Käyttäjän Jätkä kirjoittamat vastaukset
-
Ymmärrätkö Rane tuosta linkistä muuta kuin otsikon? Tai luitko jutun?
Toisaalta pakkausmerkinnätkin ovat sellaisia, että allergioita potevan täytyy ne osata lukea pakkauksesta, eikä yleisönoston keskusteluista.
Pitäisi ymmärtää, että esim Lidl hankkii kaikkineen niin suuria eriä ja niin laajalla arsenaalilla, että jo pelkästään viikossa kuljetuksissa vaurioituu enemmän kuin Prisman vuoden koko myynti on. ”Takaisinvetoja on usein myös muilla kauppaketjuilla”.
Jos viilaa myös vetämällä, niin viila ”täyttyy”viilausjäysteestä. Ennen putsattiin viiloja messinkiharjalla, minä olen hampaan -parin jälkeen napauttanut viilalla terää, jolloin metallihiukkaset putoavat hakuista pois. Samoin käännän viilaa n. varttikierroksen. Viilaa on työnnettävä ”kuin putkeen” – samasta putkesta se on vedettävä takaisin niin, että ei paineta, eikä syötetä viilaa. Syy tuohon on se, että viila puree vain työnnettäessä, koska sen hakut on tehty sellaisiksi.
6,3:n millin viila kestää viilata paremmin kuin ohuemmat. Saattaa jopa kaksi viilaa kestää yhden terän loppuunsaattamisen. Ne ovat samanhintaisia ohuempien kanssa, joten liukkaalla viilalla ei kannata pelleillä.
Nykysuositus viilauskulmalle on ollut 8 astetta, eli puolet pakkauksen suosituksesta, samoin viilanohjuriin prässätystä. olen kokeillut 90 asteen kulmaa (= nolla asteen kulmaa) Eipä taida paljoa eroa olla, mutta lastua se ei työnnä sivulle niin kuin vinompi etureuna.
Normaali teroituksen jälkeen terä pysyy maukkaana 1 – 1/2 tankillista. (= Husku n. 3 tuntia), eli teroitan (en pelkästään viilaa) – terän joka tankkauksen yhteydessä. Aikaa teroitukseen ei kulu kahta minuuttia. Monikaan mestari ei siinä ajassa vaihda terää metsässä.
Kannatetaan! Käytäntöä on varmasti mahdollista ainakin kokeilla – ja nimenomaa sorkkaeläinten takia.
Kyllä Taneli on oikeassa, vaikka kotiseuturakkauttakin on. Kaskinen puolustaa paikkaansa ja on paljon järkevämpi tehtaan paikaksi kuin esim Helsinki.
Logistiikka ei ole ongelma raaka-aineen saamisen suhteen. Tehdas on niin kaukana Äänekoskelta, että hankinta-alueet eivä mene pahoin päällekkäin.
Mitä laatutason kohtaa S-ryhmän olisi varaa laskea? Siellä ei ole hyllyssä mitään sellaista, jonka laatutaso ylittäisi Lidlin vastaavan tuotteen tason. Hinta kyllä ylittää – ja reilusti.
Tolopainen ei ole käynyt – eikä käy – Lidlissä, hän ei siis tiedä, mistä on kyse.
On totta, että ilman Lidliä Suomessa olisivat elintarvikkeet puolta kalliimpia kuin nykyisin. Kun Lidl tuli, joutui S-ryhmäkin pudottamaan elintarvikkeiden hintoja keskim 30 %.
Kaiken lisäksi Lidlissä on parempilaatuinen tavara koko valikoima huomioiden.
Toivon ketjun levittäytyvän jokaiseen taajamaan, missä on riittävä asiakaspohja.
Silti olisi tarpeen huolehtia myös kotimaisesta tuotannosta niiltä osin, kuin se on mahdollista nostaa laadultaan Lidlin omien tuotteiden tasolle.
Meillä on hirvijahtaajilla joitakin nuotiopaikkoja, joille on viety kuivat puutkin jo ennakolta. Tuli on paikassa, johon se on rajattu kivillä niin, että se pysyy omassa tilassaan. Makkaratuli pitää olla, kun koko päivän rahjustaa metsässä ja on märkää ja kylmääkin.
Metsuri motokuski:”Olen uskonut että se johtuu laudan lämpenemisestä sahatessa.
-Olet kyllä ”hajulla”. Kun sahataan, TERÄ lämpiää enemmän tai vähemmän. Ihan hammaskehän vierestä terä hieman hankaa ohjureihin ja ohjurien ja terän väliin menee puunpölyä, joka vie toleranssin ihan nollille.
Jäätyneen tuoreen puun aikana terän hampaat uppoavat puuhun, josta ensin on kerros tuoretta – jäistä pintapuuta, purut lähtevät hampaan mukana ja tulee kuollut , kuiva sydänpuu. Jos puru pursuaa terän sivuille, se takertuu tuohon sydänpuuhun ja terän sivut liippaavat sen aivan sileäksi ”laastipinnaksi”.
Taitavat terän kunnostajat tekevät hienoa työtä muotoilemalla hammaspohjan niin, että puru kulkee kevyesti täyttämään koko hammasvälin ilman pursuamista. Talvella hampaisiin muotoillaan myös lastunmurtajia, jotka tekevät teoriassa purusta parempaa.
Vastoin ikivanhoja käsityksiä hampaat pyritään hiomaan sellaisiksi, että purutilaan syntyy kouru, joka pitää purut terän suojassa. Se saadaan aikaiseksi pienikokoisella hiomalaikalla, jonka täytyy olla justiinsa keskellä terän pituussuuntaan poikittain. se kalvaa aavistuksen verran kourumaisen pinnan hammasväliin.
Raivaussahan terän kanssa ei aleta kikkailemaan tuollaisten kanssa. arto on ihan samaa mieltä kuin minäkin tuosta terän kapeammaksi viilaamisesta. Kaveri veti-ja työnsi yhtä hammasta yli kolmekymmentä kertaa ohentaen ja pudottaen viilaa oikeaan korkeuteen. Se olisi onnistunut ihan yhtä hyvin vain pelkästään viilaamalla ja SYÖTTÄMÄLLÄ viilaa alaspäin (Ei painamalla)
Viilan oikea korkeus hampaan särmän yläpuolelle on (merkitty teräpakkaukseen) – n. puoli mm. Ei missään tapauksessa yli 1 mm.
Nuo teränkunnostusohjeet ovat jokaisessa kunnollisen terä kotelossa selvällä Suomen kielellä kuvien kera. Ammattitaitoisen lisäys olisi mielestäni 6,3 millin viila, (+silmälasit) Viilanohjain/ haritusrauta – ja sen käyttö. Oikealla harituksella tekee jo ihmeitä leikkuunopeuteen.
Pulterin Trolli:”Ursula von haluaa Putinin käräjille. Miksi ei hae?”
Älä ole noin ylimielinen. Pulteri kyllä haetaan, oli missä tahansa, mutta voi käydä niinkin, että kompastuu noutovaiheessa jalkoihinsa ja niskat murtuu.
Hakuprosessi käynnistyy varmasti yllättäen ja pyytämättä, eikä siinä auta minkäänlaiset turvamies -laumat. Jos he eivät ehdi pakoon, niin ruumiitakin voi tulla, mutta noutaja Pulterille tulee takuulla.