Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset
-
Kuusikon ei-talviharvennuksen ongelmat, jotka saattavat aiheuttaa lahoa:
1. Kantokäsittelyn epäonnistuminen
2. Ajokone painuu ja katkoo juuret
3. Runkoihin tulee korjuuvaurioita
Onko muita? Mitä ovat teidät kokemuksenne näistä? Tässä omani:
1. Kantokäsittelyaine peittää usein vain luokkaa 40% kannosta
2. Jos ajoura menee yhtään pehmeämmästä paikasta niin ajokoneen painumista on vaikea välttää. Havuja ei tule riittävästi eikä niitä levitetä tarpeeksi tasaisesti.
3. Näitä tulee aina, aika vähän kuitenkin omalle kohdalle toistaiseksi.
Korona-pandemia on ilmeisesti vaan lisännyt metsärahastojen suosiota, ihmiset kokevat ne turvallisiksi sijoituksiksi.
Mitäs sanoo NNA-laskelmat harvennuksista kun käytetään 6-7,5% (pääomabonuksen kanssa vielä enemmän) laskentakorkoa? Eikös tuo Metsäliiton osuuksien korko ole juuri se vaihtoehtoisen vastaavariskisen sijoituksen korko, jota NNA:ssa pitää käyttää.
Onko missään mahdollisimman pitkää historiaa Metsäliiton maksamista koroista?
Onko @tamperelainen kantanut kortensa kekoon omistamalla UPM:n osakkeita? Itselläni oli mutta myin pois ennen korona-pudotusta. Metsä Boardia löytyy vielä salkusta.
Joo, hiilinielu kasvaa taas 40% tms ja media on siitä hiljaa. Juuri kukaan ei myöskään tiedä mitä hiilinielu tarkoittaa.
@mehtäukko: Olisi kiva nähdä sen hintainen palsta, jonka voi ostettuaan parturoida ja myydä eteenpäin niin, että koko hommasta jää voiton puolelle. Tämä ehkä onnistui joskus mutta tällä hetkellä en näe mahdollisuuksia. Joka tapauksessa minusta tuossakaan toimintatavassa ei ole mitään ongelmaa.
@Reima Ranta: Vaihtoehtoisia sijoituksia on aina olemassa ja kaikilla niillä on oma riskitasonsa. Ei siitä kauaa ole kun Metsä Group keikkui konkurssin partaalla.
Itselläni on Svea Ekonomilla rahaa 1%:n korolla talletussuojan turvaamana. Se on vähäriskinen mutta ei riskitön sijoitus. Lisäksi minulla on Metsäliiton osuuksia isommalla korolla ja riskillä ja kaikenlaisia muita sijoituksia. En ymmärrä miksi nämä muut sijoitukset vaikuttaisivat siihen miten metsää hoidan.