Käyttäjän Jean S kirjoittamat vastaukset

Viewing 2 replies - 971 through 972 (of 972 total)
  • Jean S

    Kilpailulainsäädäntö on ylipäätään aika lailla EU:sta peräisin ja sen pääpaino on enemmänkin myymisessä kuin ostamisessa. Tämä näkyy myös esimerkiksi maapolitiikassa ja vähittäiskaupan sisäänoston nykytilassa. Lähtökohta on aika lailla se, että kilpailuvirastolla on toimivalta ja intressi toimia vain niissä asioissa, joissa sille on se nimenomaisesti annettu.

    Odottelen jännityksellä, miten tulevat oikeudenkäynnit aiheesta etenevät. Perusongelma on juuri se, että vahingonkärsijällä on lähes aina todistustaakka siitä, miten paljon ja millaista vahinkoa on kärsinyt ja siitä, että hänen kärsimällään vahingolla on asianmukainen syy-yhteys niihin toimiin, joita vahingon aiheuttaja on tehnyt.

    Ennen kun keskustelu kääntyy hirvivahinkoihin, niin kannattaa muistaa, että eläimethän ovat siis juridiikan kannalta esineitä, joiden pahoista teoista vastaa niiden omistaja, ja tässä tapauksessa omistajaa ei taida löytyä. Ainoa poikkeus taitaisi olla, jos hirvet opettelisivat tekemään jotain ihmisille vaarallisia terrori-iskuja. Silloin saattaisi jokin järjestö tms. ilmoittautua omistajaksi.

    Jean S

    Verohallinnon yhtenäistämisohje 2016 verotusta varten, kohta 4.1.10. Varsinaista tietoa ei ole enempää kuin mitä tuolla lukee.

    Jotenkin tuntuisi oudolta, että kuljetuksesta saisi vähennykset kahteen kertaan, mutta ei ole tietoa, koska ei ole tullut koskaan tehtyä toimituskauppaa tehtaan portille, johon tämä rinnastuu, jos ajatus on, että klapit toimitetaan asiakkaalle asti.

    Osaako joku muuten sanoa, voiko klapienteon hankintatyötä jakaa verohyödyn saamiseksi kahdelle vuodelle? Jos siis 250 kiintokuutiota ajetaan pois metsästä joulukuussa ja pienitään klapeiksi helmikuussa, onko hankintatyötä tehty molempina vuosina?

    Luin myös ennakkopidätyksestä. Oliko siis niin, että yksityishenkilön ostaessa (poltto)puuta yms. raja on 1500 euroa / vuosi (per ostava yksityishenkilö), mutta toisaalta muuten puukaupan raja on 100 euroa?

    Tottakai on niin, että pienistä kaupoista tulee aina pienet verot, ja niitä ehtii säätää verottajan kanssa sitten jälkikäteenkin ei verottajan intressissä ei ole näperrellä, kun ei ole pelkoa siitä, että jää suuret verot saamatta 😀

Viewing 2 replies - 971 through 972 (of 972 total)