen perusteella voi väittää, että metsien käsittelyn menetelmät ovat kohdallaan oli sitten kyse hiilinieluista tai jatkuvasta kasvatuksen arvioinnista.
hemputtaja 7.12.2020, 13:13Vihreään metsäpolitiikkaan kuuluu jatkuva monimuotoisuuden väheneminen, hiilen nieleskely ja harvinaiset on muutettu uhanalaisiksi.
Enemmän tai vähemmän mielipiteitä kaikki, oikeastaan enemmän.
Epäilen toteuttaneeni hiilinielu velvoitteeni. Kakarana ripuloidessa työnnettiin hiilitabletti suukkuun. Olivat oikein mukavia pureskeltavia.
Vakuutteluista huolimatta epäilys kalvaa. Esimerkiksi tuo hirmuinen hiilidioksidi. Sitä pitäisi oleman ilmakehästä n. 0,04 %. On kuulemma noussut vuosien mittaan noin 0,01 %. En millään tahdo tajuta kuinka tuo nousu on voinut lämmittää rakasta poltsiamme 1 – 2 astetta. Olen joskus pistänyt kynttilään tulen kylmässä tuvassa. Ei liiku lämpömittarin elohopea, vaikka itse siinä oleilee lisälämmön lähteenä.