Käyttäjän Horjumaton kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 425)
  • Horjumaton Horjumaton

    Burl ;Itse saatan antaa viisi pistettä viestille, joka hyökkää rajusti omia kantojani vastaan. Asiasta voidaan olla vastapuolen kanssa täysin eri mieltä, mutta kun eriävä mielipide on hyvin perusteltu ja hyvin kirjoitettu, niin arvostan sen korkealle. Keskustelu on parhaimmillaan silloin, kun joutuu kyseenalaistamaan omat kantansa. Tällöin saattaa oppia jotain uutta ja hyödyllistä.

    *** Annoin Burlille täydet pojot ja ihan koko viestistä , vaikka vain osan kopsasin.

    Horjumaton Horjumaton

    Metsuri-Motokuski ; En sitten tiedä miten se jaotus kävisi sinne 18 cm mutta uskon että tukin saa paremmin talteen tuohon 18 cm kuin 15 cm.

    *** Mielenkiintoinen näkökulma asiaan. Toivottavasti teollisuuden insinöörit ei ota tästä onkeensa ja ehdota vaikka minimiksi 25 cm , jolloin todennäköisesti se niin määritelty tukki-osuus tulisi varmuudella hyvin hyödynnettyä. Ja voisi firma todenmukaisesti mainostaa,jotta meillä tukki korjataan tarkoin talteen.

    Puuroja ja vellejä ei kannata näissäkään pohdinnoissa lopullisesti sekoittaa.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Kyllähän veljet ja sisaret on asiaa ansiokkaasti pohtineet. Oltu varsin hyvin oikeilla jäljillä.

    Teollisuuden suurin motiivi on tietysti siirtää tukkia kuituun. Sahamiehet osaltaan varmasti ilolla tervehtisi jonkun asteista laatuhinnoittelua läpimittojen osalta. Onhan tukkien järeydellä kiistaton vaikutus sen jalostusarvoon.

    Ihannetapauksessa kaikki saisi puistaan oikeudenmukaisen hinnan markkinatalouden oppien mukaan. Sääli vain ettei sitä markkinataloutta ja jalostusarvon vaikutusta ole otettu huomioon tähänkään asti. Se syö uskottavuutta kaikkiin esityksiin joita metsäteollisuus hahmottelee. Seepra ei hevin pääse raidoistaan.

    Läpimittauudistus toki loisi uusia markkinoita ns. pikkutukeille tai pitäisikö jo sanoa välitukeille.

    Jonkunasteinen avaus markkinatalouden suuntaan olisi avoimet ja luotettavat ja ajantasaiset hintatiedot sahatavaran maailmanmarkkina hinnoista.Mutta se sotii tietysti metsäteollisuuden ikiaikaista perinnettä vastaan, jossa tärkeintä yhteistyökumppania eli raaka-aineen tuottajaa on totuttu pitämään pimennossa ja tyhmän onnellisena kaupantekijäis pipojen yms. roinan siivittämänä.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Eipä kannata hötkyillä asian takia. Mikäli latvaläpimittaa nostetaan heijastuu se väistämättä jalostus-arvoon. Ja sehän silloin kohoaa. Markkinataloudessa se tietää raaka-aineen kallistumista.

    Ai perkule,uhohdin jotta asiaa esittää ne kolme iloista rosvoa , jotka eivät ole markkinataloudesta kuulleetkaan, vaan ovat tottuneet jäädyttämään hinnan vuosikymmeniksi jo varsinaisessa leipälajissaan eli kuiduttavassa teollisuudessa. Taitaa tosiaan tulla lunta tupaan 🙁

    Horjumaton Horjumaton

    *** Niin , tämä nykysysteemi missä tukit hinnoitellaan läpihintana on ongelmallinen. Uskonkin käytännön tulevan muuttumaan. Nytkin toki heti tukkien vaihtaessa omistajaa metsänomistajan jälkeen alkaa järeyteen perustuva hinnoittelu. Ja mielestäni olisi reilua ulottaa se jo kantohintoihinkin. Minimiläpimitan nostoon en niinkään näkisi aihetta.

    Horjumaton Horjumaton

    *** Ikävä kyllä ne kärpäsen täplät pilaa sen tyvitukin olipa ne missä kohtaa tahansa. Ilman täpliä voi vientilaadun tyvi olla luokkaa 200 € / motti mutta kärpänen pudottaa sen armotta bulkkivaneriksi. Kieltämättä se harmittaa kun niihin kärpäsenpaskoihin törmää. Onneksi sekametsässä se on hyvin harvinaista esim. lahoon verraten.

    Horjumaton Horjumaton

    Motokuski ; Horjumaton. Onko tosiaan niin että sinä saat päättää betonin hinnan tai lämmitysöljyn hinnan ?

    *** Mittee ihmettä ?! Kyllä minä jotain ostaessani miellän olevani asiakas , niin kai sinäkin. Mutta ilmeisesti sinä myös myydessäsi haluat olla asiakas , minä en . Kyllä on tosiaan puurot ja vellit pojilla sekaisin. Markkinataloudessa kauppiaalla eli tavaran omistajalla on ensisijainen velvollisuus ja oikeus hinta määritellä. Tämä on tietty outoa ajattelua puukaupassa ja ilmeisesti minkään muun hyödykkeen myyjän ei ole tarvis olla niin nöyrää kuin metsänomistajan. No , mitäpä näistä .

    Horjumaton Horjumaton

    *** Joopa. Koivun karsiminen on vähintään kyseenalaista taloudellisessa mielessä. Toki maisemallinen arvo on asia erikseen.

    Horjumaton Horjumaton

    *** tämä vuosi on ollut loistava pelata osakkeilla. Alkuvuodesta rakettinousu sitten mukavaa sahausta. Ainut mikä on pitänyt muistaa , ostaa laskeviin hintoihin ja myydä nouseviin. Helpompaa kuin kuuluisa heinänteko. Tärkeintä ei ole yrittää maksimoida voittoja , vaan kotiuttaa niitä säännöllisesti. Vain niillä on merkitystä. Erityisen halvalla hankitut voi pitää osinko-koneina. Itse en myy lappuja, jos osinkotuotto alkuperäiselle hankintahinnalle ylittää 10 %.

    Horjumaton Horjumaton

    Motokuski ; Sehän se oliskin että pitäisi nouto tai vienti vielä kilpailuttaa erikseen. Jotenkin outoa että hakkuu ja ajo täällä metsäpuolella aiheuttaa joillekkin tunteen purkauksia.

    *** Ero esimerkeissäsi on siinä , että asiakas eli ostaja määrittelee hinnan. Jäännöshinnalla harva pääsee mitään hankkimaan , eli sanoisi vaan kaupassa kuinka paljon leivästä tai vaikka autosta kärsii maksaa , jotta homma kannattaa kun kaikki omat muuttujat ja kustannukset ensin vähentää. Jäännöshinta ajattelu on toki tuttua kaikille alkutuotannossa oleville , pakosta . Mutta että se saa näin hyvin kannattajia läpi yhteiskunnan , on ihmeellistä. Toivotaan , että myös palkoissa päästään samaan , eli maksaa tarvitsee vain sen minkä kärsii ja puretaan se kartellien kartelli eli työehtosopimukset velvotteineen. Se olisi tasa-arvoa se.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 425)