Käyttäjän Panu kirjoittamat vastaukset

Esillä 10 vastausta, 501 - 510 (kaikkiaan 1,739)
  • Panu Panu

    Riippuu myös siitä onko ostajalla muita kohteita lähellä. Useamman kerran omissa hakkuissani paikalle on ajettu metsätietä pitkin metsäkoneilla läheiseltä leimikolta, myös sulan maan aikaan lupaa kysymättä. Mutta hyvin on tiet kestäneet kerta-ajon ilman kuormaa.

    Panu Panu

    Luulen, että Metsäkeskus on mittauksissaan MG:tä paremmin huomioinut ajourien risteysten pienaukot ja ajourien leveämmät kohdat. Itse ainakin olen löytänyt omituisia ”ohituspaikkoja” ajourilta.

    Panu Panu

    Faktantarkistus: hiilinielu on jonkun systeemin CO2 päästöt – sitoutuminen jollain aikavälillä, yleensä vuodessa. Suomen metsien osalta se romahti 59% vuonna 2021 verrattuna vuoteen 2020. Vuoden 2022 luvut todennäköisesti tulevat kertomaan hiilinielun kasvusta.

    Panu Panu

    Tuon Climate Change Performance Index (CCPI):n laskentaperusteet eivät ihan heti auenneet. Huomionarvoista on, että esim. Hollanti on Suomen edellä ja sitä kiitellään tuulimyllyistä. Suomea suomitaan hiilinielujen romahtamisesta ja kehotetaan vauhdittamaan uusiutuvaan energiaan siirtymistä. Tästä syntyy käsitys, että tuon indeksin laskentatapa on ”keskieurooppalainen”, jossa maakaasu on hyvä ja ydinvoima paha.

    Tämä on vuodelta 2021, jonka jälkeen tuonti lienee laskenut. Suomen sähköntuotannosta 85 % on puhdasta:

    Panu Panu

    Tuo nielut 25% päästöistä on kyllä minulle suuri yllätys, luulin että olisi alle 10%.

    Panu Panu

    60% on vedetty stetsonista ja on useimmissa tapauksissa liian vähän. Asiaa kompensoi se, että tilan A hankintahintaa saa vähentää tilan B puunmyynnistä.

    100% vähennykseen pääsee ymmärtääkseni pyörittämällä metsätaloutta osakeyhtiössä kuten esim. kokenus bisnesmies Timo Kujala tekee. Silloin myös maksetaan verot vuosittaisesta tuotosta hakkuista riippumatta.

    Panu Panu

    ”Taimikon kasvatustiheys  riippuu puulajista. Kuuset saavat eniten tilaa, sitten koivu, mutta mäntyä kasvatetaan ”tiukassa sivupuristuksessa” laadun parantamiseksi.”

    https://www.sahalankartano.fi/3

     

    Panu Panu

    OK puretaan tätä vähän.

    Omistan myös osan ”oikeista” tuotantolaitoksista pörssiosakkeiden kautta, joille lasken sijoitetun pääoman tuottoprosenttia. Yrityksessä töissä olevat yrittävät pitää tuotannon kannattavana ja siinä onnistuessaan tuottavat sijoittajalle tuottoa.

    Metsän osalta olen sekä sijoittaja, että työntekijä. Työntekijänä yritän parantaa kannattavuutta tekemällä erilaiset toimenpiteet kuten raivauksen oikeaan aikaan ja oikealla tavalla ja tuottaa sijoittajalle eli itselleni tuottoa. Metsän osalta ei kuitenkaan ole kovin helppoa epäonnistua, koska metsä kasvaa itsekseen.

    Ketjun aihe ”Kannattavuus” siis tosiaan taitaa tarkoittaa erilaisten metsässä tehtävien toimenpiteiden kannattavuutta. Niiden onnistumisella on sitten vaikutusta sijoittajan tuottoon.

     

    Panu Panu

    Puuki puhuu metsätilasta tuotantolaitoksena. Termi ”kannattavuus” taitaa tosiaan sopia tuotantolaitokseen paremmin kuin metsään. Jokaisella on tietysti omat tavoitteet ja minulle metsä on 100% sijoitus. Sijoituksen onnistumista mitataan sijoitetun pääoman tuotolla.

    Mikä on Puukin tavoite metsänsä kanssa?

    Panu Panu

    Anneli tarkoittaa siis paljonko metsässä on puuta? Siitä löytyy näkemys metsaan.fi:stä, tosin voi olla väärin. Siitä ei kuitenkaan vielä saa tilan arvoa mutta Hannun tilastot auttavat siinä.

Esillä 10 vastausta, 501 - 510 (kaikkiaan 1,739)