Käyttäjän Perko kirjoittamat vastaukset
-
Metsänhoidon umpikujassa: Kateus ja kokeilut tasaikäisissä metsissä
Rane 2 kateudella sävyttämät puheenvuorot tasaikäisistä metsistä paljastavat syvemmän ongelman: metsänhoidon kokeiluissa jumiin jääneet metsät ovat puolet ajasta vajaatuottoisia ja jäävät sittenkin 30 vuodeksi varastoon myymättä. Tässä ei ole mitään yhteyttä jatkuvaan kasvatukseen – vain sama virhe, jota Metsälehden toimittaja Mikko on virheellisesti nimittänyt ”jk-hakkuuksi”. Harvennuksia tasaikäisiin ja perään paljaaksihakkuut ovat Rane2 vahingoniloa eivätkä liity jk juttuun.
Perko 30.6.2025, 15:03Sama kuka noita samoja harvennuksiaan valittaa. Kuusiuskovalta oli se . Myymällä seuraavan kierroksen puut jk myyntiväli todennäköisesti kasvaa , monet aukon tehneet ovat sen jo ehkä havainneet!
Perko 30.6.2025, 14:51Tsaarinaikaisen järjestelmän purku on pitkällinen prosessi. Lisenssiviraston virkailija- akka kiivastui kun kerroin, että hän on turhuuden valvojana. Lopettivat virast0n puolenvuoden jälkeen. Virkatehtävä on on niin tärkeä hallita muita, jotkut kalastus- metsästysvalvojat ja taimikoiden tarkastaja olivat oman innostuksen palkalla kuin harrasteteatterissa vaikka ei kyky olisi ollut. — Jos joku päivä uudet järjenkäyttäjät katsoisi ne tarvittavat tarpeelliset kohteet ja poistaisi perintövirat ja valvojat. Sama noissa metkoissa, muutos tehdä tuottavuuden perästä lähtökohdaksi! Peitteisen metsän puunmyyntivero puolitus saattaisi vaikutta korjaavasti metsäkuvaan.
Perko 30.6.2025, 13:48@ pylkerö ; kyselit, että kaksi tasapäistä kuusikkoa, saman ikäisiä kuin kaksi eläkkeelle jäänyttä, mutta myyntitulot kuin yö ja päivä. Toisesta lähti puolet vähemmän kuutioita, mutta jostain kumman syystä rahaa tuliko 14 euroa vähemmän per kuutio – ja toisesta vieläpä tuplamäärä käteistä kassaan verrattuna toiseen. Metsänomistaja pohti päässään ja miettii, olisiko tässä kyseessä jokin jatkuvan kasvatuksen musta magia vai sittenkin joku ovela ”Osta-Kusetti Oy:n” temppu. Mie ihmettelen myös miten nuo liittyy jk sivuston juttuihin ja vertailuun?
>Kuusiuskova</30.6.2025, 08:43
Perko 29.6.2025, 14:31Hyvä ! Ukkohan kohta nousee Kamanzin kapiniin. Ota vielä päikkärit ja huomenna sitten vipuihin!
Perko 29.6.2025, 13:56Paljonko Scientist olet 15 vuodessa myynyt siitä? Miulla ohjauksesta on kasapäin kokemusta mutta silloin en tuntenut metsän mahdollisuuksia.
Perko 29.6.2025, 13:37Ukkohan hokas, alkaa hetkeksi mieli kirkastua. Ottaa iltasaikat laittavat kohta levolle.
Olen jätetty sivuun, en tunne jk -firmoja noita sen toteuttajia kylläkin. Omassa jutussa on vasta luvallista muutosta 10 vuotta!
Perko 29.6.2025, 13:12Puusilmä uudistelee 2000 € lla parikertaan tietämättä 60 – 90 vuodenpäähän mistään kantorahasta. Puusilmältä on seonneet ajankäsiteet ja niihin kohdistuvat tulot menoineen, vaikuttaa pärjäävän noinkin.
Edullinen paketti osaamisesta kun säästää reilun tonnin/ ha ja metsä säilyy hyvässä tuotossa edelleen. Yrityskonsultointi ja hakkuun toteutus päälle, ei huono! (Metsäsuunnittelu Hollanti )
Perko 29.6.2025, 11:37A J pyydän, ällä liittele minua toisiin kirjoittajiin! Tappiollisuus ei ole tietoisesti maaomistajan tavoitteesta johtuva haitta, vaan se liittyy nimenomaan paljaaksihakkuihin sellutuotannon vaatimusten ja entisen metsälain pakottaman hoidon seurauksena. Tuon seurauksena on tullut haittoja lisää, ratkaisuksi joutuu hakeutumaan uutta kulmaan kontekstiin.
Perko 29.6.2025, 10:39Jatkuvasta kasvatuksesta on myös näyttöä esim; Osmo Palosaaren, Arvo Kettusen ja Pukkalan käytännön näytöt. Miksi vältät niitä tai lukuisia muita joista et hiisku. Jätät kertomatta tuottovertailut mutta kehotat rakentamaan ” Potemkin kulissit” peittämään raiskiot eikö katse löydä ”palloa”!. Miksi et kerro paljaaksihakkuun tuottamasta tappiollisesta jaksosta ja millä se naamioidaan? Käyttämällä perusteettomia puheita lähteinä esitys on pahasti harhaanjohtava.